Produženi vikend ★ Veronica Henry

Izdavač: Mozaik knjiga

Ocjena: 5/5 ★★★★★

Prevela: Petra Mrduljaš Doležal
Ljubavne bure, tajne, laži i skandali? A sve to u jednom jedinom produženom, vrućem vikendu.
“Nadam se da si spremna za vikend. Bit će dug.”O knjizi


U prelijepom hotelu na pristaništu u Cornwallu, dugi vikend tek počinje…
Claire Marlowe i Luca, karizmatični hotelski kuhar, suvlasnici su šarmantnog pansiona Kućica na moru.

Zahvaljujući njezinoj skrbi posao teče glatko, sve dok jednoga dana na vratima ne osvane neočekivani gost koji ce cijeli njezin svijet okrenuti naglavce. I ostali gosti uz kofere donose i vlastite brige.

Jedan par želi zaboraviti obiteljsku tragediju, muškarac se nastoji iskupiti za preljub zbog kojeg se gorko kaje, a mlada žena vjeruje da to cornwallsko mjestašce krije odgonetku njezine prošlosti…Moj dojam


“Smiješno je što uvijek želimo ono što ne možemo imati.”


Pratimo sudbinu gostiju i zaposlenika malog hotela na moru. Svi likovi su izuzetno dobro razrađeni, životvorni i čovjeku je lako staviti se u poziciju gotovo svakoga ponaosob te razumijeti njegove postupke, kao i posljedice koje su sve naše junake  neminovno zapljusnule.

Ova knjiga je prepuna topline, ljubavi, pouka i miline. Baš je stvorena za prave, istinske romantičare – i njima ju toplo preporučam.

Središte priče ipak najviše plijeni Claire i njezina bivša ljubav, zgodni momak koji se pojavljuje u njezinom hotelu na svojoj momačkoj večeri… No, kad jedno drugo ugledaju, životi koje su izgradili u desetak godina odvojenosti, padaju u vodu i na površinu izbija dugo potiskivana ljubav…

Usude li se njih dvoje ostaviti sve kako bi bili jedno s drugim ponovno?
“Bilo je to ludilo. Bila je to sudbina. Bila je to pogreška. Bilo je to savršenstvo. Bilo im je svejedno sve i da svijet nakon toga propadne.”O autorici
Veronica Henry, rođena je 1963. Ona je britanska spisateljica romantičnih romana, TV scenaristica i novinarka. Godine 2014. njezin je roman A Night on the Orient Express osvojio nagradu za najbolji romantični roman godine od strane udruženja za to zaduženih novinara. Kod nas su prevedene njezine knjige: “Krivo je more”, “Produženi vikend”, “Kako pronaći ljubav u knjižari” i “Noć u Orient Expressu”.

Citati


“Ne možeš vezu temeljiti na seksu.”


“Bili su kao minus i plus. Jing i jang. Njegova kuharska vještina i njezin poslovni mozak bili su savršen tim. Ali putem je ravnoteža narušena…”

Na kraju knjige, autorica nam je ostavila recept za uživanje u produženom vikendu, recepte za ljetna jela, popis ljetne literature i popis ljetnih pjesama. Preporučam ovu laganu knjigu kao idealno ljetno štivo za vikend na moru.


Trenutno ovu knjigu možete pronaći u ponekim knjižarama gdje se nije rasprodala ili u antikvarijatima.

Jedna misao o “Produženi vikend ★ Veronica Henry

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s