Hladna Magija ★ Kate Elliot


Izdavač: Lumen
Knjiga 1; trilogija Duhoput

Ocjena: 5/5 🌟🌟🌟🌟🌟

Moj put počeo je prilično polako s ovom knjigom, unatoč nekim naglim događanjima, te je pri sredini došlo do točke u kojoj sam se našao prilično zbunjen. Očito je autorica pokušala stvoriti prilično složen zaplet, ali osjećao sam se kao da sam bio u labirintu, pitajući se gdje li sam to pogrešno skrenuo. Na koncu sam pronašao izlaz i bio više nego oduševljen tim zapetljavanjem kao i gladan sljedećeg nastavka. 

O knjizi

Što se tiče lokacije i vremena, ukratko; nalazimo se u izmijenjenoj Europi s jakim naznakama nadolazeće Steampunk revolucije. Ovdje ćete pronaći okrutne magove, tiranske knezove i razne zanimljive i likove. Stanovnici ovog svijeta su predivno opisani i uvuku se čovjeku pod kožu.

Na ovom mjestu, vrijeme teče prema različitim pravilima. Ipak, oba svijeta su povezana nitima magije.

Djevojka kojoj je poslan hladni mag. Otmica ili Spašavanje? Tajne koje se otkriju…Magija…

Može li ona izbjeći smrt? Može li on rastopiti led na svom srcu?

Da bi vam podastro širu viziju ovoga hladnog svijeta magije, rekao bih ovako: postoje dva svemira jedan uz drugi: „pravi jedan” i duhovni svijet, što je samo duhove i njihove posebne srodstvo može boraviti. 

Knjiga prikazuje vrtlog bitke između nižih krugova i viših krugova, koji ispoljavaju svoju moć, snažnom vojskom ili smrtonosnim urocima.

To je u biti glavna tema priče: rat i sraz uz dodatak Steampunk čarolije. Povijest je detaljno objašnjena, a polako se odvija kroz dugački lanac događaja. 

 


Dakle, da sumiramo svijet koji je ovdje predstavljen: to je živ, šareni i kreativni svijet magije inspiriran elementima stvarne povijesti i afričkim korijenima. 

Knjiga obiluje čudesnim likovima poput magova, trolova…Poslastica za svakog pravog ljubitelja fantasy-a.

Mala zamjerka je što likova ima stvarno puno za prvu knjigu. Neke je komotno mogla ugurati u sljedeće dvije knjige.

I da završim sa autoričinim riječima:“Povijest svijeta počinje u ledu i završit će u ledu…” Dok zmajevi sanjaju, magovi spletkare, a nevini stradaju…


Kate Elliot me kupila Hladnom Magijom, a ja se toplo nadam da će nas Lumen počastiti sa još dva nastavka kako bi zatomio tu glad i popunio svoju trilogiju.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s