Podignite svoju vibraciju ★ Kyle Gray

Izdavač: Knjigoteka (Centar za osobnu izvrsnost)
Preveo: Nenad Ljubić


Jeste li zamijetili nekakve neobične znakove u posljednje vrijeme?

Na primjer, jeste li počeli učestalije primjećivati specifične brojčane nizove koji se pojavljuju na vašem satu, mobitelu, displeju automobila, računu za samoposlugu i slično?

Nizove poput 1:11, 2:22, 3:33 ili brojeve vašeg datuma rođenja?

Ovi brojevi, kaže autor, nisu slučajnost, oni su sinkroniciteti da ste na dobrom putu, to su poruke univerzuma koji nas poziva da i dalje budemo ambasadori pozitivnih promjena, da i dalje budemo svjetloradnici (lightworkers)…  A ova knjiga vam može pomoći na tom vašem putu širenja svjetlosti…

O knjizi

Ako ste posvećeni prakticiranju duhovnosti, imat ćete ključ za razvijanje duhovnih talenata, vještina i kvaliteta. Ako posvetite vrijeme u prepoznavanju tko ste uistinu i ako fokusirate svoj um, redovno meditirate, stvorit ćete prostor za svoj duhovni rast i poticat ćete svoje srce da se sve više otvara i dublje povezuje s tokovima života.

Ova knjiga pruža čitatelju priliku da putem 111 vježbi posve preobrazi svoju energiju, da je podigne na višu razinu i da svakome tko ih prakticira proširi uvid u smisao života, njegove talente i misije koje svatko od nas ima ovdje na planetu Zemlji.

Ovo je svojevrsna riznica kvalitetnih vježbi, uvida i inspiracije koji nam svima trebaju. Ona nas iz dana u dan, korak po korak, na vrlo jednostavan način vodi kroz proces transformacije i konačno u potpunu slobodu da budemo zdravi, sretni i u dubokom miru.


Moj dojam


Svima nam je poznata izjava: “Znao sam da će se to dogoditi” ili “trebao sam poslušati sebe”. To govorimo jer smo prije u nekoj situaciji osjetili da se nešto promijenilo ili nas je nešto poticalo na neku prijašnju reakciju. Duboko vjerujem, kao i autor ove knjige, da je to “nešto” vibracija. Energija. Još kao dijete mogla sam, baš kao i autor ove knjige, osjetiti neke stvari kod ljudi, životinja ili mjesta…

Na dnu kralježnice nalazi se primarna energija poznata pod nazivom kundalini. Za nju se kaže da izgleda kao namotana zmija. Kod većine ljudi ova energija leži uspavana i čeka svoju duhovnu realizaciju. Kako bi se kundalini podigao, naše čakre moraju biti aktivirane i povezane. To se ostvaruje preko kanala koji se proteže kroz kralježnicu i omogućuje energiji da struji kroz njega. Taj je kanal poznat kao sušumna. Počevši od najdonje čakre, energija se istovremeno kreće gore, pa dolje niz kralježnicu kroz dva zasebna toka poznata kao; ida (ženski princip/lunarni) i pingala (muški princip/solarni). Ova dva toka se na određenim mjestima jedan s drugim križaju, a istovremeno presijecaju i kanal sušumne. Tako stvaraju energetski vrtlog, odnosno čakru. Na vrhu glave, sva tri toka se spajaju u jedan i tako omogućuju sebstvu duše da se otkrije. Inače, čakra je sakrstska riječ koja znači “kotač” ili “vrtlog”. Koristi se kao opis energetskog centra.

U ljudskom tijelu postoje mnogi energetski centri koji su povezani s različitim aspektima tijela, uma i duše.

Po tradicionalnom učenju joge, postoji 7 glavnih centara na vertikalnoj liniji kralježnice:

Korijenska čakra (Muldahara) – najdonja
Sakralna čakra (Svadhisthana) Čakra solarnog pleksusa (Manipura)
Srčana čakra (Anahata)
Grlena čakra (Vishuddha)
Čakra trećeg oka (Ajna)
Krunska čakra (Sahasrara) – najuzvišenija

