Highlander ★ Karen Marie Moning

Izdavač: Stilus knjiga

Ocjena: 5/5 ★★★★★

Highlander serijal, knjiga 3.


“Bila je izgubljena. Otrgnuta od doma. Zaglavljena u stoljeću koje nikako nije mogla razumjeti.”

Povijesna romansa začinjena putovanjem kroz vrijeme, prožeta prahom epske fantastike i čarobnim prahom drevne magije.

O knjizi


Circenn je besmrtnik iz 9.st. koji živi u 14.st. u drevnoj Škotskoj i mrzi svoju besmrtnost. Iako mu je besmrtnost osigurala pobjedu u svim bitkama, ona mu je kriva što je gledao smrt svih koje je ikada volio. Gledao ih je kako stare i umiru, a on je nastavljao živjeti, izgledom, u cvijetu mladosti, duhom umoran i usamljen.

Kako bi spasio nedužnog čovjeka od bolne smrti u vilenjačkim rukama, Circenn Brodie spustio se na koljena i najstarijoj škotskoj rasi, Tuath Dé Danann, prisegnuo da će ubiti onoga tko donese bočicu, ali nije shvatio da vilenjak kolo vodi na svoj mlin.

U svijetu u kojem još uvijek vladaju drevni zakoni i svevremenska magija, čak ni nadnaravne sile nisu mogle gospodara dvorca Brodie, neustrašivog Circenna, pripremiti na ljupku djevojku koju je njegova kletva dovela pred njega.

Mnogo godina poslije…

Lisa je u 21.st. radila dva posla kako bi platila medicinske troškove za svoju majku koja boluje od raka.

Posao u muzeju i pronalazak neobične bočice odvele su je njezinoj sudbini.

Lisa baš kao Alisa, znatiželjom pritisnuta, čarobnom bočicom privučena pada i pada i pada u jedan novi, čarobni svijet…
“Kad je Lisa osjetila da joj se pomaknulo tlo pod nogama, neustrašivo neovisna žena iz 21. stoljeća nije mogla ni zamisliti da pada … u drugo stoljeće. Ali moćan ratnik bez ijedne krpice na sebi koji ju je promatrao nadvijen nad nju bio je i više nego stvaran … i opasno uzbudljiv. Premda je bio neodoljivo privlačan, Lisa nije namjeravala ostati u toj divljoj zemlji rastrganoj izdajama i ratom.”

Moj dojam


Iako je riječ o serijalu, knjige se mogu zasebno čitati, jer nisu povezane samom radnjom. Zasad je riječ o osam knjiga ovog serijala na engleskom jeziku, a Stilus knjiga nam je prevela tri u kratkom vremenskom roku (hvala, hvala, hvala) , pa nam ostaje nada da će nam prevesti i izdati preostalih pet knjiga.

Jer…

KNJIGE O HIGHLANDERIMA SU ČUDO.

Oduševljava me to što svaki put kad otvorim bilo koju knjigu ove divne autorice, nakon čitanja, ne odložim ju razočarana nego začarana. Bilo bi divno kad bi nam Stilus knjiga počela izdavati i drugi serijal ove autorice, Groznicu.

Ima umjereno doziranih vrućih scena taman toliko da ne bude neukosno, ali taman toliko da bude pikantno.

Ali zato humora ima na izvoz. Dijalozi i situacije zaista vas mogu natjerati da plačete od smijeha.

Izdvojila bih dvije situacije gdje sam se ja slatko nasmijala:

– scena gdje Circenn čisti cijev puške sa ženskim tamponom iz 21. st. ne znajući čemu isti služi.

– scena gdje Circenn i Lisa raspravljaju o sanitarnom čvoru i noćnoj posudi.

A scena koja mi je ostavila najjači dojam je ona u kojoj Lisa govori Circennu da ne može još umrijeti, jer još nije ni počela živjeti.

A ono što me potpuno oduševilo je što imamo priliku vidjeti pravo lice Adama Blacka, mračnog vilenjaka iz prvog Highlandera.


O autorici


Serijalima Groznica i Highlander Karen Marie Moning stigla je na sam vrh liste bestselera New York Timesa. Dobitnica je prestižne RITA nagrade za najbolju paranormalnu romansu za koju je nekoliko puta konkurirala, a dobitnica je i Goodreadsove nagrade po izboru čitatelja. Poslije Akademije Bezgrešnog Začeća pohađala je Sveučilište Purdue gdje je studirala društvene znanosti i pravo, a sporedni predmeti bili su joj filozofija, kreativno pisanje i teatar. Prije nego što se profesionalno počela baviti spisateljstvom, radila je u osiguravajućoj tvrtki kao voditeljica odjela za komercijalne parnice i nagodbe.

Citati


“Najprije je zbog znatiželje došla na razgovor za posao u muzej, kako bi mogla učiti. Zatim je zbog nje otvorila škrinjicu i dotaknula bočicu, a na kraju ju je znatiželja izvukla iz sobe i dovela u smrtonosnu opasnost. Nije joj bilo spasa.”


“Pogledala ga je. Veličanstveni gorštak, napola divljak, a ipak civiliziraniji od većine muškaraca. Nježan, dovoljno brižan da prodre kroz njen oklop u hrabrom pokušaju da je izbavi iz njega. Nikad neće pronaći boljeg muškarca.”


“Vi smrtnici mislite da je život rat: srce ili um? Budalasto dijete,, krivnja nije um. Dužnost nije srce. Slušaj onime što vaša rasa tvrdi da mi više ne posjedujemo.”

“Kako ironično, pomislila je. U dvadeset i prvom stoljeću, bjesnjela je zbog smrtnosti majke. A sad, u četrnaestome, bjesni zbog njegove besmrtnosti.


“Živi sa mnom zauvijek. Prekini moje beskrajno samovanje. Čuvat ću te. Pokazat ću ti svjetove o kojima si samo sanjala. Hodat ću uz tebe držeći te za ruku, sve do kraja vremena.”

“U muškarčevu umu sve je bilo jednostavno: Ubij čovjeka koji pokuša nauditi tvojima.”
.
“Tko bi želio ono što su svi već imali?”
.
“Obožavala je što su ljudi navečer sjedili oko ognjišta i razgovarali, umjesto da se povuki u svoje zasebne svjetove televizora, telefona i računalnih igrica.”

“U vremenu iz kojeg dolazim ne ljubimo ruke.”
.
“Davno je naučila da prkos može spriječiti navalu suza. Katkad je čovjeku bijes jedina raspoloživa obrana.”
.
“Samo je Lisa, a možda i koji beskućnik, gledala u nebo igru oblaka. Pravi si sanjar, zadirkivao bi je otac. Samo sanjari gledaju u nebo. Ti si romantičarka, Lisa. Čekaš li da se iza tih oblaka pojavi tvoj princ na krilatome bijelom konju?
.
“Ona je samo žena izgubljena u vremenu i nikome neće nedostajati.”
.
“Celibat ne može biti prirodan za muškarce jer ih pretvara u hladne, iritantne gadove.”
.
“Neka povijest bude tvoja čarobna ulaznica u prošlost. Čekaju te novi svjetovi.”


Preporučujem od srca  ljubiteljima romantičnih fantasy romana koji su u posljednje vrijeme sve popularniji, ali isto tako i svima koji uživaju u povijesnim romansama,  romantičnim knjigama općenito i knjigama o putovanju kroz vrijeme.

Recenziju napisala: Martina S.

Link za kupnju: https://www.hocuknjigu.hr/proizvodi/knjige/knjizevnost/ljubavni-erotski/dodir-divljeg-ratnika

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s