Kreativci ♡ Keramika Korana

Većina predmeta koje Korana Božić Katalenić izrađuje je lončarena na kolu, figure su ručno modelirane, a crteži su ručno oslikavani. Korana uspješno spaja umjetnost i rad s glinom u jedinstvene i kvalitetne kreacije koje su pravi ukras za svaki dom.❤️ Pozdrav, draga Korana. Možemo započeti s time da nam se predstavite ukratko.


“Pozdrav! Moje ime je Korana Božić Katalenić i izrađujem upotrebnu i ukrasnu keramiku. Rođena sam u Zagrebu, u Hrvatskoj, 21. travnja 1977., završila sam Višu školu za dizajn i već 20 godina uspješno spajam ljubav prema umjetnosti i rad s glinom.❤️ To zvuči kao ostvarenje sna, draga Korana. Predivno… Možete li nam reći kako je sve počelo?


“Sve je počelo još dok sam kao djevojčica promatrala roditelje, također kreativce, kako predano i s užitkom stvaraju vlastitim rukama. Svijet sam pod njihovim utjecajem promatrala kao kreaciju i počela stvarati. Isprobala sam razne tehnike, ali glina me očarala. Posebno me čini sretnom što ljubav prema stvaranju danas dijele i moja djeca.”❤️ Koji su motivi najčešće zastupljeni u vašim radovima?


“Posebnost keramike koju izrađujem je prije svega u tome što je svaki komad unikatan. Svaki predmet izrađujem posebno i svaki je malo drugačiji. Prije nego iziđe iz moje radionice prođe kroz moje ruke mnogo puta i izrađen je s ljubavlju.”” Moja keramika je ručno oslikana i svaki komadić rukotvorine priča svoju priču.”
“Tako ćete u galeriji mojih motiva vidjeti stablo jabuke kao simbolični prikaz grana sa srcima na koje me inspiriralo dno ispred moje stare obiteljske kuće na selu. Tu je motiv kućica na lampi koji simbolizira toplinu i sigurnost doma te djevojčica na žici, koju zamišljam kako balansira između mašte i zbilje. A kako bismo zauvijek ostali djeca podsjetit će nas mačke kao simbol istraživanja, znatiželje i zaigranosti.”“Oslikavam šalice i portretima vaših kućnih ljubimaca…”


Kolaž slika (gore i dolje) i slika sa psima: privatna arhiva/Korana Keramika


“Skoro zaboravih, da, tu su još i vile i razni motivi iz bajki… Od Alise u Zemlji Čudesa, preko Malog Princa pa sve do Harry Pottera.”
❤️ Možete li nam objasniti ukratko proces izrade.


“Naravno. Evo malo tehničkih detalja… Ovako nastaje keramika iz radionice Korana Keramika: prvo glinu lončarim na kolo, potom ju izrezujem i dodajembdetalje ovisno o svrsi i namjeni. Nakon nekoliko dana sušenja, glinu pečem na 1000 °C. Potom ručno oslikavam svaki komad i glaziram bezolovnom glazurom, sigurnom za upotrebu. Važno je napomenuti kako svaki predmet zahtjeva i prikladno održavanje. E, da ne zaboravim… Preporučuje se ručno pranje kako bi vaš jedinstven predmet ostao duže vremena očuvan.”❤️ Hvala vam, draga Korana, na ovom divnom druženju i još divnijim proizvodima. Mi smo se svakako uvjerili u njihovu kvalitetu. I sad za kraj, što biste poručili domaćim kreativcima?


“U svima nama se krije jedan kreativni pupoljak. Rođeni smo s njime. Kao djeci, svaki dan nam je bio ispunjen čarolijama. Ako dovoljno brižno njegujete svoj unutarnji pupoljak, jednog dana će procvasti u predivan cvijet. Volite tu svoju dječju nevinost, zaigranost, znatiželju i uživajte u njoj. Budite to čuđenje u svijetu i širom rašite te predivne latice svoje kreativnosti.”Korani možete naručiti koji god crtež želite na šalici… Javite joj se u inbox njezine stranice: Keramika Korana


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s