Ostavi me BEZ DAHA ★ Jodie Ellen Malpas

Izdavač: FOKUS na hit

Ocjena: 5/5 ★★★★★

Prevela: Morana Mazor


Ryan je uvjeren da Hannah s njim ne želi podijeliti svoje mračne tajne koje ju očito vuku na dno.
Hannah je svjesna – onog trenutka kad mu se posve otvori, životi će im se naći u opasnosti.

Romansa je ovo koja ostavlja bez daha…O knjizi


Ryan Willis proveo je godine radeći u sigurnosnim službama, vječito na oprezu. Kad se odluči vratiti u monotoni gradić u kojem živi njegova kći, jedino što želi jest zasluženi mir. Međutim, već prvog dana nabasa na novo lice.
I to ne bilo kakvo…
Hannah Bright tek se doselila, otvorila maleni art shop, a dane provodi u društvu slikarskog kista i platna. I ona je u potrazi za mirom. Ali… Iz posve drugačijih motiva.


Moj dojam


Uživala sam… Mozak mi se odmorio od teže literature, tijelo mi se opustilo od trčanja na traci, mašta mi je podivljala nakon sušnog perioda kada su me sve muze čoporativno napustile… Ova knjiga me je opčinila, nadahnula i u potpunosti opustila. Uživala sam u svakoj stranici…


“Ranije sam tolerirala žene koje se kriju iza naslaga šminke i dizajnerske odjeće. Žene koje odišu srećom i samopouzdanjem, a zapravo su prazne i izgubljene. Takve prepoznajem već izdaleka. Na koncu, i sama sam bila jedna od njih.”


Likovi su tako loveable… Jako su dobro psihološki razrađeni i toliko su dragi i dražesni da se svakom novom stranicom zaljubljujete u njih sve više i više…


Susjeda Molly je tako divna i krasna da sam si ju ja odmah poželjela za prijateljicu. Kad bi barem više takvih ženskica postojale u stvarnosti… Topla, draga, iskrena, pouzdana i odana…


Alex je kćer koju se samo poželjeti može… Predivna mlada “dama”. Ne razmažena princeza već jedan pravi mali ženski “huligan” koji sve što radi, radi promišljeno kako bi usrećila svoja dva rastavljena roditelja. Predivnoća od curetka.


Ryan je zaštitnik, emotivac, ranjiva zvijer. Odan. Pouzdan. Zgodan. Mišićav. Markantan.


Hannah je kreativka koju ne možete ne voljeti… 🤍 Ona je takvo prepredivno neuredno, plaho i slatko stvorenje…

.

“Traperice su joj poderane i prekrivene mrljama raznih boja dok su joj šlape iznošene, ali siguran sam da su prokleto udobne. Ona je jednostavno prekrasan nered.”

.

Hannah nosi teške ožiljke na duši (i psihi) zbog kojih je u neprestanom strahu… Iza sebe ima tešku prošlost u kojoj je bila žena trofej za pokazivanje javnosti, u kojoj je bila sustavno psihički i fizički maltretirana od svojeg tadašnjeg supruga, utjecajnog i moći gladnog egoističnog psihopata… Pobjegla mu je lažirajući vlastitu smrt… I ona je sada u strahu za vlastiti život… Ako je pronađe, on neće prezati da je ubije… Hannah je pet godina u bijegu, živi ispod radara pritisnuta teškim bremenom tuge… jer je ovim načinom života, tim skrivanjem, morala je zauvijek ostaviti voljenu obitelj, svoju majku i svoju sestru…


“Živjela je na rubu oštrice, nikad nije imala slobodu…”


Koja količina straha je potrebna kako bi se nekoga natjeralo da odglumi vlastitu smrt?


“Bez anonimnosti, za mene nema slobode.”


“Svaki predivan komad nakita koji sam posjedovala predstavljao je ranu nanesenu njegovim rukama…”


Naslovnica oduzima dah. Mogu reći da je naša naslovnica najljepša od svih izdanja svih drugih prijevoda, pa čak i od samog originala.


