Možda nebo zna ★ Guillaume Musso

Izdavač: FOKUS na hit

Ocjena: 5/5 ★★★★★

Prevoditeljica: Jelena Butković

Zašto srećemo tisuću osoba, a zaljubljujemo se samo u jednu? O čemu ovisi život? O čemu ovise sreća i nesreća? Na što čovjek može utjecati svojom voljom? Tko vodi igru, slučaj ili sudbina?

“Da si prešla ulicu sekundu prije, mimoišli bismo se. Da sam prešao u drugu traku sekundu kasnije, ne bi se sreli. Čitava naša povijest počiva na toj sekundi. Samo jedna sekunda i ne bih ti nikada vidio lice. Jedna obična sekunda i ti ne bi ni znala da postojim. Jedna obična sekunda i ti ne bi izašla iz tog zrakoplova… Samo sekunda i bila bi mrtva.”

Možda ništa nije potpuno slučajno.

O knjizi

Može li ljubav prevariti sudbinu? Ni po čemu se nije moglo pretpostaviti da će se Juliette i Sam sresti. Još manje da će se zaljubiti. Njihov je susret bio iznenadan i magičan. Jednog zimskog vikenda u New Yorku, doživjeli su ljubav na prvi pogled i strasno se bacili jedno drugome u naručje. No, oboje su lagali.
Sam se pravio da je oženjen, Juliette da je odvjetnica. Juliette se mora vratiti u Pariz i Sam ju je došao ispratiti u zračnu luku. To je odlučujući trenutak kad se njihova sudbina može promijeniti, no ni Sam ni Juliette se ne usuđuju izgovoriti odlučujuće riječi. Pola sata kasnije, stiže vijest kao grom iz vedra neba: zrakoplov u kojem je bila Juliette eksplodirao je u zraku. Sam je očajan. Ali ne zna da njihova priča nipošto još neće završiti…

Moj dojam

Ona je tako puna života. On nije. Nju vreba smrt, a njega čvrsto drži život. On bi dao život za nju, ali nebo želi samo nju.

Ovo nije ljubavna knjiga kao i svaka druga. Ne, ovo nije takva knjiga. Ova knjiga odudara od uobičajene šablone predvidljivosti. Ova knjiga je veličanstveni buket mistike, fantastike, trilera, akcije, ljubavi, strasti, filozofije, psihologije i religije.

Nakon iskustva bliske smrti, autor u svoja djela ušiva pitanja o životu i smrti, determinizmu i slobodnoj volji.

Jeste li spremni na vječna pitanja na koja nitko od nas nema konačne odgovore?

Jeste li spremni na ples determinizma i slobodne volje?

Posebno su nas oduševili citati iznad svakog poglavlja. I to kakvi citati – maestralno i pomno odabrani.

Bili smo skeptični oko Mussoa, ali nas je oduševio. Sada, nakon ove knjige, Musso dolazi na ljestvicu naših omiljenih pisaca.

Knjigu nismo mogli ispustiti. Lako se čita. Napetost se proteže svakim poglavljem. Likovi su dobro razrađeni. Radnja je prepuna akcije i brzo se odvija.

I da ne duljimo – naše iskrene preporuke.

I…

Kraj je čaroban.

O autoru

Guillaume Musso

Guillaume Musso

Jedan je od najprodavanijih suvremenih francuskih pisaca. Prvi roman, triler “Skidamarink”, objavio je 2001. godine. Nakon prometne nesreće koju je doživio, Mussoa je zaintrigiralo iskustvo tik do smrti, pa je 2004. objavio roman “Et après…”, o muškarcu koji se vraća u život nakon iskustva smrti, a koji je prodan u milijun primjeraka u Francuskoj i preveden na 23 jezika. Prema romanu je snimljen i istoimeni film.

Godine 2005. Musso je napisao “Sauve-moi”, potom “Seras-tu là” (2006), “Parce que je t’aime” (2007), “Je reviens te chercher” (2008), “Što bih ja bez tebe” (2009), “La fille de papier” (2010) i “L’appel de l’ange” (2011). Dosad je u cijelome svijetu prodano 11 milijuna primjeraka njegovih romana.

Citati

“Kad se pokaže novac, sva se vrata otvaraju.”

“Ponekad su bljeskovi sjećanja na nekoliko sati sreće dovoljni da učine podnošljivim sva razočarenja i tuge koje nam život ne propušta prirediti.”

“Nikada se ne osjećamo tako živi kao na pragu smrti.”

“Znam samo da nismo na zemlji slučajno.”

“Činilo se da svaka pojedinost ima neko značenje i ljepotu: zrake sunca koje su prolazile kroz prozor, smijeh koji je odjekivao oko stolova, miris kave i kolača… Zašto tek kad stignemo pred vrata smrti cijenimo male stvari koje daju draž životu?

Preporučujemo svim ljubiteljima onostranog, nadnaravnog… Svima koji inače uživaju u fantasy romanima s elementima ljubića i naravno – svim ljubiteljima romantičnih romana.

Link za kupnju: https://fokusnahit.com/proizvod/guilaume-musso-mozda-nebo-zna/

Jedna misao o “Možda nebo zna ★ Guillaume Musso

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s