VRATI ME ★ B. A. Paris

Izdavač: Mozaik knjiga

Ocjena: 5/5 ★★★★★

Prevela: Maja Opačić


Prije dvanaest godina Finnova je djevojka Layla nestala bez traga.

Policiji je ispričao istinu o događajima te noći. Samo ne baš cijelu istinu.

Deset godina kasnije, Finn je zaručen sa Ellen, sestrom davno nestale Layle.

Dinamičan, lagan za čitanje i napet do samog kraja…Dakle ovako…Započeo sam čitati ne očekujući previše, ali ugodno sam se iznenadio. Prva stranica me vukla drugoj, druga trećoj i da nisam ni trepnuo , progutao sam svih 267 stranica u svega možda nekih dva sata. Bio sam pod dojmovima kao nakon nekog napetog kriminalističkog trilera koji vas svojim krajem doslovno izuje iz cipela od nevjerice. Nažalost da vam puno otkrivam, spojlao bih radnju. Mogu vam samo reći okvirno, ne otkrivajući previše… Likovi su ono što je najljepše u ovom romanu. Njihova dubina i slojevitost. Likovi su baš poput babuški koje su centar radnje; prepuni slojeva…I sad sam vam previše rekao…Kad smo već kod babuški; koliko se spominju u ovom romanu, trebale su se po meni naći i na naslovnici…Bila bi to baš divna i originalna naslovnica…

Ono što mogu ja osobno reći o samoj radnji romana; dinamična je, lagana za čitanje, a istovremeno toliko napeta da ne možete odoljeti da ne vidite kako će to sve završiti i otkud dolaze sve te babuške…
Prije dvanaest godina Finnova je djevojka Layla nestala bez traga.
Policiji je ispričao istinu o događajima te noći. Samo ne baš cijelu istinu.
Deset godina kasnije, Finn je zaručen sa Ellen, sestrom davno nestale Layle.
Finn sad živi nekim novim životom, ali jednog dana prima poziv od policije da je netko vidio Laylu… Finn pokušava to gurnuti pod tepih,..
No njegova prošlost ne namjerava ostati zakopana…Netko počne ostavljati babuške na mjestima gdje se on i Ellen kreću. Najmanja babuška je bila simbole Layle. Nju je oduvijek koristila da odagna stres kojeg joj nije manjkalo u djetinjstvu… Upravo te, najmanje babuške počinju se pojavljivati svugdje gdje se Finn kreće… Na sredini romana bit ćete sigurni da znate sve, a onda ćete se pred krajem zapitati jeste li uopće bili na ikakvom tragu…A kraj će vas čak i tada – ostaviti kao peglu.O autorici


Psihološki trileri njezina su velika ljubav. Nakon velikih uspješnica „Iza zaključanih vrata“ i „Slom“ Paris je sa svojim novim naslovom opet zauzela vrhove ljestvica. Ovo je još jedna napeta priča koju ne možete ispustiti iz ruku i ostavit će bez daha svakog čitatelja i potaknuti da poslije čitanja ovoga romana gleda na svijet oko sebe drugim očima.

B. A. Paris autorica je međunarodnih uspješnica Iza zaključanih vrata i Slom. Samo u Ujedinjenom Kraljevstvu prodala je više od milijun primjeraka svojih romana, koji su na popisu uspješnica New York Timesa te vodeće uspješnice na Amazonu i iBooksu. Njezine su knjige prevedene na 37 jezika. S mužem ima pet kćeri, a nakon mnogo godina provedenih u Francuskoj nedavno su se vratili u Englesku.“Da je Laylino tijelo ikad pronađeno, Ellen bi babuške smatrala bizarnom slučajnošću. Međutim nije pronađeno…”“U džepu mi je babuška… (…) …stavljam je na vidljivo mjesto. Ona će mu s vremenom otkriti istinu o babuškama. A sazna li istinu o babuškama, saznat će i istinu o meni. I onda će možda – možda – znati gdje me može naći…”


“Doista sam te mislio zaprositi, i to u travnju, na tvoj rođendan.”

•••

“Teško je prelaziti cestama koje tako dobro poznajem. Što se više približavam selu St.Mary’s, to više mislim na Laylu. Proteklih mi je dvanaest godina najteže padalo to što njezino tijelo nije pronađeno. Znam da zvuči užasno, ali da su ga našli, mogao sam se oprostiti od Layle i zatvoriti to poglavlje života.”


“Ovako noćima ležim budan, zamišljam, kako je negdje u zatočeništvu, predana na milost i nemilost tko zna kakvom manijaku, i mučim sam sebe…”“Prvih mjeseci u St. Mary’su bili smo tako sretni. Ni na trenutak si nismo dodijali, satima bismo šetali po plaži. Prvi put u životu osjećao sam da imam dom.”Preporučam apsolutno kao idealno proljetno štivo koje ćete progutati sa zadovoljstvom u jednom dahu…Link za kupnju knjige:
https://mozaik-knjiga.hr/proizvod/vrati-me/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s