17 lekcija ★ G. D. Leizer

G. D. Leizer

Ocjena: 5/5 ★★★★★


Kist za slikanje, kombinacija dviju boja. Umjetnik koji traži osvetu. I ona. Ranjena. Golubica.O knjizi / Moj dojam


Kist za slikanje, kombinacija dviju boja. I ona. Hans Killian je kao dječak imao samo tri želje. Prva, da ga Bailey; djevojčica različitih očiju zavoli. Druga, da jednog dana prepušten svojoj ljubavi za slikanjem, postane poznati umjetnik, i treća; da ga brat prestane maltretirati. Ali život nije zlatna ribica, trebao je znati bolje. Ona koju je gledao kao anđela, svojim mu je postupkom otvorila vrata pakla. Punih četrnaest godina poslije, Hans Killian je muškarac koji ima naoko sve. Cijenjen je umjetnik i poduzetnik poznat diljem svijeta. Brat mu više nije prijetnja, ali prva u nizu neostvarenih želja promijenila je svoju formu jer velika ljubav koju je nekoć osjećao prema Bailey, postaje samo opsesija vođena željom da se osveti. Stvoren da uništi ženu koja je uništila njega, negira ljubav koja po njenom pronalasku nikada nije bila jača i toliko intenzivna da ga boli svaka ružna stvar kojom je ranjava, naročito na kraju, kada otkrije da mu se život još jednom narugao. Ovaj put slomivši krila nedužne golubice. Slomivši iznova i njega, jače nego ikada.

[Sinopsis s poleđine knjige]


Iako je njegova glavna odlika, u biti, dobrota, Hansu mržnja izazvana nepravdom zamagljuje um. Iako je sačinjen od čiste ljubavi, želja za osvetom mu truje dobro srce. Unatoč tami u sebi, Hans je muškarac sposoban voljeti neprijatelja više nego sam sebe.


“On se ponaša kao da nosi razlog ucjene, kao da me otprije zna, on se ponaša kao da mi se isvećuje radi nečega, radi moje prošlosti, radi onoga što sam bila, ali nema mi to smisla, jer sve što sam radila, bila, proživjela i preživjela, njega se ne tiče.”


Nakon što zatoči svoju zakletu neprijateljicu u koju je do ušiju zaljubljen, Hans započne torturu 17 lekcija nakon kojih joj nudi slobodu.


“Sedamnaest je lekcija. Ne ponavljaju se, osim u slučaju da padneš. Ako se to desi, idući dan ponavljamo istu dok je ne usavršiš kako treba. Ako budeš uzorna, za sedamnaest dana te puštam. Svakim padom, produljuje ti se po dan.”


“Svakog dana, ponekad s preskocima, imat ćemo novu lekciju. Ukupno ih je sedamnaest. Iz ove moje škole, ako izdržiš, naučit ćeš biti čovjek. Po završetku, kada mi se između ostalog ti Bailey ispričaš, ja te puštam. Samo tako…”


Hoće li lekcije slomiti ionako ranjenu golubicu?

Jesu li Bailey Moreno i Bailey Lucas ista osoba?

Ima li Hans uopće pravu Bailey, onu koja ga je u prošlosti povrijedila ili je napravio životnu grešku ranjavajući krivu osobu?

Može li Hans prijeći preko prošlosti i pustiti ljubav da ga izliječi?

Može li ranjena golubica ponovno smoći snage za let?

Može li sadašnja ljubav izbrisati prljavštinu prošlosti i ispisati novu i lijepu budućnost?

Priča je neobično predivna. Uživala sam u svakom poglavlju maksimalno. Zaista. Onako. Do kraja. Opušteno. Knjiga me prebacila skroz u njihovu priču i uživjela sam se, čas u Bailey, čas u ludog atraktivnog umjetnika Hansa. Likovi su jako dobro razrađeni. Priča je zabavna, pitka i nije plitka. Ima sve što jedna erotska romansa treba imati, pa i puno više. Iz ove priče vrište pouke koje nas doslovno preklinju da se ostavimo prošlosti kakva god ona bila i da se okrenemo stvaranju ljepše budućnosti. Oprost, ne osveta. Ljubav, ne mržnja.

Moram priznati da me Melvinova žena Martha poprilično živcirala, a na kraju sam je poželjela stvarno… 🤬 Ali onda bih zabrazdila kao i naš Hans… So – cooliranje… 😊 Tko je pak sad taj Melvin, a tko Martha i kako će završiti naš par pročitajte u ovoj divnoj knjizi.

Ja sam ju progutala u jednom danu.


O autorici


G. D. Leizer je pseudonim pod kojim piše žena u tridesetima, udana i majka četverogodišnjaka koja pored dnevnih obaveza pronalazi opuštanje u pisanju i stvaranju ljubavno-erotskih romana u kojima ne manjka drame.


Jako nam se sviđa stil ove autorice i veselimo se svim njezinim budućim knjigama. 🤗


Citati


“Fokusiraj se na lijepu istinu i realnost, dokle god te bude sačinjavala želja za osvetama, ne piše ti se dobro.”


“Tko rani golubicu, mora umrijeti.”


“Vaša priča je užasna i morbidna, po meni on zaslužuje robiju, ali i osjećajna, jer vam se desila nepravda radi koje je iz te veze satkane mržnjom, svejedno nicala ljubav. Nečista, ali jaka.”


“Ja vidiš, ne mogu mrziti osobu koja koja pruža nekome sreću, iako bih te voljela mrziti jer kidaš moju.”


“On je muškarac koji voli imati kontrolu, ali koji i gubi kontrolu lako.”


“Potvrđuješ moju teoriju, umjetnici su ludi.”


Preporuka svim istinskim ljubiteljima erotskih romansi.Link za kupnju: https://www.zuzi.hr/proizvod/g-d-leizer-17-lekcija/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s