Čarobni vrt ★ Sarah Addison Allen

Izdavač: Mozaik knjiga

Ocjena: 5/5 ★★★★★

Prevela: Dragana Grozdanić
Pođimo u jednu magijom obavijenu šetnju ovog čarobnog vrta…

Ljubavni roman ‘Čarobni vrt’, proslavio je svoju autoricu Sarah Addison Allen koja je po njegovu objavljivanju postala jedna od najomiljenijih američkih autorica ljubavnih romana prema preporuci New York Timesa, u čije se priče uvijek uplete mala doza mistike i čarolija.  ‘Čarobni vrt’ njezin je dosad najveći uspjeh te ujedno i prvi roman objavljen na hrvatskom jeziku, u prijevodu Dragane Grozdanić. Nakon ovog, preveden je još jedan Sarahin roman u kojemu opet možemo čitati o čarolijama Waverlyica. Bilo bi divno kad bi se nastavio niz njezinih romana.

“…najbolje vrijedi čekati…”Claire Waverley vlasnica je malenoga obrta za pripravu i dostavu hrane. Posao joj ide dobro, a u njezinu se vrtu nalazi sve što je potrebno pa čak i više od toga. Claire, naime, zna koja biljka kako može utjecati na onoga tko je konzumira. Koja može pomoći da neke tajne zauvijek ostanu neotkrivene? Koju trebate uzeti kad želite da vas bližnji razumiju? U vrtu je neven koji može izazvati ljubav, maslačak koji potiče vjernost i, naravno, lavanda koja donosi dobro raspoloženje. Ali kao i u rajskom vrtu i u ovom je – jabuka! Nju Claire ne koristi za svoje delikatese jer je njezino djelovanje zastrašujuće. Zidom ograđen vrt tajnovito cvate tijekom cijele godine, glasine o opasnim ljubavima i tragičnim strastima obitelji Waverley već znaju svi, a svaku ženu iz obitelji Waverley na neki način dotiče čarolija.
“Mještani vjeruju da ono što raste u vrtu Waverleyevih ima određene moći. Waverlejevi imaju ono stablo jabuke o kojemu se uokolo priča u gotovo mitskim razmjerima. Ali to je samo vrt i samo jedno stablo jabuke. Claire je tajnovita, zato što su  takvi bili svi njezini preci. A zapravo je poput mene i tebe. Vjerojatno je čak još iskusnija od prosječne osobe. Na kraju krajeva, bila je dovoljno pametna da tu mjesnu legendu pretvori u unosan posao.”

Jednog dana, Claire se na vratima iznenada pojavi njezina sestra s malenom djevojčicom…Claire pokušava s biljkama iz svojeg vrta ublažiti sestrine ljubavne jade. Usput i traži biljku koja će smiriti novog susjeda Tylera koji je vrlo napaljen, uporan, a uz to i vrlo privlačan…
PicsArt_03-28-07.06.16

Claire

“Kako je mogla nešto toliko željeti, ešto što čak nije razumjela?”“Trebala sam dopustiti ljudima da mi uđu u život. Ako odu, odu. Ako se slomim, slomim.”“Pitala se kako bi tek osjetila njegov poljubac da su njezina nervoza i nemir iščeznuli ili bi ih on još više pogoršao? Shvatila je da ih je on upijao, poput energije, a potom isijavao, poput kremena, zagrijavajući je. Koje otkriće.”

Tyler

“Ta je žena bezbroj puta bila ostavljana, da bi sad nekome dopustila da joj ponovno uđe u život.”“Claire je posjedovala svu tu energiju, onu ogorčenost koja je izbila iz nje i naglo nahrupila kroz njega kad su se poljubili.”“Cijeli svoj život trčim za snovima onoga što bi moglo biti. Prvi sam put u životu jedan san uistinu uhvatio.”

PicsArt_03-28-07.01.10

Knjigu sam pročitao na nagovor svoje suradnice. Prvo sam pomislio da nije to knjiga za mene, jer je sva odisala “ženskasto”, ali nakon prve stranice nisam se mogao odvojiti od knjige. Moja suradnica je ovu knjigu pročitala prije nekoliko godina i ostala joj je u pamćenju kao zaista čarobna knjiga. Znate da se radi o uistinu dobroj knjizi kad se knjige sjećate i godinama nakon što ste je čitali.
PicsArt_03-28-07.15.57

Ovo je jedna prvenstveno bajkovita, a tek onda ljubavna priča koja je uz to i začinjena umjerenom dozom pikantnog humora i natruhama strasti. Velika preporuka od mene jer je i mene, muškarca – začarala i opčinila.

Link za kupnju: https://mozaik-knjiga.hr/proizvod/carobni-vrt/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s