Druga žena ★ Sandie Jones

Izdavač: Mozaik knjiga

Ocjena: 4/5 ★★★★

Preveo: Marin Popović


“Nije prezala ni pred čime i bila je spremna na bilo što kako bi me odstranila iz njihovih života.”O knjizi


Kada Emily upozna Adama, odmah će znati da je pronašla onog pravog. On je muškarac kakvog je oduvijek tražila. Znat će da se zajedno mogu nositi s bilo čime što život stavi pred njih. Ali iz prikrajka vreba druga žena, Pammie. Emily je odabrala Adama, ali nije odabrala i njegovu majku. Ne postoji ništa što majka ne bi učinila za svojeg sina, a Emily će uskoro doznati koliko je daleko Pammie spremna ići kako bi dobila ono što želi…


Moj dojam


Vječna borba tame i svjetla. Vječni sukob svekrve i snahe.
Bitka stara kao vrijeme.

Emily upozna muškarca svojih snova, Adama i već na prvu, frcaju iskre s obje strane te oni za kratko vrijeme postanu par. I kako to obično biva… Nevolje u raju započinju upoznavanjem svekrve i snahe, tj, Pammie i Emily.

Pammie veoma suptilno daje sve od sebe da udalji Emily od Adama, no Emily je tvrd orah…

Imamo tu poneki ljubavni trokut i pregršt psiholoških igrica.

Na kraju vas očekuje preokret. Ali, iako sam uživala u romanu, meni taj twist nije sjeo. Nije mi bio toliko uvjerljiv. I zbog toga 4 zvjezdice. Da je kraj malo dovitljiviji i uvjerljiviji, ocjena bi bila čista petica.

To je sve što vam mogu reći, a da vam ne uprskam čitanje.O autorici


Sandie Jones slobodna je novinarka koja je dosad, među ostalim, pisala za Sunday Times, Daily Mail, Woman’s Weekly i časopis Hello. Živi u Londonu sa suprugom i troje djece, a Druga žena prvi je roman koji je napisala.

Druga žena odmah po objavljivanju postao je prava senzacija i to ne samo zato što ga je u svoj knjižni klub uvrstila slavna Reese Witherspoon, već i zato što je odmah uočen novi i svježi glas modernog kriminalističkog romana.Citati


“Ako nešto nije pokvareno, ne popravljaj.”


“Nisam htjela nikakve tajne među nama, no što sam mu trebala reći? – Mislim da bi tvoja mati mogla biti osvetoljubiva kuja?”


“Riječ” zajedništvo” ne postoji kada je riječ o njegovoj majci. S jedne su strane njih dvoje, a s druge ja. Dolaze u paru.”


“I upravo u tome leži srž problema s kojim sam suočena: koliko ga god dobro poznavala i koliko ga god voljela, nikada neću biti ravnopravna s njegovom majkom.”


“Nije li nakana sama po sebi jednako grozna kao i sam čin?”


“Muškarci čine što god im se prohtije, ali o tomu ne procuri ni riječ, a oni nastave sa svojim životima, ponašajući se kao da se ništa nije dogodilo. – Što se dogodi na putu, ostaje na putu – mantra je po kojoj bismo svi trebali živjeti.”


“Ništa me ne može izbaciti iz takta kao nonšalantnost ljudi koji toliko malo cijene tuđe vrijeme da su ga spremni bez imalo krzmanja tratiti.”


“Svi oduševljeno iskazujemo potporu vjenčanjima, tom iskazu ljubavi i predanosti, no dovoljno je samo malo zagrebsti ispod površine kako bi se shvatilo da je  u pitanju puka kurtoazija i osjećaj obveze, a ne istinska iskrenost. Uvijek postoji nešto bolje, korisnije i zanimljivije čime bismo se mogli zaokupiti tijekom sunčanog subotnjeg poslijepodneva, umjesto što sjedimo pokraj nekog dosadnog stranca tijekom dugačke, razvučene večere, naročito s obzirom na to da smo prethodno, kako bismo uopće mogli sjediti tu, potrošili novac koji zapravo nemamo na odjeću koju ćemo odjenuti samo za tu priliku i na najjeftiniji dar koji smo uspjeli pronaći na popisu željenih darova u prilično skupoj trgovini.”


Preporučujem obožavateljima obiteljskih intriga i intrigantnih trilera.Link za kupnju: https://mozaik-knjiga.hr/proizvod/pretprodaja-druga-zena/