Neočekivano blago ★ Melody Anne

Izdavač: 24sata Knjige

Ocjena: 4/5 ★★★★

Prevoditeljica: Ana Briški Đurđevac

Serijal “Blago”, 1. dio

Kratki i slatki kolač od kojeg znamo što možemo očekivati i to i dobijemo.

O knjizi

Richard Storm pati jer su njegova djeca odrasla u razmažene bogataše koji samo očekuju od drugih, pa i od njega, da se pobrinu za njihove potrebe. Odlučuje im postaviti ultimatum: ili će u dvije godine iz pepela podignuti pet posrnulih tvrtki, ili će zauvijek izgubiti svoje zaklade i ostati bez nasljedstva. Crew Storm upravo je otvorio vrata ekskluzivnog odmarališta na otoku Catalina na obali Kalifornije. Uspio je postići nemoguće – od derutnog je hotela napravio raj na zemlji za bogataše. Sve ide po planu, sve dok mu se iznenada na putu ne nađe djevojka s neobičnim poslovnim prijedlogom. Haley Sutherland više ne želi plakati, ne želi više biti u zapećku, ne želi više biti nevidljiva. Savršena joj ideja padne na pamet – pronaći će osobu koja će je naučiti kako zavesti muškarca kojeg želi. Crew će pokazati Haley mnogo više nego što je očekivala, a on će steći nešto što nije ni znao da mu je potrebno.

Moj dojam

Ako tražite kompleksnu radnju ili nešto izazovno za bildanje moždanih vijuga, odložite ovu knjigu odmah. Ako, s druge strane, tražite komadić utjehe, comfort zone u zagrljaju toplog ljubavnog romana s hepiendom, onda, navalite.

Malo je zahtjevno recenzirati ovakvu knjigu jer ona po svemu nije ništa posebno, a opet, predivno je jednostavna, kratka i slatka, ljubavna romansa (prva u ovom serijalu), knjiški desert kojeg u dahu progutamo.

Ali ovaj put moram samo naglasiti da je početak čudan i smiješan, ali nakon njega radnja teče glatko. Likovi su na početku suludo plošni, ali vrlo brzo dobijaju dimenzije.

Priča je posuta i zrncima mudrosti koje čovjek ne očekuje u ovakvom tipu romana, ali to čini priču zvjezdicu boljom nego što inače jesu pričice ovog tipa.

O autorici

Melody Anne, autorica najprodavanijih romana s top liste New York Timesa i Usa Today napisala je popularni serijal Milijarderi neženje te mnoge druge romane, kao što su Predaja i Dijete za milijardera. Također je napisala ciklus romana za mlade, Uspon tamnog anđela, koji uključuje Ponoćni plamen, Ponoćni mjesec i Ponoćnu oluju. Kad ne piše, provodi vrijeme sa svojom voljenom obitelji, prijateljima i kućnim ljubimcima. Seoska djevojka u duši, obožava skromni gradić u kojem živi te sudjeluje u brojnim njegovim projektima.

Citati

“Bilo je mnogo bolje živjeti sretno, barem nakratko, nego hodati kroz život kao prazna ljuštura.”

.

“Želim stvoriti život s tobom, želim s tobom obići sva čuda svijeta, želim s tobom voditi ljubav na drevnim piramidama. Zbog tebe želim letjeti i želim te povesti sa sobom.”

.

“Svaki dan koji provedem s tobom povod je za proslavu.”

.

“Muškarac koji ne razmazi svoju ženu, koji se ne odnosi prema njoj kao da je najdragocjenije blago, nije vrijedan njezine ljubavi.”

.

“Snovi su ponekad bili toliko zamamni, volja toliko jaka, da su ljudi mogli postići sve što bi poželjeli.”

.

“Koja je svrha postojanja na ovom svijetu ako čovjek ne bi proživio puni potencijal svoga života.”

.

.

“Želiš li da te naučim biti zavodnicom ili biti zavedenom? Mnogo te toga mogu naučiti.”

.

Nije važno jesi li mršava, mišićava
ili bucmasta. Nije važna ni boja
tvoje kose ni očiju.
Ništa od toga nije važno.
Važno je da ti znaš da si seksi.
Pogledaš muškarca u oči,
a on shvati da si predobra za njega…
Najvažnije je pravilo to da moraš
biti onakva kakva vjeruješ da jesi.
Stoga moraš paziti na to što misliš o sebi.

.

“Prema ženama se ovako treba ponašati, Haley. Žene treba obožavati, hraniti ih divnom hranom i služiti izvrsnim vinima. Kad prekrasna dama odjene prelijepu haljinu, prema njoj se treba ponašati kao prema princezi.”

.

“Nažalost, vas sam razmazio, ugađao sam vam pa ste odrasli u uvjerenju da je život jedna velika zabava i da zaslužujete da vam se sve pruži na srebrnom pladnju.”

.

.

“Ako misliš da možeš plesati na litici, a da te vjetar ne baci s ruba, samo naprijed.”

.

Preporučujem klasičnim romantičarima koji od ljubavnog romana očekuju sretni završetak, pokoje zrnce mudrosti i pokoji začin u vidu hot scena.

Link za kupnju: https://www.hocuknjigu.hr/proizvodi/knjige/knjizevnost/ljubavni-erotski/neocekivano-blago

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s