Kratki Osvrt ★ Vikend ✶ Ispovijest ✶ Potjera

Vikend ★ Ispovijest ★ Potjera

Rhyannon Byrd

Izdavač: 24sata Knjige

Dakle prvo…Odmah da naglasim da su ovo jedne od onih knjiga koje nikad ne bih kupio po punoj cijeni.

Pitate se zašto?!

Ovo su knjige jeftinog uveza i jedne od onih koje se jednom pročitaju i potom odlože, najvjerojatnije za sva vremena. Baš zato, čekao sam da ih ulovim na sniženju, jer smatram da se za kvalitetnu knjigu i kvalitetni uvez isplati dati novce, ali za tanki, meki uvez poput ovoga koji krasi ove knjige, smatram da je pretjerano dati 50 kn. Tim više što je ovo tip romana koji se prije tiskao za časopise kao “poklon ljubavni roman”. A svaka od ovih knjiga ima stotinu i nešto stranica, a nastavci su međusobno neodvojivi. Dakle, ako želite kupiti prvi dio, morate kupiti i preostala dva jer je priča povezana i cjelovita samo kad se pročitaju sva tri dijela. Na kraju dolazimo do toga da biste trebali dati 150 kn za tri tanka romana koja vjerojatno nikad više nećete uzeti u ruke, ako ne zbog štiva, onda sigurno nećete uzeti zbog uveza koji će se već nakon prvog čitanja vidljivo raspasti.

Ovo su sve nove knjige, Pogledajte na mojim slikama kako izgledaju nakon jednog čitanja, a uz to da sam izuzetno pazio dok sam ih čitao da ne savijam korice.

Ovo je ljubavno-erotska trilogija sa elementima krimića.

VIKEND

Diplomirana povjesničarka umjetnosti Emmy Reed nada se napraviti intervju s poznatim, povučenim umjetnikom.

Zavodnik Jase Beckett promrsi joj planove, ali i na neki način riješi njezin problem, budući da je slavni umjetnik njegov djed. Oni sklope dogovor da će ona njemu praviti društvo na bratićevu vjenčanju, a on će nagovoriti svoga djeda da pristane na intervju.

Vjenčanje se pokaže kao noćna mora u kojoj njih dvoje jedva preživljavaju sve pakosti koju im priređuje njegova obitelj. Kada taj pakleni vikend završi, oni shvate da tu njihova priča ne prestaje…

“Umjetnik stvara kreaciju i daje je svijetu.”

“Umjetnost je stroj, umjetnost je zrcalo, umjetnost je putovanje.”

“Kada umjetnik svoje unutarnje demone stavi na platno i pokaže ga svijetu, poziva nas da ogulimo sloj po sloj i zavirimo unutra.”

ISPOVIJEST

Nakon zapanjujućeg vikenda prepunog intenzivne seksualne povezanosti, ni Emmy ni Jase ne žele pustiti jedno drugo. Iako zbog niza spletki Jase-jeve obitelji…Emmy se vrati u San Diego, Jase ju slijedi, odlučan da je ponovno osvoji. Nakon što mu to pođe za rukom, odjednom do tada ljubavna priča sa erotskim elementima dobiva i dašak krimića. Naime, netko ih želi ubiti. Jase je prislijen okončati vezu da bi spasio Emmy, ali Emmy to dotuče.

”Svi mi gledamo kroz vizuru boli, gospođice Reed. To nas čini ljudima”

“Na kraju, gubitak je nešto što nas sve pogađa, bogate i siromašne, voljene i nevoljene.”

POTJERA

Nakon što ju je Jase ostavio bez ikakvog razloga i pobjegao, Emmy pati nenormalno. Više pati zbog slomljenog srca nego zbog ozljeda uzrokovanih nesrećom koju su Jase i ona doživjeli netom prije nego je pobjegao. Jednog dana, ona u novinama ugleda sliku Jase-ja sa tetovažom identičnom kakvu ona ima. To joj bude siguran znak da još misli na nju i da mu fali. Ona polako povezuje konce i pođe u potragu za njim.

“Ako netko ima problem, želim da se javi i kaže mi to u lice. A ne da me gnjavi spletkareći mi iza leđa.”

“Moj je novi moto Život je kratak, a trenuci sreće prolazni. Stoga ih nemoj tratiti.

“Bol ne dotiče samo siromašne. Bol je kist koji može sve obojiti jednako.”

Knjigice su kratke, brzo-čitajuće i idealne za predah između težeg štiva. Ništa naročito novoga nije u ovim knjigama, ali koliko god se činile na neki način “prožvakanima” što se teme tiče, uvjeravam vas da se u njima krije i pokoja životna mudrost. Uglavnom, moje preporuke za čitanje između zahtjevnijih knjiga.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s