Neodoljivi susjed ★ Penelope Ward

Izdavač: Znanje

Ocjena: 5/5 ★★★★★

Prevela: Ana Katana

Priča je mnogo više nego što očekujete od ovakvog tipa literature. Humor i emocije izmjenjuju se u katarzičnom plesu. Pripremite maramice.

O knjizi

Nakon što ju je ostavio njezin dečko Elec, posljednje što bi Chelsea poželjela je da svaki dan susreće nekoga tko je podsjeća na njega. No njezin novi susjed Damien upravo je takav, čak i zgodniji od Eleca. Problem je što živi s dva ogromna psa koji cijele noći ne prestaju lajati. Osim toga, Chelsea otkriva da u zidu koji dijeli njihove stanove postoji rupa kroz koju je Damien može prisluškivati i ismijavati se njezinim telefonskim razgovorima sa psihoterapeutkinjom za propale veze. Čini se kao da to nije baš dobar početak novog prijateljstva. Damien će uskoro pokazati da se iza njegove uobražene vanjštine krije osjećajan muškarac, iako joj je jasno dao do znanja da njih dvoje mogu biti samo prijatelji. I dok Chelsea misli da joj je srce nepovratno slomljeno, ono svakim danom sve jače kuca za Damiena. Ali čini se da se njegovo srce teško može osvojiti…

Moj dojam

Ova priča pisana je iz perspektive glavnog ženskog lika. Mlada Chelsea pokušava se oporaviti od prekida s Elecom. Ako ste čitali prethodni roman ove autorice u izdanju Znanja, Zabranjeno voće, onda znate da je Chelsea sporedni lik u toj knjizi, a Elec (i Greta) glavni lik(ovi). Ova se knjiga može čitati zasebno, ali je ipak puno zanimljivije kad znate prethodnu (gore spomentu) priču.

Nema što nećete voljeti u ovoj knjizi; likove, radnju, međusoba duhovita prepucavanja heroja i heroine itd. Ovo je jedna divna avantura za predahnuti od težih knjiga, a ujedno je i ugodno iznenađenje, jer knjiga nije too corny i nije uobičajeno plošna kao slične knjige ovog tipa literature.

Knjiga ima zanimljivu radnju. Likovi su živi, energični, emotivni i duhoviti. Lako se povezati s njima i lako ih je voljeti. Da ne spominjem dva ljepotana (psa) double D’s.

Ovo je jedna od onih knjiga koje vas potpuno opuste i ispune radošću. Svijet koji čeka na vas prepun je katarzičnih oslobođenja nakupljenih emocija. A na kraju znate da, unatoč svim nedaćama kroz koje pratimo glavne likove, njih očekuje sretan kraj.

O autorici

Penelope Ward najprodavanija je autorica New York Timesa, USA Todaya i Wall Street Journala. Dosad je objavila više od dvadeset romana koji su prodani u skoro dva milijuna primjeraka. Odrasla je u Bostonu, a danas živi sa suprugom i dvoje djece na Rhode Islandu. Njen roman Zabranjeno voće, također je objavljen u Znanju.

Citati

“Činjenica da je tako zloban i nedostižan učinila ga je predmetom mojih zabranjenih misli… Susprezanje misli često vodi prema opsesiji. Ako sam sebi narediš da ne razmišljaš o nečemu, vjerojatno ćeš razmišljati upravo o tome.”
.

“Čitala si u kadi”, prekinuo me škrgućući zubima. “Ti si čitala u kadi dok si kuhala ono što mi je skoro spalilo cijelu jebenu zgradu?”

“Ne. Ne shvaćaš…”

Damien je krenuo prema kupaonici.

“Kamo ćeš?”

“Želim vidjeti knjigu koja te skoro koštala života.”

.

“Ne možeš uvijek dobiti ono što želiš, ali nemoj se sramiti pitati.”
.

“Znaš, to je najseksi haljina na cijeloj planeti. Izrezat ću takve proreze na svim tvojim haljinama.”

“Ne bi bilo prvi put da mi režeš odjeću.”

“Odjeća na tijelu poput tvoga je grijeh.”

.

“Mogu živjeti bez djece. Ne mohu živjeti bez tebe. Naša želja za razmnožavanjem sebična je sama po sebi, zar ne? Zašto bismo rađali djecu kad ima toliko djece koja trebaju dom.”
.

.
Preporučujem svima koji vole ponekad uploviti u romantični svijet gdje znate da vas na kraju puta čeka – sreća.

Link za kupnju:

https://znanje.hr/product/neodoljivi-susjed/282572 https://znanje.hr/product/neodoljivi-susjed/282572

Jedna misao o “Neodoljivi susjed ★ Penelope Ward

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s