Dođi prije mraka ★ Riley Sager

Izdavač: FOKUS na hit

Ocjena: 5/5 ★★★★★

Preveo: Igor Rendić


Wow!!! Koja knjiga!!! Koji triler!!! Wow!!! Ovu knjigu morate pročitati… Ali po danu…O knjizi / Moj dojam


Svaka kuća ima priču…

Baneberry Hall je svakako ima… Maggie kreće u potragu za natruhama zakopanih tajni i prave istine koja se skriva među zidovima te kuće…

U sjećanju joj odzvanja glas oca:

“Nikad se nemoj tamo vratiti.
Tamo nije sigurno.
Ne za tebe.”Dakle, mlada žena, Maggie, vraća se u kuću užasa koju je proslavila knjiga njezina oca, bestseler o njihovu životu na tom, navodno, ukletom imanju.

Njezin otac se cijelog života kleo u istinitost svoje priče…

No…

Ona ne vjeruje u nadnaravne pojave, a fokus zarade temelji, uh, kako prigodno, na uređenju nekretnina. Događaja koje je otac opisao u knjizi ne sjeća se niti u njih vjeruje, a posljedice popularnosti očeve knjige omogućile su joj sjajno obrazovanje iako su je obilježile za cijeli život. Sada je vrijeme da svoje poslovne vještine usmjeri na kuću koja krije tajne koje su joj uništile djetinjstvo. Nije se tome nadala ni u najluđim snovima…

Zapravo, prilikom ostavinske ostala je kao pegla kad je saznala da je nova vlasnica imanja koje je njezin otac opisao kao ukleto, a koje do tad nije ni znala da njezin otac još uvijek posjeduje.

Toliko tajni su imali njezini roditelji… Toliko tajni…

Njezina želja za istinom samim time ojača i preraste u odluku da konačno rasplete klupko tajne koje su roditelji skrivali od nje svih ovih godina.
No Maggien povratak u ukletu kuću sve je samo ne miran…

Je li ta kuća zaista opsjednuta duhovima, kako je otac tvrdio?

Je li njegova priča zaista istinita kako je svih uvjeravao?

Ili se unutar prastarih zidina skrivaju neke njegove tajne koje ona ne može dokučiti?

Što vas čeka?

Obrti. Twistevi. Napetost koju možete rezati nožem. Buket neočekivanih događaja i vrtuljak preokreta koji te vraćaju na sam početak taman kad misliš da si sve pohvatao.

Ova knjiga u knjizi nešto je najbolje što sam ikad čitala. Mogu slobodno reći: najbolji triler koji sam čitala u životu. Poklopilo se da posjeduje baš svaki sastojak mojeg omiljenog triler – jela. Apsolutno svaki segment koji mene baca u čitalački delirij. A uz to nema niti jedan jedini aspekt zbog kojeg poželim čupati kosu ili zavitlat knjigu u zid.

Nema zlostavljanja životinja. Nema morbidnih perverzija. Nema šunda. Nema snuff-a okarakteriziranog kao noir.

A ima spooky detalja. Ima jezivih scena. Ima podizanja dlačica na rukama. Žmaraca. Ubrzanog pulsa. Okretanja oko sebe ukoliko čitaš kad se već dobrano spustio mrak…

Ima atmosferičnih opisa. Dašak gotike je tu. Ima sve…

Ma knjiga je fenomenalna. Ovo je “must read”. Ovo djelo je majstorski napisano. A autor se popeo na vrh ljestvice mojih omiljenih autora.

Što mi se nije svidjelo?

Skoro da i nema toga što mi se nije svidjelo. Hmmm… Nije mi se samo svidjelo to što se natruha moguće strasti između glavne protagonistice i zgodnog lika nije ostvarila. Eto to je jedina stvar koja mi se nije svidjela. Eto to. Ostalo sve – ❤️!

Da rezimiramo…
Prije dvadeset i pet godina Maggie Holt i njezini roditelji, Ewan i Jess, preselili su se na viktorijansko imanje u šumi Vermonta.

Tri tjedna kasnije pobjegli su u gluho doba noći, a stravično iskustvo Ewan je opisao u knjizi.

Meggie, tada petogodišnjakinja, iz kuće nije ponijela nikakva sjećanja.

Jezivi memoari o sablasnim događajima postali su hit, a ona je sada spremna da obriše prašinu sa istine kuće užasa.

Zakoračite s njom između zidina. I uživajte…

Kraj je… Wow!!! Potpuno neočekivan.


O autoru


Riley Sager pseudonim je bivšeg novinara, urednika i grafičkog dizajnera koji je prethodno misterije objavio pod svojim pravim imenom. Autor s punim radnim vrijemenom, Rileyjev prvi triler, Final Girls, bio je nacionalni i međunarodni bestseler koji je prodan na 25 jezika.Rođen je u Pennsylvaniji, a sada živi u Princetonu, New Jersey.Citati


“Kad u svoje izmišljotine ubacite dovoljno činjenica i isprepletete ih jedne s drugima kao da su zmije u gnijezdu, neki će ljudi jednostavno povjerovati u sve. Političarima to stalno uspijeva.”“Uselili smo se 26. lipnja.
Pobjegli smo iz nje usred noći 15. srpnja.
Dvadeset dana.
Toliko smo živjeli u kući, a onda se više nismo mogli opirati vlastitoj prestravljenosti.”


“Petra Ditmer nestala je iste noći kad smo mi pobjegli iz Baneberry Halla.”“Lagao sam u životu o mnogo čemu… Ali ono što se dogodilo u kući Baneberry Hall nije laž. Svaka je riječ u toj knjizi istinita.”“Već je gotovo mrak kad drndavo parkiram kamionet pred željeznom kapijom. Nebo je ljubičasto-crno, nijanse identične modrici. S druge strane kapije jedva je moguće razabrati šljunčanu cestu koja se uspinje kroz šumu. Kroz stabla se, na vrhu brda, može nazrijeti komadić tamnog krova i tračak odsjaja mjesečine s prozorskog stakla.
Baneberry Hall.
Krov i prozori kuće užasa.
U glavi mi odjekuje očevo upozorenje.
‘Tamo nije sigurno. Ne za tebe.”


Preporuka apsolutno svima!!! Ova knjiga je u vrlo dobroj poziciji da osvoji i one koji ne vole horor i one koji ne vole krimiće i one koji ne vole trilere.Link za kupnju: https://fokusnahit.com/proizvod/dodi-prije-mraka/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s