Ovo je jedna prpošna, humorom posipana, lagana i zabavna, idilična i melankolična, emotivna i dramatična, romantična i erotična i uz sve to totalno slatka uz savršeno dozirani, povremeni naboj trilerske napetosti…


Želim se telerpotirati u to predivno malo mjesto, želim taj slatki mali atelje, želim po cijeli dan nositi bojom umrljane tregerice i neurednu punđu, želim… Želim Molly… I Alex… I Ryana… I njegovu šumsku kolibu… s vanjskim tušem… Želim…O autorici


Jodi Ellen Malpas rođena je i odrasla u Northamptonu, gdje i danas živi s obitelji. Pišući trilogiju “Moj muškarac” kreirala je lik gospodina Jesse Warda, gospodara Zamka. Dočekale su je nevjerojatne reakcije žena diljem svijeta i ubrzo je trilogija “Moj muškarac” postala svjetski izdavački fenomen.Citati


Hannah

.

“Izgledate kao kreativan tip osobe.”

Nasmijem se i opipam svoju neurednu punđu. “A kako to izgledaju kreativni tipovi?”

“Neuredno.”


Hannah

.

“Kad si loše volje, primi se kista i pusti mašti da poludi.”


Hannah

.
“Slikanje je bio mamin odgovor na sve. Tužna si? Slikaj. Ljuta si? Slikaj. Dosadno ti je? Onda slikaj. Kad ti se čini da je sve oko tebe crno, izgubi se u bojama. Izgubi se u onome što voliš.”


Ryan

.

“Ponekad je sve što ti treba frend koji će te dovesti u red.”


Hannah

.

“Ne bojim ga se, barem ne u klasičnom smislu. Bojim ga se jer me u potpunosti ostavlja bez daha.”


Ryan

.
“Od trenutka kad sam te ugledao kako se izvlačiš iz grmlja sva umrljana bojom, imam neumoljivu potrebu poljubiti te, svaki put kad te vidim.”


Ryan

.

“Sve ono što je progoni namjeravam otjerati snagom svoje ljubavi.”Ryan

.

“Svaki put kad sretnem tu ženu, ona je poput zeca uhvaćenog pod svjetlom farova.”


Hannah

.

“Tišinom izgovara tisuće riječi. Nikada nisam osjetila takvu povezanost s nekim, ne samo fizičku. Ova bliskost mogla bi raspršiti tamu u meni. S Ryanom bi svi dani bili sunčani.”


Ryan

.

“Nikada nisam susreo tako zadivljujuću ženu. Odlučna je, ali njezina je odriješitost obrubljena ranjivošću što je čini još privlačnijom. Ljubazna je. Slatka. Smiješna na neki svoj čudni način.”


Hannah

.
“Ranije sam tolerirala žene koje se kriju iza naslaga šminke i dizajnerske odjeće. Žene koje odišu srećom i samopouzdanjem, a zapravo su prazne i izgubljene. Takve prepoznajem već izdaleka. Na koncu, i sama sam bila jedna od njih.”


Ryan

.
“Ne postoji mnogo toga u životu u što sam siguran. Siguran sam da volim svoju kćer čitavim svojim bićem. Siguran sam da ću živjeti svoj život te da ću, naposljetku, umrijeti. A otkako sam upoznao tebe, Hannah, bio sam siguran da ćeš, kad te poljubim, okrenuti naglavačke čitav moj svijet. I to si učinila.


Hannah

.

“Srce mi je kao kuća. To je osmijeh kojim je počelo nešto predivno. U očima mu vidim tisuću obećanja, a ja vjerujem baš svakom od njih.”


Ryan

.

“Sve nas, negdje tamo, čeka prava ljubav.”


Preporuka svim istinskim romantičarima i romantičarkama. Ova poslastica se ne propušta.Link za kupnju: https://fokusnahit.com/proizvod/ostavi-me-bez-daha/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s