Slomljeni princ ★ Erin Watt

izdavač: Stilus knjiga

Ocjena: 5/5 ★★★★★

Prevoditeljica: Marija Perišić


Od tučnjava u luci i školskih prepucavanja do života koji se urušavaju u blistavim palačama, jedan momak pokušava se spasiti. Drugi dio moderne priče o Pepeljugi donosi nam slomljenog princa koji je u potrazi za svojom ljubljenom…

Tajne. Izdaja. Neprijatelji.

„Slomljeni princ“ drugi nastavak serijala o obitelji Royal. U prvoj knjizi, u „Princezi od papira“ svjedočili smo prilagođavanju Elle na svoju novu udomiteljsku obitelj i prilagođavanju te obitelji na nju. Bilo je tu svega, pa preporučujem da krenete čitati redom, dakle od prve knjige. Prvi dio “Princeza od papira” donio nam je priču koja je turbulentnim krajem, a druga nam donosi potragu, ljubav, pokušaje silovanja, pokušaj ubojstva i jedno ubojstvo. Vežite se, polijećemo Royalskim helikopterom.

Reed Royal ima sve, izgled, novac, slavu. Djevojke mu se bacaju pred noge a dečki žele biti on. No Reeda ne zanima ništa osim njegove obitelji. Sve dok u njegov život nije ušetala Ella Harper. U prethodnoj knjizi njihova je veza završila tako što ga je Ella zatekla sa “prstima u pekmezu” (u ovom slučaju omotanog Brookinim golim tijelom)… Ella je pobjegla, a Reed ju je tražio i tražio pokušavajući joj objasniti da situacija nije bila onakva kakvom se na prvi pogled činila. Ali daleko od toga da je on nevinašce, neke tajne počinju ispadati iz ormara poput kostura, jedna strašnija od druge… No…Kako niti on niti njegova braća nisu uspjeli ući Elli u trag, oni se obrate svom ocu…Novac izgleda ima moć i pronalaženja nestalih ljudi…Kad Callumovi privatni detektiv konačno pronađe Ellu, i kad ju nagovori suptilnom ucjenom da se vrati u kuću barem dok ne završi školovanje, Ella se nevoljko vraća, ali ne misli oprostiti Reedu. On ne odustaje od toga da ju ponovno osvoji… Ono što je počelo kao ogorčenost i potreba da natjera očevu štićenicu da pati pretvorilo se u želju da mu Ella bude blizu. Da bude na sigurnom. Kad ode, njegov se svijet sruši, a kad se vrati, on daje sve od sebe da ponovno sastavi razbijene komadiće svog svijeta.

Ella; “Odlučila sam da neću trošiti vrijeme ni energiju na ljude koji ih ne zaslužuju.”

Reed: “Ne moram skakati iz kreveta u krevet da bih znao što želim.”

Kakvo objašnjenje bi Reed mogao imati kojim bi opravdao sliku koja se Elli urezala u pamćenje i blokorala u njoj sve emocije koje je prije imala za njega? Tko je novi dečko u školi koji udvara Elli? Kakvu tajnu krije Brooke? A zadnje dvije stranice knjige natjerat će vas da odmah zaskočite treći nastavak. Pogotovo zadnji red na posljednjoj stranici knjige…

U ovom dijelu iako je fokus na Reedu, emocije i unutarnja previranja doživljavamo iz perspektive obaju glavnih aktera, kako Reeda, tako i Elle.

“Rekao mi je da ga se klonim.
 Rekao mi je da ne pripadam ovdje.
Da sam ga barem poslušala.”

“Ella me jednom pitala tučem li se za novac. Ne. Tučem se jer uživam u tome. Sviđa mi se osjećaj šake na nečijem licu. Ne smeta mi čak ni bol kad drugi udari mene. Kad se tučem, osjećam se stvarno.”

“A onda glasno rikne i baci se na mene, a ja mu dopustim da zamahne prema meni. Udarac mu je slab, poput njega. Poput svih zlostavljača. Zato i jesu zlostavljači. Jer su nesigurni idioti koji to rade da bi se osjećali bolje.”

O autoricama

Elle i Jen, dvije autorice pod pseudonimom Erin Watt, koje su majstorice intrigantnih young adult djela zaslužne su za ovaj napeti serijal koji je osvojio cijeli svijet.
Iako nijedna prije nije pisala o tinejdžerima, opsjedale su ih ideje o napetoj sapunici sa snažnim elementima romanse i zabranjene ljubavi. Njihovi likovi su potpuno razgrađeni kako osobinama, tako izgledom i emocijama koje proživljavaju u napetim radnjama i dramama koje se provlače kroz knjige.

Ovo je drugi dio u nizu pet knjiga (uskoro možda i šest). To su redom: „Princeza od papira“, „Slomljeni princ“ i „Izopačena palača“ ( koje spadaju u trilogiju o Elli i Reedu), zatim; „Fallen Heir“ i „Cracked Kingdom“. (koje prate mlađeg brata Eastona i njegovu potragu za savršenom djevojkom). Te zadnje dvije još nisu prevdene kod nas, a trilogiju o Elli i Reedu možete naći u izdanju Stilus-a. No, tu je još jedna poslastica o Royalima u pripremi, kratka novela „Tarnished Crown“ (priča o Gideonu i Savannah), koja će najvjerojatnije biti objavljena u obliku e-knjige.


Ovaj serijal vam preporučujem od srca, zaista je serijal savršen odmor od težih tema. Jedan savršen omjer obiteljskih intriga, mladenačke ljubavi, prijateljstva začinjen jednim ubojstvom i mrvicama trilera.

Royali vas neće uništiti, osvojiti će vas.

Link za kupnju:
https://www.hocuknjigu.hr/proizvodi/knjige/knjige-za-mlade/knjizevnost/slomljeni-princ

Jedna misao o “Slomljeni princ ★ Erin Watt

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s