Verity ★ Colleen Hoover

Izdavač: Naklada Neptun
Ocjena: 5/5★★★★★
Prevela: Zrinka Budak


Ovo je jedna od onih knjiga koje ćete pamtiti. Napeta, jezovita, uzbudljiva i potresna..O knjizi


Neostvarena spisateljica Lowen Ashleigh na rubu je financijske propasti u trenutku kad dobiva poslovnu ponudu života. Jeremy Crawford, suprug autorice bestselera Verity Crawford, angažira Lowen da završi preostale knjige u uspješnoj seriji koju njegova nastradala supruga ne može dovršiti. Lowen stiže u dom Crawfordovih, spremna pregledati bilješke i skice na kojima je Verity godinama radila, nadajući se da će pronaći dovoljno materijala za nadahnuće. No Lowen ne očekuje da će u Veritynom kaotičnom uredu otkriti nedovršenu autobiografiju koju Verity nikada nikome nije kanila pokazati. Nižu se stranice za stranicom priznanja koja lede krv u žilama, uključujući i Verityno prisjećanje na ono što se uistinu dogodilo onoga dana kad je umrla njezina kći. Lowen odluči zatajiti Jeremyju da je pronašla tu autobiografiju, znajući da bi njen sadržaj do kraja slomio oca koji tuguje zbog smrti kćeri. No kako se Lowenini osjećaji prema Jeremyju počinju razbuktavati, ona polako shvaća na koje bi se sve načine mogla okoristiti ako on pročita riječi koje je napisala njegova žena. Na kraju krajeva, ma koliko bio posvećen svojoj povrijeđenoj supruzi, sazna li stravičnu istinu, Jeremy je više ne bi mogao voljeti.


Moj dojam


Malo me ova knjiga podsjeća na “Nijemu pacijenticu”, ali samo malo. Pisnje je savršeno, odmjereno, glatko i napeto, poglavlja su kratka i izmjenjuju se sa poglavljima koji su autobiografija glavne antagonistice romana po kojoj je i ovaj roman i dobio ime…Iako više od svega želim započeti svoj dojam sa brdom pohvala, ipak moram započeti upozorenjem.


Dakle, upozorenje svima vama koji ste kod Hooverice navikli na erotiku, ljubav i obiteljsku dramu, jer ovdje ima puno više od tog troje navedenog. Ovdje ima zlostavljanja djeteta, ubojstava, gubitaka voljenih, pobačaja i sl. I tako, ukoliko se možete unatoč navedenom upustiti u ovu knjišku avanturu, navalite, ali ukoliko vam nešto od gore navedenog zvoni kao veliki crveni “turn off” ili vas pomisao na neke prizore previše uznemiravaju, pričekajte onda ipak malo s čitanjem ove knjige.


Priča je zlokobna, jezovita, mračna, napeta i savršena.Čitala sam ovu knjigu u istoj pozi kao što sam kao mlađa zurila u horor filmove, dakle, ispod dekice prekrivajući oči dlanom i vireći između prstiju kod svakog novog poglavlja, ali ipak gutajući očima isto…


Ne želim vam sad prepričavati kompletnu radnju, zato ću vam prepričati samo ukratko početak:Knjiga započinje nesrećom, i degutantnim krvavim opisom i krvlju uprljanom košuljom…

Nemojte da vas to odvrati ili obeshrabri…

Lowen, glavna protagonistica, samozatajna je i introvetntna osoba (kao i ja) koja pati i od agoraphobije (kao i ja, izguglajte značenje).Ona, kao jedna neostvarena i siromašna spisateljica dobiva neočekivanu i izvanrednu ponudu da dovrši serijal knjiga poznate spisateljice koja je nesretnim slučajem ostala u nepokretnom i gotovo nesvjesnom stanju. Za dovršenje serijala dobila bi svotu novca koji bi ju izvukao iz svih njezinih financijskih problema. Za taj projekt ju unajmljuje Jeremy, suprug nastradale spisateljice. Spisateljici je ime Verity i nesreća ju je ostavila potpuno oduzetom, u kolicima i s nemogućnošću rezonacije i komunikacije s okolinom.


No je li to uistinu tako?


Lowen se seli kod njih kako bi dobila najbolji mogući uvid u djela poznate autorice i nakon što provede izvjesno vrijeme u njihovom domu, ne može se oteti dojmu da Verity nije nepokretna i da samo glumata oduzetost. Tome nimalno ne pomaže rukopis koji je Lowen pronašla u Verytinu uredu, a u kojem saznaje šokantne stvari iz Verytina i Jeremyjeva braka. Što vrijeme više odmiče, ona je sve uvjerenija u to da ju Verity promatra… U isto vrijeme počinju sve više frcati iskre između Jeremyja i nje.Što se zapravo dogodilo sa djecom Jeremyja i Verity, dvjema blizankama koje su umrle pod čudnim okolnostima?


Pričinjava li se Lowen to da je Verity sasvim normalna i da samo glumata ili je slavna spisateljica uistinu rođena glumica i manipulatorica?


Što je na kraju prava istina?


Ova me knjiga držala u grozničavoj napetosti dok ju nisam završila, a kraj me je ostavio u šoku.O autorici


Kad su Colleen Hoover otkrili književni izdavači uz čiju se pomoć vinula na vrh ljestvice bestellera New York Timesa, ona je već imala status fenomena suvremenog nakladništva nizom knjiga (Slammed, Point of Retreat, This Girl, Hopeless) objavljenih samo u elektroničkom izdanju.Otad niže uspjeh za uspjehom svojim nevjerojatno originalnim i duboko emotivnim pričama koje se čitaju u jednom dahu!Do sada smo recenziralu dvije knjige ove autorice, ovo je treća. Recenzije knjiga ove autorice:. 9. STUDENOGA. Sve tvoje savršeno


Citati


“Ova knjiga je okej. Ima u njoj riječi. Pročitajte ju ako želite.”


“Većina ljudi dolazi u New York biti otkrivena. Mi ostali se dolazimo sakriti.”


“Nasreću, Wi-Fi i kreditna kartica omogućuju čovjeku da na Manhattanu živi zatvoren u četiri zida.”


“Što si bogatiji, to ti je lakše biti kreativan.”


“Cijeli svijet je bio njezin rukopis. Nijedna površina nije bila sigurna od njezinih zabilješki.”


“Grozan seksualni život je poput virusa. Vaš brak može biti zdrav u svim ostalim aspektima, ali ako seksa više nema, to će zaraziti sve ostale dijelove vaše veze.”


“Briga o vlastitom tijelu ista je kao briga o djetetu. Nekad je teško, nekad je grozno, nekad jednostavno želiš popustiti, ali ako popustiš, plaćat ćeš za to još osamnaest godina.”


“Naslanja se na pult kao da mi želi poručiti da je spreman na ovaj razgovor. Da je čekao na ovaj razgovor. Na nekoga tko će naići i ispričati mu nešto zbog čega će se njegova tragedija činiti manje tragičnom. To se radi kad iskusiš najgore od najgoreg. Tražiš slične ljude… ljude kojima je gore nego tebi… i onda ih koristiš da ti bude lakše zbog groznih stvari koje su ti se dogodile.”


“Kad već izgubiš jedno dijete, isto ti je kao da si izgubio svu djecu .”


Preporuka svim ljubiteljima Colleen Hoover, ljubiteljima erotskih ljubića koji mogu zažmiriti na malo mračnog raspoloženja i ljubiteljima misterija i napetih, jezivih trilera.Link za kupnju: https://www.nakladaneptun.hr/proizvod/verity/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s