Izdana od svih ★ Kate Mitchell

Izdavač: Beletra
Ocjena: 3/5 ★★★


Priča o ženi koja je prisiljena birati između ljubavi prema njemu i želje za djetetom.O knjizi/Moj dojam


Mlada Daniela u dugogodišnjoj ljubavnoj vezi otkrije da je trudna. Njezina sreća rasprsne se kao mjehur od sapunice kad je zaručnik nagovori da prekine trudnoću jer još nije spreman postati otac. „Izdana od svih“ još je jedan od romana Kate Mitchell u kojem preispituje obiteljske odnose i traži od svojih mladih junakinja da donesu odluke koje će imati velik utjecaj na njihov budući život i za koje će same snositi odgovornost.

Između srca i razuma, junakinje Kate Mitchell moraju izabrati razum i zanemariti vlastite osjećaje iz odgovornosti prema drugima, a zbog posljedica svog izbora često dugo pate, ali svjesne su da posljedice drukčijeg postupka boljele još više.

Za Kate Mitchell spisateljski su izazovi suočavanje s presudnim životnim odlukama i odnosi u tradicionalnoj obitelji koja je prisiljena prilagoditi se zahtjevima suvremenice.


Knjiga nije “our cup of tea”. Radnja je intrigantno i dramatično osmišljena, ali nam se čini da je pomalo nespretno izvedena. Puno je tu bilo nelogičnih i pomalo nepotrebnih rečenica. Primjer:

“Tupost koja je zavladala u njoj bila je slična tmini duše.”

Likovi su nam zaista išli na živce, gotovo svi. Teško se bilo povezati s njima u bilo kojem segmentu. Čak i uz najbolju volju…

Ocjena je nekakva trojčica, samo zato što pričica kao pričica nije kardinalno loša, ali totalno odudara od knjiga u kojima inače uživamo. Uživamo mi i u ljubićima, da ne bi bilo zabune, ali ovo je više ljubić koji naginje nekoj telenoveli i kao takav, za nas prilično teško probavljiv zalogaj… Ali, da, pročitali smo ga od korica do korica. I bili smo fer, trojka za trud, trojka za one koji vole taj žanr, trojka za ideju. Puno bolja nam je bila njezina prva knjiga koju smo pročitali – Oteta ljepota.

“Neki se porazi pretvore u pobjede, a hoće li i njezin? Nije joj preostalo ništa drugo nego da se nada. Njemu se kuća nalazila nedaleko od stanice. S malenim kovčegom u ruci, i uspomenama koje je nosila u srcu, koračala je dobro poznatim stazama.”


O autorici


Kate Mitchell najpopularnija je domaća autorica ljubavnih romana, koja u svojim ljubićima preispituje odnos prema idealima kao što su ljubav, iskrenost, prijateljstvo, odanost i pravda. Snažnim dijalozima i naglašavanjem osjećaja oblikuje uvjerljive likove koji čitateljice lako uvode u priču i osvajaju njihovu pažnju i simpatije. U romanima Kate Mitchell tragedije zbližavaju obitelji, a život se nastavlja i nakon najtežih odluka – jer svaka kriza korak je bliže prema iskrenim osjećajima i prema onima s kojima se mogu dijeliti.Citati


“Izgubili su sina, a to je bol veća od bilo koje druge. Najgore je kada srce umre u zdravom tijelu, kada bol uzme danak u duši, a nemoćni smo da bilo što promijenimo.”


“Nije shvaćala, jednostavno je odbijala shvatiti da je Tom toliko bezosjećajan. Nije joj smetala njegova prošlost. Prihvatila ga je zajedno s njom.”


“Želio se riješiti djeteta smiješnom svotom kojom je kanio platiti abortus. Nije bila u pitanju količina novca nego njegove namjere. Iza krinke nespremnosti na očinstvo, bio je spreman na sve, čak i ono što nijedan čovjek sa savješću ne bi smio. “


Preporuka svima koji uživaju u laganim ljubićima koji uvelike podsjećaju na meksičke telenovele. Ova knjiga ide ovih dana na darivanje na našoj stranici na facebooku.


Link za kupnju: https://beletra.hr/beletristika/izdana-od-svih/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s