Slagalica ★ Karin Slaughter

Izdavač: Znanje

Ocjena: 5/5 ★★★★★

Prevela: Mirta Jambrović


Karin je složila jednu pravu, napetu, twisty trilerčinu. Poslastica za ljubitelje…O knjizi / Moj dojam


Laura Oliver cijeli je život provela radeći kao logopedica i nikada nije željela ništa više od mirnoga života u gradiću Belle Isle. U to je barem uvjerena njena kći Andrea.

No kad se njihov zajednički odlazak u trgovački centar pretvori u krvoproliće, Andrea iznenada otkriva jednu sasvim novu Laurinu stranu.

Snimka pucnjave iz trgovačkog centra prikazana na televiziji potaknut će osobe iz Laurine prošlosti da je potraže i odjednom će se obje naći u smrtnoj opasnosti.

Andrea kreće u očajničko putovanje na drugi kraj zemlje na kojemu slijedi tragove majčine prošlosti i otkriva da je, prije nego što je postala Laura, njena majka bila sasvim druga osoba. No, opasna tajna sada je razotkrivena i za Andreu više ništa neće biti isto…


Ova knjiga započinje ovako:

“Godinama, i dok ga je voljela, dio nje mrzio ga je na onaj djetinjast način, onako kako mrzimo nešto što ne možemo kontrolirati. Bio je tvrdoglav, i blesav, i zgodan…

Bio je i šarmantan. U tome je problem. Očarao bi je. Zatim bi je razbjesnio. Zatim bi je ponovno očarao tako da nije znala je li on zmija ili je ona zmija, a on njezin krotitelj.

I tako je plovio na svojem šarmu, i svojem bijesu, i ozljeđivao je ljude, i pronalazio nove stvari koje su ga zanimale više…

A zatim je, iznenada, njegov šarm prestao djelovati. Tramvaj je iskočio iz tračnica. Vlak bez kontrolora. Pogreške mu se više nisu mogle opraštati i na koncu se preko druge ponovljene pogreške nije moglo prijeći, a treća takva pogreška imala je teške posljedice koje su završile gubitkom jednoga života i jednom smrtnom presudom, a zatim su, umalo završile gubitkom njezinog života.

Kako može i dalje voliti nekoga tko ju je pokušao uništiti?
Kada je bila s njim, a neupitno je da je bila s njim tijekom njegova dugačkog pada, bješnjeli su protiv sustava: grupni domovi i odjeli za hitne slučajeve. Ludara. Psihjatrijska ustanova. Bijeda.

Zaposlenici koji zanemaruju pacijente. Bolničari koji čvrsto zatežu luđačke košulje. Liječnici koji dijele tablete šakom i kapom…

Iskra bijesa, a ne nepravda, ono je što ga je najviše uzbuđivalo. Prilika da nešto uništi. Opasna igra…

Ono što je tajila, jedini grijwh koji nikada ne bi mogla priznati, bio je da je ona zapalila prvu iskru…”


Maestralno sudaranje sadašnjosti i prošlosti nikad nije bilo impresivnije.

Lauru, majku, upoznajemo u 1986. godini.

Andy, kćerku, upoznajemo u 2018. godini.

Misterija koja se provlači kroz priču drži pažnju, a napetost je prisutna od uvoda, pa sve do samog kraja.

Šokantan triler koji tjera na razmišljanje.

Što biste vi učinili na Laurinom mjestu?

Karakterizacija likova ipak mrvicu zasjenjuje radnju. Vrhunski je odrađena ta veza između majke i kćeri.

Ovo je prava poslastica za ljubitelje trilera, krimića i za sve fanove Karin Slaughter.


O autorici


Karin Slaughter jedna je od najpopularnijih svjetskih autorica. Dosad je objavila 20 romana koji su prevedeni u 120 zemalja i prodani u više od 35 milijuna primjeraka. Njezini romani čine serijali o Sari Linton i Willu Trentu, kao i samostalni romani “Grad murjaka” (nominiran za nagradu Edgar), te “Zgodne djevojke”, “Dobra kći” i “Slagalica” koje su se odmah nakon objavljivanja popele na vrh ljestvice bestselera Sunday Timesa. Karin Slaughter osnivačica je projekta “Save the Libraries”, neprofitne organizacije koja nudi podršku knjižničkoj djelatnosti i programima u knjižnicama. Karin je odrasla u državi Georgiji i danas živi u Atlanti. Njezin roman Slagalica trenutačno je u produkciji za Netflix, a ostali romani iz serijala o Willu Trentu bit će ekranizirani kao televizijske serije.

Link na recenziju njene knjige – “Dobra kći”.


Citati


“Kako može donijeti dijete na ovaj užasan, nasilan svijet?”


“Tko je tvoja majka?”

“Dobro pitanje.”


“Misliš da me možeš zastrašiti?

Ovisi o tome koliko voliš svoju kćer.”


Preporuka ljubiteljima napetih trilera i krimića.Link za kupnju: https://znanje.hr/product/slagalica/290463

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s