Božićna želja ★ Lisa Kleypas

Izdavač: Mozaik knjiga

Ocjena: 3/5 ★★★

Prevela: Ana Despot

Serijal Friday Harbor, 1. knjiga


“Božićna želja” šarmantan je roman koji će vam pokazati da pravoj ljubavi ništa ne može stati na put te da je ponekad dovoljno samo zaželjeti želju kako bi se ona ostvarila.O knjizi / Moj dojam


Kada Mark Nolan dobije skrbništvo nad svojom sirotom nećakinjom Holly, nakon smrti svoje sestre Victorije, Hollyne majke, morat će se preseliti natrag u Rainshadow, obiteljski vinograd, kako bi joj omogućio siguran život. No, on je na sto čuda. Nema pojma o djeci, a Holly je još uz to dijete koje je doživjelo veliki gubitak i potpuno se zatvorilo u sebe. Od kad joj je majka poginula, Holly je zanijemila i više ni riječ nije progovorila…


“Nikada nije mogao ni zamisliti da će postati Hollynim skrbnikom. Bio je svjestan većine svojih sposobnosti i točno je znao što bi mogao učiniti u situacijama u kojima se dotad nije našao. Ali ovo… brinuti se o djetetu… to je bilo previše za njega.”


Ali kada nađe pismo koje je Holly napisala Djedu Božićnjaku, u kojem ga moli za novu mamu, Mark će se oprostiti sa životom neženje i odlučiti oženiti se ženom koja će za Holly moći biti poput prave majke.


“On je bio sve što ona ima. Započni s time da ju voliš.


Jednoga poslijepodneva, Mark i Holly će ušetati u dućan i upoznati veselu i neobičnu vlasnicu Maggie Flynn.

Između Marka i Maggie rodit će se privlačnost. No budući da je i sama doživjela ljubavnu tragediju (suprug joj je umro od raka), Maggie se zarekla da se nikada više neće zaljubiti.

I dok Mark traži toplu, privlačnu, tradicionalnu ženu pokušavajući ispuniti Hollynu božićnu želju, s vremenom će shvatiti da ga je Maggie potpuno začarala…

Fokus ove knjige, iako je romansa u pitanju, nije na samoj ljubavnoj priči dvaju glavnih protagonista već na njihovim pozadinskim pričama, na njihovom teretu prošlosti kojeg oni uporno nose koračajući nesigurnim koracima ka budućnosti.

Mark nije samo plitki ljepotan mišićavog tijela već i slatki, emotivni i strastveni muškarac čije najljepše karakteristike dolaze do izražaja u njegovoj posvećenoj brizi za sestrino dijete.

Ovo je tek prvi dio serijala “Friday Harbor” i uz to – najslabiji, ali i najkraći pa vam neće uzeti previše vremena. Ima svega 142 stranice manjeg formata. Priča je lagana i pitka, pa se brzo čita.

Razlog trojke kao ocjene je, kao što sam već napomenula to da je ova knjiga prekratka i najslabija u serijalu. Malo mi je ipak prekratka i zaista mi nedostaje malo više interakcije između Marka i Maggie…

Pročitajte i ostale romane iz serije Friday Harbor: “Sjena leptira (2. dio), “Jezero snova” (3. dio) te “Kristalna uvala” (4. dio). Ostale su vrhunske i prepune strasti i magije!!!O autorici


Lisa Kleypas je jedna od najpoznatijih američkih spisateljica povijesnih i suvremenih ljubavnih romana. Pobijedila je na natjecanju za Miss Massachusettsa, prvi roman je napisala i izdala kad je imala samo 21 godinu i otad ne prestaje oduševljavati ljubitelje punokrvnih romansi diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj.

Njezine knjige redovito se nalaze na ljestvicama bestselera New York Timesa. Hrvatski čitatelji dosad su mogli uživati u njezinim uspješnicama kao što su Jedne strasne zime, Proljetni skandal, Tajne ljetne noći, Dogodilo se jedne jeseni, Na božićno jutro, Slatkorječivi neznanac, Vrag plavih očiju, Sponzor te brojnim drugim hit-romanima.


Citat


“Nisam siguran da je biti dobar jedno za drugoga dovoljno dobar temelj za vezu.”


Preporuka za ovo blagdansko vrijeme koje nam predstoji… Za sve one romantičarke koje se pronalaze u slatko-gorkim romantičnim i obiteljskim pričicama sa nezaobilaznim sretnim krajem.


Link za kupnju: https://mozaik-knjiga.hr/proizvod/bozicna-zelja/


Komplet serijal: https://mozaik-knjiga.hr/proizvod/bozicna-zelja-jezero-snova-kristalna-uvala-sjena-leptira/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s