Maluhia, sretni grad ★ Mabel Katz

Izdavač: Knjigoteka (Centar za osobnu izvrsnost)
Preveo: Nenad Ljubić

Ilustracije: Vero Véliz


Maluhia je prekrasna i miroljubiva dolina u kojoj žive doista sretni ljudi. Okružena je mnogim prirodnim ljepotama koje ostavljaju bez daha. Stanovnici Maluhije naučili su da je sreća osobni izbor i da put do nje vodi preko Ho’oponopona, drevnog havajskog umijeća življenja.
Mabel je knjigu posvetila svim ljudima koji tragaju za tajnom kako biti sretan i u miru sa samim sobom. Ona je u 26 predivnih priča posijala sjeme za transformaciju planeta, korak po korak, osobu po osobu. Ona ovom knjigom kreira viziju kojom pokazuje da svijet može zaista biti sretnije i mirnije mjesto za život.


O knjizi


Mora postojati lakši način, govorila je sebi Argentinka Mabel Katz, lakši način da se postigne unutarnji mir, probudi i prenese ljubav, da se oslobodimo prošlosti i živimo u sadašnjosti.

I pronašla ga je u drevnoj havajskoj tehnici Ho’oponopono.

Zašto su svi tako sretni?
.
Ljudi u prekrasnom primorskom gradu Maluhiji znaju tajne da su sretni, zdravi i mirni. I sada, tisuće turista hrle na otok kako bi saznale i kako mogu tako živjeti.
Malo znaju; odgovor je jednostavan. Također je ispred njihovih nosova.
.
Turistički vodiči sretnog grada su sva djeca koja žive po principima i praksama drevne havajske umjetnosti Ho’oponopono.
U dvadeset i šest šarmantnih priča naći ćete poruke koje sjajno sjaje i pobuđuju svijest kod mladih i starih čitatelja upotpunjene prekrasnim ilustracijama.
.

Te priče stvaraju viziju kako svijet uistinu može postati sretnije i mirnije mjesto za život. One također prenose koliko je važno podržati pozitivnu maštu i uvjerenja naše djece i omogućiti im da budu sami, kako bi i dalje stvarali bolji svijet za sve nas. One se temelje na stvarnim iskustvima, živjele su i dijele ih Učitelj dr. Ihaleakala Hew Len i međunarodno priznati govornik, voditelj seminara i ambasador mira Dame Mabel Katz.
.

Kroz te njihove priče, kao i stvarne događaje koje dijele Mabelovi učenici, konačno će se otkriti ne tako tajne tajne Maluhije.
U cijeloj knjizi teme samopouzdanja, zahvalnosti i opraštanja nježno tvore temelj djelovanja.
.
Malo o Maluhiji:

Postoji taj jedan grad u kojem su svi sretni. To je posebno mjesto koje svake godine posjećuje na tisuće turista kako bi doznali njegovu tajnu.
.

Grad se zove Maluhia, a nalazi se u dolini okruženoj predivnim planinama koja dopire do mora, bogatoj prirodnim ljepotama.
.

Maluhia je grad proslava. Za njih je svaki novi dan razlog da budu zahvalni. To je mjesto u kojem su sva postignuća i svi sretni događaji razlog za neku proslavu.
Moto grada je: “U svemu što ovdje vidite ima života. Bog je u svim bićima i stvarima koje nas okružuju.”
.


Koristeći Ho’oponopono alate,
mi čistimo svoja sjećanja i konfliktna uvjerenja koja nas sprečavaju da kreativno stvaramo.
.

Knjiga je veoma inspirativna i daje taj dašak opuštenosti i lakoće življenja koji smo svi mi pomalo izgubili u moru svakodnevnih obaveza, stresa i pritisaka.
.

Neke tehnike


  • Uvijek slušajte svoje srce.
  • Budite zahvalni za sve što već sada imate, pa će vam u život doći još lijepih stvari.
  • Vi imate moć promijeniti svoju sudbinu.
  • Vi možete biti u miru bez obzira na to što se oko vas događa.
  • Vi možete promijeniti svoj život, a da ne ovisite o nekome drugom ili bilo čemu izvan sebe.
  • Vi kreirate svojim mislima.
  • Kada radite ono što volite, sve dolazi s lakoćom, čak i novac!

