Tri vjenčanja ★ Jade Beer

Izdavač: 24sata Knjige

Ocjena: 3/5 ★★★

Prevoditeljica: Ana Sabo

Tri mladenke i vlasnica butika vjenčanicama naći će se u vrtlogu emocija, teških odluka i modnih vratolomija. Pred vama je ljubavni roman prepun drame koji je u početku svojevrsni modni katalog koji se kasnije stapa u ljubavnu priču.

Moj dojam

Priča je ovo o tri mladenke Jessie, Dolly i Emily i jednoj vlasnici butika sa vjenčanicama, Helen.

Svako poglavlje je o nekoj od njih četiri, a kroz radnju, iako se u početku međusobno ne znaju, putevi im se ispresijecaju na najneočekivanije načine.

Jessie je iritantna do bola. Potječe iz siromašne obitelji, a zaručena je bogataša i samim time što je odjednom skočila sa magarca na konja, daje si za pravo da gleda svoje roditelje i njihov skroman život sa visoka. Njezin arogantni i agresivni snobizam bolno je nepodnošljiv, pa vjerujem da će čitatelju često dolaziti želja da dobro ispljuska dotičnu.

Emily je draga djevojka koja je zaručena za Marka, ljubav svog života.

Dolly je malo mlaka, ali na kraju kad se zauzme za sebe, ispada ok lik. Njezin zaručnik je bezosjećajni kreten, fotograf koji provodi više vremena na poslu nego s njom.

Tu je i priča o Helen, vlasnici butika vjenčanica gdje sve tri gore spomenute mladenke biraju svoju vjenčanicu. Butik je Helenin život i spas od tuge za suprugom koji je preminuo prije tri godine.

Ova priča nije toliko loša, ali treba preživjeti prvi dio. Taj početni dio bio mi je naporan do boli. Osjećaj kao da listaš neki dosadni modni katalog. Puko nabrajanje modnih marki i dizajnerskih imena. I to baš u onim dijelovima koji su uključivali antipatičnu Jessie. Većinu tih dijelova bolje da preskočite, uštedjet ćete si vrijeme i živce, a i odmah prijeći na radnju romana.

Kratki sadržaj

Ako ste ljubitelji romana Jojo Moyes, zaljubit ćete se u ovu predivnu knjigu od koje se nećete moći odvojiti. Helen točno zna koliko je šavova potrebno za porubljivanje vjenčanice, koja je najbolja vrsta svile za ljetne mjesece i kako bilo koju ženu učiniti prekrasnom… ali ne zna kako popraviti svoje slomljeno srce. Voljeni suprug Helen Whittaker preminuo je prije tri godine. Bolno joj nedostaje i ne prolazi dan a da ne tuguje za njim. Jedino što joj pruža utjehu jest posao u njezinu prekrasnom butiku na engleskom selu. Helen ne zna kako potražiti pomoć – pa ni za vlastitu kćer koja se osjeća otuđeno i udaljeno od svega poslije očeve smrti. Helen nije ni svjesna da joj je potreban spas… ali sve će se uskoro promijeniti…Katkada život donosi iznenađenja koja sve mogu promijeniti u tren oka. Katkada je slomljeno srce početak procesa izlječenja. A pokatkad se druge prilike nalaze na najneočekivanijim mjestima.

O autorici

Jade Beer nagrađivana je urednica, spisateljica i novinarka s više od dvadeset godina iskustva. Trenutačno je glavna urednica Conde Nast Bridesa, najprodavanijeg časopisa o vjenčanjima i svadbama. Obo su neki od mnogih zvučnih medijskih imena za koje radi: Sunday Times Style, The Mail On Sunday’s, YOU magazine… Vječito je na putu. Živi u Cotswoldsu sa suprugom i dvije kćeri. Godine 2018. objavila je svoj prvi roman Tri vjenčanja.

Citati

“Pred tobom je život prepun sreće. Ja nikada više neću iskusiti taj osjećaj zajedništva… Ali ti hoćeš, i on će potrajati. Nemoj to vrijeme tratiti brinući se o tome što svi misle o tebi.”

.

“Zanimljivo koliko je lako dok planiraš vjenčanje zaboraviti tko si uistinu.”

.

“Nema smisla pretvarati se da si nešto što nisi.”

.

Preporučam svim zaljubljenicima u modu, vrsnim poznavaocima modnih imena koji u sebi kriju romantičnu dušu. Ovakve priče nisu my cup of tea.

Link za kupnju: https://www.hocuknjigu.hr/proizvodi/knjige/knjizevnost/ljubavni-erotski/tri-vjencanja

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s