Opsidijan ★ Marilena Dužman

Ocjena: 5/5 ★★★★★


Zapratite spisateljicu:


Instagram: @marilenaduzman


Facebook: https://www.facebook.com/Marilena-Du%C5%BEmanAutor-624689611347548/


Knjiga za opuštanje koja garantirano poboljšava raspoloženje…O knjizi


Drž’ te se, polijećemo. Slijećemo na Tenerife. Eto nas: sunce, more, naša avantura počinje. Čoksi i Belas, dvoje neobičnih ljudi koji dijele dobro i zlo. Znaju se u dušu. Najbolji su prijatelji. Vulkan koji treba osvojiti, tajne vrućih ulica, sunčanica i čarolija opsidijana – samo to će biti potrebno da se oboje malo dublje zagledaju u svoj odnos. Jer možda… tu postoji nešto više od prijateljstva. Dvoje prijatelja koji dijele uspomene, uspone i padove shvaćaju da njihova priča tek počinje.


Moj dojam


Predivna romantična priča o dvoje prijatelja koji su cimeri, a postaju ljubavnici i jedno drugome sve na svijetu. Puno okreta i zaokreta, humora, predivnih opisa i svega što samo poželjeti možete od jednog ljubavnog romana.


“Iznenada, tračak sunca ukazuje se kroz oblake i Edi iskorištava taj trenutak da nam skrene pažnju na crni kamen u daljini koji se presijava na suncu. Govori da je to vulkanska lava, naglo ohlađena nakon erupcije pa se nije stigla kristalizirati. Stručni naziv tog kamena je opsidijan. Ima ih više vrsta i boja, a ovaj na Tenerifima je crn.”


U priči se i pojavljuje razlog naslova romana. Ovdje sam vam izvadila te komadiće da vam bude lakše za pohvatati otkud taj misteriozni – opsidijan…

Autorica je u roman utkala i djeliće svoje vlastite prošlosti. U zahvalama na kraju knjige, ona nam govori kako ju je suprug prije mnogo godina odveo na Tenerife gdje su oni pronašli predivno ime za svoje dijete. Jedan od prizora u romanu, kako nam Marilena objašnjava, zaista se dogodio. Oni su tada bili dečko i cura, a njezin suprug, tj, tadašnji dečko, sjeo je na jednu od kamenih gromada i izjavio kako će imati djevojčicu i nazvati je Teide. Na kraju, kad su zaista dobili djevojčicu, željeli su da ih zauvijek podsjeća na predivno provedeno vrijeme na Kanarskim otocima i ime su joj nadjenuli Teidi.

Ova knjiga u cijelosti je posvećena njihovoj kćeri – Teidi.

Nema se tu što previše filozofirati.

Knjiga je top u svojoj kategoriji.

Likovi su fenomenalno odrađeni. Knjiga ima apsolutno sve što jedan dobar ljubavni roman treba imati, a uz to ima i toliko tih zaokreta da na trenutak pomislite da čitate nekakav ljubavni triler.


“Tada Edi vadi nekakav papir i čita nam iz njega. Opsidijan je kamen bez granica i ograničenja. Djeluje velikom brzinom, pruža iscjeljenje duše, pruža snažnu zaštitu, naročito osjetljivim ljudima. Krupan komad može spriječiti i zračenje. Komad opsidijana pored jastuka i kreveta može izvući stres i napetost te djelovati umirujuće. Duhovno eliminira energetske blokade i otpušta napetost. Crni opsidijan raspršuje misli koje nisu ispunjene ljubavlju… “


Dakle, što možete očekivati?

Smijeh.

Lavinu smijeha.

Suze od smijeha.

Toplinu oko srca.

Ljutnju.

Ogorčenost.

Želju da mlatnete nekog lika.

Suosjećanje.

Ljubav.

Toplinu.

Smijeh.

Slatku gorčinu.

Otprilike tim redom.

Naravno, kraj je taj, koji je, kao i sam život – bitter-sweet…

Veselim se svim drugim romanima ove autorice.O autorici


Fotografija: Marilena Dužman/privatna arhiva


Marilena Dužman, rođena 1973., po zanimanju je diplomirana ekonomistica. Sa suprugom Ivicom i kćerkama Teidi i Tajom živi i radi u Ližnjanu, selu na jugoistoku Istre. Strastvena je ljubiteljica ljubavnih romana i trilera, putovanja i pisanja, u čemu provodi većinu slobodnog vremena.


Citati


“Misliš da ti ne znam sve nedostatke i mane? Znam ih. Sve! Ali više me ubijaju one mane u tvom mozgu nego na tijelu. Zašto si tako prokleto opsjednuta izgledom? Zašto? Sviđaš mi se takva kakva jesi i stvarno te ne bih mijenjao ni za što.”


“Stube života teške su. Ponekad se uspinješ jednu za drugom i kad pomisliš da si nadomak vrhu, netko te sruši i baci na početak. Treba smoći snage i opet se uspeti s one prve. Ta je najteža. Druga je malo lakša, treća ide kao od šale. Stigneš na petu, šestu, život te opet baci dvije stepenice niže. Ali više nikad ne padneš na dno.”


Preporuka svima koji ne vole zimu i žele se malo zagrijati uz vruću romansu dvoje intrigantnih likova.Link za kupnju: https://www.hocuknjigu.hr/proizvodi/knjige/knjizevnost/ljubavni-erotski/opsidijan

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s