Blagdansko blago ★ Melody Anne

Izdavač: 24sata Knjige

Ocjena: 3/5 ★★★

Prevoditeljica: Ana Briški Đurđevac

Serijal “Blago”, 3. dio

Dvije izgubljene duše na autocesti života…

O knjizi

Tanner Storm je bogat, zgodan i nitko ga ne može zaustaviti. Zapravo, nitko osim njegova oca. Tanner od oca dobiva na dar derutnu stambenu zgradu u ne baš otmjenom dijelu Seattlea. Ukoliko tu zgradu ne dovede u red, izgubit će svoje nasljedstvo. No Tanner se ne da ucjenjivati jer je svoje bogatstvo sam stekao, i kako nikada u životu nije odbio izazov, odluči da neće ni ovaj. Stoga odluči srušiti staru zgradu i izgraditi otmjene stanove koji će mu donijeti bogatstvo. Jedini problem je što stanari ne žele odseliti, a on ih ne može izbaciti zbog jedne vrlo nezgodne klauzule u ugovoru koji je sklopio s ocem. Zbog silnih pritužbi na njegove poteze Tanner završi na sudu, a sudac Kragl ga kazni trotjednim boravkom u zgradi koju mrzi iz dna duše. I to nije sve. Ta će tri tjedna u obližnjom trgovačkom centru raditi kao Djed Mraz. Savršeno. Situacija se dodatno komplicira kad upozna susjedu Kylu i istog je trenutka poželi odvući u krevet. Hoće li plavooka susjeda biti njegov tajni anđeo ili će je zaboraviti čim odguli svoju kaznu?

Moj dojam

Ponovno pratimo nevolje razmaženih bogataša…
Prvi dio Neočekivano blago nas je ugodno iznenadio, drugi nas je zabavio ~ Skriveno blago, a sad slijedi treći dio; priča o najbahatijem od svih sinova, Tanneru. Ovo mi je zasad najlošija priča ovog serijala. Nisam zavoljela niti jedan lik u priči, ali pričica može proći kao neki cute Christmas story.

Pa kaže autorica: “Obožavam božićno vrijeme, obožavam ukrase, a posebno obožavam ljubav i sreću obitelji koje senu to doba sastaju. Željela sam napisati kratku i slatku romansu o tome kako jedan događaj može promijeniti način razmišljanja i o sebi. I o drugima. Upravo je stogla nastalo. Blagdansko blago. O Božiću se sjetite onih koji nisu sretni kao vi.”

Ta poruka koju autorica provlači kroz priču je razlog zašto knjizi nisam dala dvojku koju zaslužuje. Ali nedorečenosti; nikad nismo saznali što se na kraju dogodilo s beskućnicom i zabrzavanje na kraju kojim je odjednom potpuno promijenila karakter glavnog protagonista zaslužuju čistu dvojku.

Tanner

“U ovoj prokletoj zgradurini ne da se živjeti! ” povikao je. Znao je da zvuči kao luđak, ali problemima nije bilo kraja. Pukle su mu vodovodne cijevi, miševi su plesali kolo po stanu, a sada je nestalo i struje.

On je arogantan, samoživ i sebičan kroz cijelu priču, a onda odjednom u posljednjem poglavlju cjelokupna izmjena karaktera. Neuvjerljivo totalka. On ima pare za koje njegova obitelj ne zna, ali ipak pristaje na očev izazov i prihvaća stambenu zgradu u derutnom stanju da ju podigne iz pepela. Odmah na početku upoznati smo sa bahatom bešćutnosti i beskrupuloznosti Tannera kad mu sud odredi kaznu od tri tjedna koja mora provesti u kućnom pritvoru u jednom od stanova zgrade koju planira srušiti. Koliko ovaj lik nervira, teško je objasniti. Jedan uistinu razmaženi krele koji samo cendra i s tim svojim cendranjem je naporan i bogu i vragu.

.

Kyla

“Znala je da bi trebala pokušati saznati nešto istinito, nešto stvarno o tome muškarcu prije nego što mu još jednom podari svoje tijelo, no nije mogla skrenuti pogled, nije mogla razbiti čaroliju koju je ispleo oko nje.”

Ona je oštećena teškom tragedijom u kojoj je izgubila roditelje i brata i u fazi je oporavka. Ima ostavštinu od roditelja, kao i kuću koju je njihovom smrću naslijedila, ali ona ništa od toga ne dira nego radi dva slabo plaćena part-time posla i plaća rentu oronulog stana.

Opisi likova su jako loši. Za Kylu doznajemo kakve su joj boje oči, da je niža i da je prekrasna. Za Tannera doznajemo da je visok, zgodan i građen kao bog. To su zaista veoma površni opisi koji čitatelju ne daju na uvid pravu sliku protagonista.

U svakom slučaju, pošto su mi prva dva nastavka bila užitak za čitanje, nadam se da će sljedeća dva biti isto toliko zabavna. Dakle, sad čekamo priče o Ashtonu i Lanceu…

O autorici

Melody Anne, autorica najprodavanijih romana s top liste New York Timesa i Usa Today napisala je popularni serijal Milijarderi neženje te mnoge druge romane, kao što su Predaja i Dijete za milijardera. Također je napisala ciklus romana za mlade, Uspon tamnog anđela, koji uključuje Ponoćni plamen, Ponoćni mjesec i Ponoćnu oluju. Kad ne piše, provodi vrijeme sa svojom voljenom obitelji, prijateljima i kućnim ljubimcima. Seoska djevojka u duši, obožava skromni gradić u kojem živi te sudjeluje u brojnim njegovim projektima.

Citati

.

“Nervozan i smrznut, odjurio je do vrata i naglo ih otvorio, a onda ostao osupnut. Ispred njega nalazio se veliki zeleni bor, s pravim iglicama. Miris svježe borovine ispunio je zrak i sa sobom donio sretna sjećanja iz djetinjstva – koja je hitro potisnuo.

“Nisam znao da borovi znaju kucati”, rekao je i nasmijao se.

Iza bora pojavila se Kylina glava, a Tannerov je ego odjednom dobio krila kad je shvatio da ga ona guta pogledom.

Aha, možda će na kraju ipak uspjeti odvući svoju seksi susjedu u krevet. “

.

“Samo sam htjela reći da ljudi koji završe na ulici nisu baš odabrali takav život.”

.

.

“Oči beskućnika bile su pune zahvalnosti, kao da su dobili luksuzne darove. Koliko je dugo Tanner život uzimao zdravo za gotovo? Odrastao je u bogatstvu, nikada mu ništa nije nedostajalo. Znao je da će ga čekati sljedeći obrok, znao je da će uvijek imati topao krevet na kraju dana. Život mu je bio vrlo jednostavan.”

.

“Ponekad nas nešto natjera da naoravimo nešto što nikada ne bismo učinili. Možda se borimo protiv toga, možda smo bijesni, no za sve postoji razlog.”

.

Preporučujem kao light cute Christmas story svima onima kojima ne smetaju slabiji opisi likova i nagle promijene karaktera. Jer, kao takva

Link za kupnju: https://www.hocuknjigu.hr/proizvodi/knjige/knjizevnost/ljubavni-erotski/blagdansko-blago