No vratimo se na vrtove uma i energije…

Pa kaže Kyle Gray: “Volim zamišljati um kao da je vrt. Ako se o svome vrtu ne brinete, vrlo brzo na pojedinim mjestima narast će divlje raslinje. Pojavit će se korov i trava, a mnogi divni cvjetovi osušit će se i uvenuti. Ali ako mu posvetite malo vremena, posijete nove sjemenke i potaknete njihov rast daljnjim zalijevanjem i njegovanjem, bit ćete nagrađeni za svoj trud. I zato, njegujte brižljivo vrt svojeg uma i neka svjetlo vaše duše pomogne sjemenkama da izrastu u život koji će biti ispunjen ljubavlju i srećom. ”

Ova knjiga je na neki način odgovor na pitanja koja ste vjerojatno često sebi postavljali, ali odgovore na njih niste nikad zaista pronašli…

Duhovni zakon privlačnosti vrlo je jednostavan. On kaže da što god da vjerovali, to isto proživljavat ćemo u svojem životu. Ovo je drevno sveto učenje koje svatko od nas treba integrirati u svoju svijest.

Sve u vašem životu predstavlja točku privlačenja.

Vi ste kreatori realnosti u kojoj živite.

Vi imate moć manifestirati čuda u svojem životu.

Univerzum pulsira energijom. Valovi čistog svjetla neprestano putuju u svim smjerovima kroz svemir, a kako smo mi njegov dio, onda je na nama i odluka želimo li biti u harmoniji s takvim beskrajnim potencijalom i plesati u njegovom ritmu. Zvuk je vrlo moćan alat. Preko glazbe možemo pristupiti dubokim slojevima sebstva. Otkucaji ljudskog srca odražavaju glazbeni tempo. Glazba je jezik ljubavi.
Što nas, dakle, priječi da se popnemo na plesni podij i zaplešemo s univerzumom?


Misao je poput valova koji se pojavljuju kada bacite kamen u vodu: ona se kreće od vas stvarajući kretnje i promjene u polju koje vas okružuje. Vaše misli, dakle, stvaraju valove u vašem životu.

Vaš um ima moć da vas odvede u budućnost. Ono što ćete vidjeti temelji se na vašoj usklađenosti i namjerama sadašnjeg trenutka.

Znate li da možete jednostavnom namjerom i pokretima ruku kreirati svoja vlastita eterična anđeoska krila?

Autor je osmislio pokrete tijela koji će vam, uz fokusiranu pažnju, pomoći ds se osjećate sigurnije i da se energetski okrijepite na putu prema minifestaciji ljubavi u svoj život. Uz to, u knjizi ćete pronaći  pregršt afirmacija i vježbi za rad na sebi.

Ova knjiga izvrstan je uvod u duhovni rad. Drevni mistici običavali su govoriti da su u nama svi odgovori koje tražimo. I doista, u nama je sva magija, moć i sredstva, sve je to skriveno u našem srcu. Knjiga je tu samo da posluži kao svojevrsna mapa preko koje ćete se vratiti u samu srž svojeg bića.

O autoru


Kyle Gray imao je mistična iskustva i susrete još u ranoj dobi svoga života. Kada je imao samo četiri godine, posjetila ga je duša njegove preminule bake. Za vrijeme odrastanja, oduvijek je imao moć da čuje, osjeća i vidi što se događa izvan uobičajenih parametara ljudske percepcije. To ga je već u tinejdžerskim godinama dovelo do otkrića anđeoske prisutnosti. Danas, još uvijek mlad, jedan je od najtraženijih stručnjaka u svojem području. Svojom jedinstvenom sposobnošću da ostane prizeman i sve to zadrži u realističnom tonu, Kyle prenosi svoja znanja o anđelima i duhovnosti na jednostavan način. Kyle putuje po svijetu i drži predavanja. Njegovi govori u UK i Europi gotovo su uvijek rasprodani. Njegova stalna rezidencija je u Glasgowu, u Škotskoj, gdje drži prodavaonicu i studio joge i meditacije pod imenom zen Den.
Za sebe kaže da vjeruje kako je u stanju donijeti drevna duhovna znanja u svijet na moderan način, svojstven ljudima današnjih shvaćanja.


Ova knjiga natjerat će vas da osjetite svoju vibraciju. Jer, to je ključ svake promjene: prepoznati i spoznati da smo mi prvenstveno energija! A energija vibrira i kreira suptilni energetski ustroj koji našu postojanost čini ovakvom kakva ona jest.

Preporučujem svima koji su u dubini sebe osjetili poziv da čitaju ovu knjigu.

Link za kupnju: https://knjigoteka.com/2019/12/15/kyle-gray-podignite-svoju-vibraciju/