Kruna ponoći ★ Sarah J. Maas

Izdavač: FOKUS na hit

Ocjena: 5/5 ★★★★★

Prevoditeljica: Maja Vrbanc

Serijal: Prijestolje od stakla, 2.dio

Knjiga u kojoj se krije vatromet akcije, vulkan drame, pregršt čarolija i sirove magije.

O knjizi

Sa svojeg prijestolja od stakla, Adarlanom i dalje vlada kralj, duše crne kao ponoć. Iako je pobijedila na okrutnom dvorskom turniru i krvavo zaradila titulu kraljevog borca, ubojica Celaena Sardothien miljama je daleko od toga da je odana kruni. No, njezina prava misija postaje sve teža kada shvati da nije jedina koja na dvoru traži istinu. Kome uopće vjerovati?
Tko je zapravo prijestolonasljednik Dorian? Kakvu to igru igra njezina najbolja prijateljica, princeza Nehemia? I je li kraljev kapetan straže Chaol zaista onakav kakvim se predstavlja?
Nakon užasne noći i tragedije koja ju je duboko potresla, Celaenin svijet se ruši, a ona je prisiljena donijeti odluku – kome je zapravo i koliko odana.

Moj dojam

Holy crap, that was good. And I’m an idiot for not reading these sooner.

Ovo je drugi dio serijala Prijestolje od stakla. Nastavci su povezani i moraju se čitati redom. Prvi dio je bio – Prijestolje od stakla.

Ja sam službeno fan Sarahina stila pisanja. Njezina mašta je nevjerojatna. Poglavlja su baš divno osmišljena sa savršenim omjerom napetosti i akcije da drže pažnju čitatelja.

Chaol je definitivno moj omiljeni lik. Puno mi je draži od Celaene.

Malo me naživcirao dio gdje je, ako mene pitate, Celaena potpuno bezrazložno pukla na Chaola i u naletu bijesa umalo ga nije koknula. Zahvaljujući Dorianu, Chaol je ostao živ… A smatram da dragi, pažljivi Chaol nije bio ni približno toliko kriv da tako nastrada i to od osobe s kojom je dijelio postelju i kojoj je priznao svoje osjećaje.

Celaena i Dorian pomalo podsjećaju na Lukea i Leiu iz Star Wars-a. Dorian, the chosen one

Neću previše prepričavati radnju, jer je puna preokreta i onda vam ti preokreti ne bi bili efektni u tolikoj mjeri. Ionako sam vam već previše otkrila. Mogu vam samo reći da je ovaj nastavak bolji od prvog dijela, da vas čeka obilje twistova, inteligentnih zapleta i neka veoma iznenađujuća otkrića, kao i napeta akcija i neka brutalna ubojstva.

Ovako se piše fantasy roman!

Dorian ima tajnu…

Celaena skriva svoje korijene…

Netko bitan umire brutalnom smrću…

Postoji zlo na dvoru koje prijeti svim svjetovima…

O autorici

Sarah J. Maas

SARAH J. MAAS autorica je serijala Prijestolje od stakla koji se sastoji od knjiga Prijestolje od stakla, Kruna ponoći, Nasljednica vatre i Kraljica sjena, kao i prethodnice serijala pod naslovom Ubojičina oštrica.
Zahvaljujući ovom serijalu, dospjela je na vrhove top lista New York Timesa i USA Todaya te na brojne druge diljem svijeta.
Prvu knjigu serijala Prijestolje od stakla napisala je već sa 16 godina. Taj njezin prvijenac preveden je na 35 jezika, a i danas ruši rekorde u prodaji. Sarah je rođena u New Yorku, a trenutačno živi sa suprugom u Pennsylvaniji.

http://www.sarahjmaas.com

Citati

“Kao kraljev borac nalaziš se na moćnom položaju i možeš utjecati na živote mnogih.”

.

.

“Postoji puno opasnija moć koja je spremna uništiti svijet.”

.

.

“Netko je na unutrašnjoj stranici korica napisao jednu rečenicu. Celaena približi svijeću, pokušavajući pročotati nezgrapni rukopis. Bila je to nekakva zagonetka… Samo se okom može vidjrti jasno.

.

.

“Sloviš kao najveći ubojica u Erileji, a ne možeš mirno stajati i promatrati par sati?”

.

.

“Ponekad se činilo kao da tama gleda nju – i tama je nosila isto lice kao i ona.”

.

“Neke stvari čujete ušima, a neke srcem.”

.

“Naučila je jedinu vještinu koja ju je održavala na životu. Da bi izbjegla smrt, postala je smrt.”

.

“Sudbina vlada i oblikuje temelje ovog svijeta. Ne samo u Erileji, već u svemu što je živo. Postoje svjetovi za koke i ne znaš, svjetovi koji su postavljeni jedan iznad drugog, a da to uopće ne znaju. Moguće je da se trenutačno nalaziš na dnu nekog oceana. Sudbina ova područja drži odvojenima od ostatka svijeta. “

.

“Pametno, zar ne? Sakriti stvari tamo gdje ih svi mogu vidjeti? “

.

“Rizik i nada…”

Link za kupnju: https://fokusnahit.com/proizvod/kruna-ponoci/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s