Autorica je knjigu posvetila svim ljudima koji tragaju za tajnom kako biti sretan i u miru sa samim sobom. Ona je u tim predivnim pričama posijala sjeme za transformaciju planeta, korak po korak, osobu po osobu.
Amakua je jedan od najupečatljivijih likova, on je jedan mudri starac koji, kako kažu mještani, ima mudrost cijelog svemira, majstor učitelj je mnogim drugim učiteljima u Maluhiji.
Maluhija je, dakle, jedno divno mjesto koje će djeca – i odrasli – ponovno i ponovno htjeti posjetiti kako bi se podsjetili da bi mogli biti sretniji. Ako dolazite dovoljno često, možda ćete se naći u vlastitom raju.

.

Knjiga završava ovako: “Koja predivna priča!” oduševljeno reče Aumakua. “Hvala ti što si nam je ispričao. Jako mi je drago što si bio dovoljno senzibilan i podržao svoju majky, dok je prolazila kroz teško razdoblje žaljenja. Očito je da ljubimci postaju čvrsti dijelovi naših obitelji i, ako smetnemo s uma da energija koja nas pokreće žuivi vječno, nećemo biti u stanju prebroditi njihov odlazak. Ali sada ću vam reći nešto vrlo važno: nemojte nikad zaboraviti da ovamo dolazimo kako bismo slavili život! Zato, hajdemo se sada malo odmoriti i to vrijeme iskoristiti kako bismo se radovali ovom trenutku. “
.

O autorici

.
Mabel Katz je spisateljica, javna govornica i međunarodno priznata ambasadorica mira.

Ona je prepoznata kao vodeći autoritet Ho’oponopono, drevne havajske vještine i prateći svoje strasti putuje svijetom, drži seminare, motivacijske govore.

Autorica je nekoliko knjiga koje su prevedene na dvadesetak jezika i u kojima je otkrila tehnike rješavanja problema, otklanjanja nedoumica i postizanja željenog uspjeha.


Mabel je 2012. godine primila prestižnu nagradu njezinoj inicijativi za svjetski mir… Priznanje za humanitarni rad dobila je 2013. godine i proglašena je vitezom reda Velike ruske crkve – Order of the Orthodox Knights Hospitaller of St. John

Kada nije na turneji po svijetu, Mabel posjećuje zatvorske ustanove i zstvorenicima prenosi svoje specifično učenje, kao i djeci s posebnim potrebama.
.


Citati

.

“Duhovnost je nešto daleko veće od nas, to je povezanost sa svim dobrom što postoji.”

.

Sasvim je u redu biti drukčiji!
Zapravo, to je nešto predivno!
.

“Nemoj nikada smetnuti s uma da je tvoj jedini posao ispraviti pogreške i biti sretan.”

.
“Kada si ti sretan, sve drugo je u miru. Ti si poput magneta i stvari će ti dolaziti s većom lakoćom.”

.

“Kada biste znali što se sve događa kada kažete ‘hvala ti’, ne biste nikad prestali to govoriti.”
.
“Život je potraga. Svi tragamo za istim – srećom, mirom i slobodom. “

.

“Odabir da ćemo biti sretni daleko je važniji nego želja da uvijek budemo u pravu.”

.

Smatram da je tajna sreće i mira na globalnom nivou upravo u tome da svatko od nas spozna svoju pravu bit i zašto smo ovdje.

.


“Budimo zahvalni za ono što već imamo, umjesto da smo stalno fokusirani na ono što mislimo da nam treba.”

.

“Mir počinje sa MNOM. Mir u meni je mir u svijetu.” To je moja kampanja za globalni mir. Uvjerena sam da to možemo ostvariti… “.

.
.
Grad Maluhia savršeni je primjer koji pokazuje kako jednostavnim odabirom da ćemo biti sretni, samopouzdani i puni ljubavi, možemo učiniti veliku razliku na ovom planetu. Od ključne je važnosti da radimo ono što volimo i tako svojoj djeci postavimo primjer.

.

“Djeca nas možda baš uvijek i ne slušaju, ali nas svakako promatraju.”

.

Ovo je vrijeme općeg buđenja. Krajnje je vrijeme da prestanemo povređivati jedne druge i počnemo prakticirati zahvalnost i oprost.

.

I zato…

.

Preporuka svima, jer ove nimalo pretenciozne priče temelje se na stvarnim iskustvima i kao takve imaju sposobnost probuditi čitatelje svih profila i dobnih skupina.
. Link za kupnju: https://knjigoteka.com/2019/03/25/nova-knjiga-o-hooponoponu-uciteljice-mabel-katz/