Ma bit će ok ★ Domagoj Knežević

Ocjena: 5/5 ★★★★★

https://takeabreak.com.hr/


Ako vam fali društvo za kavu, uzmite ovu knjigu i popijte prvu jutarnju s Domagojem.O knjizi /Moj dojam


Zbirka nimalo običnih priča o najobičnijim svakodnevnim situacijama kroz oči supruga i oca triju kćeri. Svakodnevica koja uključuje odlazak u maratonski shopping s boljom polovicom, izazovne dane s dvije tinejdžerke u pubertetu, PMS-u, obiteljskom odlasku na more, kredite, kvar bojlera… Opis svakidašnjih zgoda i nezgoda ispunjen je golemom količinom humora i zabave, a svaki čitatelj moći će se pronaći u nekoj od priča.


Knjiga nam se svidjela. Nismo je pročitali niti odjednom niti “u jednom dahu”. Nismo ostali niti frapirani od ljepote niti smo se razočarali. Ali smo se baš lijepo opustili i s guštom nasmijali. Ova knjiga je prepuna vrckavog humora, satiričnih opisa, životnih situacija koje su opisane jednostavnim jezikom. Ovo je knjiga za svih. I zasigurno se, barem u jednoj od priča, svatko od nas našao jednom u životu.


Domagoj zna kako svoje vlastite obiteljske priče ispričati na veoma, veoma simpatičan i duhovit način. U koricama ove knjige čeka vas pedesetak priča koje se protežu na preko 300 stranica. Zato kažemo – degustirat. Polako. Svaki dan pokoja priča uz kavu i kekse. Kao s najboljim prijateljima u kafiću dok se sunce polako proteže iz sna. Ćakula. S knjigom. S Domagojem. Opuštanje.


O autoru


Domagoj Knežević rođen je 1980. godine u Brežicama. Srednju školu i Fakultetbpolitičkih znanosti završio je u Zagrebu. Posljednjih dvadesetak godina istovremeno radi u turizmu i novinarstvu. Oženjen, otac triju kćeri. Pisanjem se ozbiljnije počeo baviti 2018. godine kada je pokrenuo vlastiti blog: takeabreak.com.hrCitati


“Ne volim kad se netko uznemiri nepotrebno. Uvijek sam za konstruktivnu kritiku, za argumentiranu raspravu. Podržavam, volim,lajkam.
Uvijek sam na straninonih koji gorljivo brane svoje stavove, ali samo ako su ispravni. Poštujem svačiji stav i mišljenje makar bio i drugačiji od mojeg, ali znam razlikovati dobro od nedobrog, ispravno od neispravnog. Utemeljenog od neutemeljenog.
Ne znam postoji li nešto gore nego izdati sam sebe… Koju god žrtvu mora podnijeti, odbijam izdati svoja uvjerenja.
Upravo zato postoji nešto što se zove ogledalo, zrcalo, špigl, kako god, i svi se u njega moramo pogledati, a miran pogled u samog sebe, zadovoljstvo viđenim i čist obraz nešto je što nema cijenu. Isto kao i miran san. Neprocjenjivo.”


“Nas ima petero u kući. Nikad nije sve pospremljeno. Naša kuća nije pripremljeni set za fotosession nekog dizajnera interijera. U našoj kući se živi. Da se razumijemo, nismo prljavi, ali naša kuća nije apoteka. Niti treba biti. No bio sam u nekim kućama gdje je apoteka. Sve te strah popiti ili pojesti nešto jer vidiš kako te domaćica poprijeko gleda kad uzmeš kolač bez tanjurića ili salvete. Ona je na aparatima. Da ne govorim kad je u pitanju lisnato…”


Preporuka svima koji se žele opustiti uz obilatu dozu humora na hrvatski način.Link za kupnju: https://www.hocuknjigu.hr/proizvodi/knjige/knjizevnost/drama/ma-bit-ce-ok

Jedna misao o “Ma bit će ok ★ Domagoj Knežević

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s