Dobra kći ★ Karin Slaughter

Izdavač: Znanje

Ocjena: 5/5 ★★★★★

Preveo: Miloš Đurđević

Intenzivno, eksplicitno i šokantno…

O knjizi

Prije 28 godina bezbrižan život u malome gradu za Samanthu i Charlotte Quinn naprasito je prekinut brutalnim napadom na njihov dom. Majka im je ubijena pred očima, a otac Rusty, poznati i ozloglašeni gradski odvjetnik, uvijek će osjećati krivnju zbog tog napada. Nakon te noći, njihova obitelj ostat će nepovratno slomljena, trpeći mučne posljedice i mnoga nerazjašnjena pitanja.
Danas je Charlotte odrasla žena, prava dobra kći koja je slijedila očeve stope i postala dječji branitelj. I dok novi val nasilja potresa njihov gradić Pikeville, Charlotte je odjednom uvučena u novu noćnu moru. Ne samo da je svjedokinja pucnjave u srednjoj školi, već je taj događaj u njoj probudio sjećanja koja je godinama pokušavala potisnuti. No, čini se da šokantne tajne o događaju koji je uništio njihovu obitelj ne mogu ostati skrivene zauvijek.

Moj dojam

Da odmah upozorimo: u knjizi se nalaze zaista eksplicitne scene srksualnog nasilja. Neke scene ćete možda čitati jednim okom (ono kao kad gledate neke graphic scene u filmovima zatvorivši jedno oko). Ako ste osjetljivi na takve scene ili anksiozni, nemojte čitati ovu knjigu.

Dobra kći je briljantna, kompleksna i uvrnuta priča prepuna zastrašujućih scena nasilja. Karen zaista ima dar da stvori karakterne likove koji su toliko uvjerljivi da je i to zastrašujuće. Gotovo da ne možete povjerovati da su to izmišljeni likovi koliko djeluju kao stvarni ljudi.

Priča je vješto ispletena. Taman kad pomislite kako ste prokužili nekog lika ili da znate u kojem smjeru radnja ide, iznenadite se…

Ovako se piše kriminalistička fikcija. Karin je ekstremno talentirana i obdarena mračnom maštom.

A Dobra kći je mračno, sirovo, emocionalno djelo prepuno obrata. To je priča koja stvara mehaničnu ovisnost okretanja stranica. Jedan od masterpisa svog žanra iz mračnog pera dark umjetnice Karin Slaughter.

Tko voli, nek izvoli.

O autorici

Karin Slaughter (1971.) jedna je od najpoznatijih američkih autorica trilera danas. Njezini romani prodani su u više od 35 milijuna primjeraka i prevedeni u 37 zemalja. Poznata je po svojim serijalima o agentu Willu Trentu i doktorici Sari Linton, a za njezine samostalne romane Grad murjaka, Dobra kći i Pieces of Her već su otkupljena prava za snimanje televizijskih serija i filmova. Znanje je dosad objavilo osam romana iz serijala o Willu Trentu, kao i njezine samostalne romane Grad murjaka i Zgodne djevojke.

Citati

“Ni ti ni ja nikad nećemo krenuti naprijed ako se neprestano osvrćemo.”

.

“Ljudi omekšaju kad ostare.”

.

“Prijatelji te ne ponižavaju.”

.

Preporučujem ljudima kojima ne smetaju nasilne scene u knjigama i istinskim ljubiteljima kriminalističke fikcije.

Link za kupnju: https://znanje.hr/product/dobra-kci/272193