Susjedova trava ★ Ruth Jones

Izdavač: Mozaik knjiga

Ocjena: 3/5 ★★★

Prevela: Aleksandra Barlović


Najveći dio života želimo biti negdje drugdje ili netko drugi, gledajući u budućnost ili baveći se prošlošću. Uvijek mislimo da je trava u susjedovom dvorištu zelenija. No, nikada nije zelenija. Obična trava. Samo druga parcela, to je sve.

Prošlost nas zna sustići… I podmetnuti nam nogu.O knjizi / Moj dojam


Roman Susjedova trava, prvijenac britanske spisateljice i glumice Ruth Jones, a donosi živopisnu priču o dva braka i staroj aferi koja prijeti da će ih raskinuti.

Je li trava doista zelenija u tuđem dvorištu saznajte u ovome bestseleru Sunday Timesa…

.

Kad su Kate bile dvadeset i dvije, bila je u burnoj i strastvenoj vezi s Callumom, oženjenim muškarcem, a ta veza ostavila ju je slomljena srca. Kate je mislila da to neće preboljeti.

Sedamnaest godina poslije život se nastavio – Kate, sada uspješna glumica, živi u Londonu, udana je za Matta te je majka malenoj Talluli. Callum i njegova supruga Belinda u međuvremenu zajedno sretno žive u Edinburghu te gledaju kako njihova djeca odrastaju.

Doimalo se da je prošlost uistinu daleko za svima njima. Ali, kada Kate ponovno sretne Calluma, suočeni su s izborom: razići se – ili riskirati i pokušati ustanoviti što je moglo biti. Druge prilike rijedak su dar u životu. Ali to ne znači da ih uvijek valja prihvatiti…


Meni je bila malo previše naporna za čitanje. Previše opširna… Nije mi držala pažnju. Previše tih sitnih dramaturgija. Nisam se uspjela povezati s likovima. Nekako mi nije sasvim sjela. Ili uopće…

Uglavnom…

Za ples je potrebno dvoje… A što kad se u jednadžbu ubaci i netko treći?

Dugo sam se premišljala jesu li likovi stereotipni, ono – too mainstream ili su zapravo realni i zato toliko nedopadljivi i nemogući za zavoljeti…

Mislim da je u pitanju ovo drugo. Jednostavno su toliko realno okarakterizirani sa svim pripadajućim manama da mi se nikako nisu svidjeli i da sam samo željela zaklopiti knjigu da prekinem tu torturu.

Svidio mi se jedino Matt, taj dragi, osjećajni čovjek prepun ljubavi… Oh, i veganska vina… I ona su mi se svidjela… 😃

Calluma sam htjela opaliti nogom u dupe. Kate, tu toksičnu lažnu **** sam htjela dobro išamarati.

Ruth u ovom romanu crta portret čovjeka u svoj svojoj veličanstvenoj sebičnoj prirodi. Sebičnost koja kao posljedicu ima slamanje srdaca svih oko njega.

I upravo zato mi ova knjiga nije sjela. Ja volim literaturu koja će me maknuti malo iz okruženja ovog sebičnog svijeta…

Priča kao priča o jednom ljubavnom trokutu, nije loša, ali zaista nije my cup of tea.

I zato ne smijem biti nepravedna i zbog svojih afiniteta umanjiti trud spisateljice i vrijednost samog djela.

Tko voli čitati o životnim dramama, preljubima, lažima i sličnom, nek navali…


O autorici


Ruth Jones najpoznatija je kao glumica, i to ponajviše zbog nastupa u omiljenoj britanskoj seriji Gavin i Stacey. Glumila je i u mnogim igranim i televizijskim filmovima te u kazalištu. Roman SUSJEDOVA TRAVA donio joj je brojne pohvale kako čitatelja tako i kritike, a upravo je završila i pisanje novog romana.Citati


“Kad bi mogao premotavati svoj život kao VHS traku, zaustavio bi taj kadar i zatražio da se nastavi odatle. Od toga prijelomnog trenutka kad je gledao kako njegova voljena Belinda odlazi i kako u njegov siguran maleni svijet silovito stiže vrtlog zvan Kate Andrews.”


Jela je šećernu vunu.

Bile su joj dvadeset i dvije.

Bila je zapanjujuće lijepa.


“Zapitala se kako Belinda danas izgleda. Sedamnaest godina starija. Nedvojbeno u menopauzi, sijeda, s umornim, starim tijelom koje Callumu nedvojbeno više ne može biti privlačno. Jer, u čemu god Belinda imala prednost – troje djece i dvadeset i šest godina zajedničkog života – Kate će uvijek biti mlađa žena. Više seksi, privlačnija, primamljivija mlađa žena.”


Svaki gubitak je tužan, ali gubitak vjere u Ljubav je katastrofalan.


“Svila boje kave bila je vrlo otmjena i divno je izgledala na njezinoj koži, ali crni je šifon bio mnogo više seksi. Što izabrati, otmjenost ili seks?”


Preporuka svima koji uživaju u ovakvim ljubavnim peripetijama, dramama, trokutima…Link za kupnju: https://mozaik-knjiga.hr/proizvod/susjedova-trava/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s