Farma leševa ★ Patricia Cornwell

Izdavač: 24sata Knjige

Ocjena: 3/5 ★★★

Prevela: Martina Gračanin Yuksek


Peta knjiga poznatog serijala o Scarpetti, i meni, osobno, jedna od najdosadnijih.O knjizi /Moj dojam


Tijekom istrage na licu mjesta, u kojoj će im se pridružiti specijalni agent Wesley i Scarpettina nećakinja Lucy, situacija će se dodatno zakomplicirati novim ubojstvima, pa zatim i složenim međusobnim odnosima samih istražitelja. Jedinu nadu za rješenje ovog zapletenog ubojstva dr. Scarpetta očekuje od rezultata eksperimenta kojeg će pokušati privesti kraju na istraživačkom poligonu sudske patologije poznatom pod nazivom Farma leševa.


Ok, nemojte me razapeti, ali ova knjiga o Scarpetti mi je bila onak, niš posebno. Sporogoreća radnja koja se odugovlači… Zijevalo mi se… Spavalo mi se… Sve u svemu, jedna dosadnjikava priča.


Ono što me zasmetalo posebno je to što Scarpetta dolazi u očevid po noći bez nekakve svjetiljke, ma, ičega? Geez! Give me a break!

Inače, kako sam i prije napomenuo, Scarpetta mi nije odviše simpa lik, a sad mi je pomalo počela plesati po živcima. Te je “pametna”, te “vitka”, ali naravno s dobrim (povećim) airbagom kao neophodnom opremom, te je dobra doktoroca, uspješna odvjetnica, dobra kuharica, i da ne zaboravimo, povrh sveg’ toga je i bogata, naravno.

Siroti Marino je “neatraktivan”, pretio i proćelav. Really?

Nekako su joj uvijek svi likovi s manama, od izgleda do intelekta, ali Scarpetta je uvijek “savršena” u svemu. Malo mi je ta isforsiranost postala prenaporna, ali nastavljam sa sljedećim knjigama. Možda mi se dojam popravi.


Ovo je peti roman o Scarpetti u serijalu, a meni je sedmi pročitani. Prvi je bio ~ Prašina i taj mi je bio najbolji od dosad pročitanih. Drugi je bio ~ Krv i meso i on mi je nekako najslabiji. Treći je bio – Lakomisleno srce. Četvrti je bio – Quantum. Peti je Corpus Delicti. Šesti je bio Sve što ostaje.


O autorici


Patricia Cornwell (1956.) svjetski je poznata američka spisateljica kriminalističkih romana koja se proslavila serijalom o patologinji Kay Scarpetti. Cornwell je, nakon što je diplomirala engleski jezik, karijeru započela kao novinarka crne kronike, a potom je radila i u uredu patologa te policijskoj stanici. Prije nego je 1990. godine objavila prvi roman o Kay Scarpetti, napisala je tri romana koja nitko nije htio objaviti. Dosad je o Kay Scarpetti objavila više od dvadeset romana.


Citati


“Ali ljudi koji nadvladavaju druge ljude razlog su tome što ti i ja imamo posla u životu.”


“Geniji ne pronalaze uvijek zajednički jezik s drugim ljudima.”


“Ne može se tek tako prestati nekoga voljeti.”


Preporuka ljubiteljima Cronwellice. Vjerujemo da su ljubitelji ovog žanra itekako upoznati s njezinim likom i djelom, i da će s jednakim žarom uživati i u ovom romanu, unatoč svemu.Link za kupnju: https://stilus-knjiga.hr/proizvod/farma-leseva/

3 misli o “Farma leševa ★ Patricia Cornwell

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s