Put vrhunskog muškarca ★ David Deida

Izdavač: HENA COM

Ocjena: 5/5 ★★★★★

Preveo: Nenad Maljković


“Ako se vrijednost muškarca više ne procjenjuje prema poslu kojim se bavi, njegovim financijskim prilikama ili statusu u društvu, prema čemu on može odrediti vlastitu vrijednost? U novom svijetu koji nastaje muškarčeva je prisutnost – dubina njegove svjesnosti – njegov najdragocjeniji posjed.”

~ David DeidaO knjizi / Moj dojam


Pronicljiv, definitivno. Provokativan, apsolutno. Ovaj poznati autor donosi nam reizdanje kultnog vodiča za muškarce (ma može i žene i parove).

Danas su teme i problemi koje obrađuje unutar ovog vodiča relevantniji nego ikad prije…

Bila je zanimljiva pustolovina uroniti nos u ovaj vodič.


Okosnica knjige oko koje se sve ostalo vrti je upravo ta vrijednost muškarca. A ta vrijednost se otkriva svakome u dubini njegova bića.

Novi svijet je zamijenio stari. Rastopile su se muško – ženske uloge i žene su u mogočemu preuzele vodstvo. U tom novom svijetu upravo je ta dubina svjesnosti svakog muškarca njegov najdragocjeniji posjed.

Ova je knjiga radna bilježnica za svakog muškarca današnjice. Ona je ogledalo koje nas tjera da se u njega pogledamo, da se zagledamo u svoju dubinu. Ona je ogledalo u koje se većina muškaraca današnjice boji pogledati.

Izvorno napisana kao praktični vodič za muškarce, ovo je knjiga koja nije nužno rezervirana samo za njih. Knjiga je ovo koja nudi pregršt savjeta koji pomažu svima nama prihvatiti svoju istinsku snagu spoznavanjem tko je svatko od nas zapravo duboko unutra, u svojoj suštini, u svakom trenutku, a ujedno je i knjiga koja nas uči da se svjesnost postiže jedino kroz prisutnost.

Rast je u sadašnjem trenutku.

Autor nas svih podsjeća da je svatko od nas nedovršeno biće, biće koje se razvija, biće koje uči voljeti i prihvaćati… Ali nedovršeno biće koje uvijek ima priliku za rast. Učenje. Spoznaje. Sazrijevanje.

Život koji većina nas živi većinom je mehaničke prirode. Mnogi od nas su poput robota koji automatizmom odgovaraju na vanjske podražaje ne preispitujući sami sebe niti najmanje zbog čega smo “tako i tako” reagirali na “to i to”.

Spoznati svoju najdublju svrhu. To je cilj. Otrgnuti se s automat pilota. To je cilj. Uživati u svim blagodatima veze umjesto da energiju ulažemo u nepotrebne trzavice. To je cilj. Rast. To je cilj. I autor nam ovom knjigom daje putokaze da idemo u tom pravcu bez krivih skretanja.


Na kraju knjige nalazi se jednostavan upitnik naslova “Koja je vaša seksualna bit”, koji vam može pomoći u određivanju vaše istinske seksualnosti ali samo ukoliko na sva pitanja iskreno odgovorite.

Od nas imate preporuku.


O autoru


Na svjetskom glasu kao pronicljiv i provokativan, priznat kao jedan od duhovnih učitelja našeg vremena, autor uspješnica David Deida nastavlja revolucionarizirati duhovni i seksualni rast muškaraca i žena. Njegova učenja i radove o radikalno praktičnoj duhovnosti našeg doba svrstavaju među najautentičnije i najizvornije doprinose osobnom i duhovnom rastu ovoga vremena.

Međunarodno je poznat zbog svojih jedinstvenih radionica o duhovnom rastu i svetoj intimnosti. Deida je oblikovao i razvio izuzetno učinkovit program transformativnih praksi koje zahvaćaju u duhovno buđenje uma, tijela i srca. Suosnivač je ustanove Integral Institute, a predavao je ili provodio istraživanja na Medicinskom fakultetu kalifornijskog sveučilišta u San Diegu, Kalifornijskom sveučilištu u Santa Cruzu, Državnom sveučilištu u San Jozeu, ustanovi Lexington Institute u Bostonu, te na Ecole Polytechnique u Parizu.

Deida je širom svijeta poznat kao autor stotina eseja, zvučnih zapisa, knjiga, video snimki i članaka. Knjige su mu prevedene na dvadesetak svjetskih jezika i uvrštene u obaveznu literaturu na sveučilištima i na tečajevima koji se održavaju u crkvama i duhovnim centrima, a koriste se i kao priručnici u radu muških i ženskih grupa diljem svijeta. Smatraju ih jednim od najdubljih raspoloživih izvora informacija za stvarnu duhovnu preobrazbu.Citati


“Događat će ti se da zaboravljaš svrhu vlastitog postojanja dok se gubiš u svakodnevnoj rutini projekata, posla i dužnosti. Dokle god da penetrirao u misterij postojanja, to je dubina iz koje će izvirivati tvoj dar.”


“Ti si potpuno odgovoran za probijanje kroz vlastitu lijenost, ovisnosti i nejasnoće.”


“Boginja i ratnik postat će neutralizirani kućedomaćini koji jedno drugome pružaju samo najblažu igru seksualnog polariteta.”


“Otklanjanjem sigurnosne mreže udobnosti iz svoga života, dobit ćeš priliku za slobodan pad u ovaj trenutak koji je negdje između rođenja i smrti, ravno kroz rupu svoga straha, sve do sigurne otvorenosti koja je izvorom tvojih darova.”


“Vrhunski muškarac živi kao prinesena žrtva ljubavi.”


“Strah je tvoj zadnji izgovor. Ne bori se protiv njega. Voli kroz njega.”


“Muško raste na izazovima, a žensko raste na pohvalama.”


“Muškarac u hvaljenju svoje žene treba biti bestidan i izravan.”


“Muškarac postane nezadovoljan i frustriran svojom ženom onda kada se previše boji, kada je preslab ili previše nevješt za penetriranje u njezina raspoloženja i kušnje sve do ljubavi.”


Preporuka svim muškarcima svijeta, kao priručnik za razumijevanje žena i svojih vlastitih reakcija na njihovo ponašanje, a ujedno i preporuka svim parovima kao zajedničko štivo međusobnog razumijevanja….Link za kupnju: https://hena-com.hr/knjige/cijena/put-vrhunskog-muskarca

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s