Unutrašnja vatra ★ Carlos Castaneda

Izdavač: V.B.Z. d.o.o.

Ocjena: 4/5 ★★★★


Svaka knjiga Carlosa Castanede blistav je i izazovan plamsaj koji rasvjetljava dubine naših najskrovitijih tajni, kao kad se iznenada upali svjetlost, ili bljesne munja u noći, nad pustinjom, i ukaže nam se svijet u isti mah stran i dobro znan krajolik naših snova.O knjizi


Unutrašnja vatra je izvanredna knjiga, najneobičnije djelo ovog autora, koje potiče na mnoga razmišljanja, djelo u kojem Castaneda, pod vodstvom Don Juana i njegovih sljedbenika, na osnovi Don Juanovih učenja i vlastitog iskustva naposljetku sklapa zapanjujuću, kristalno jasnu sliku svijeta vračeva, od čijeg se dubljeg smisla čovjeku zavrti u glavi.


Moj dojam


Ova knjiga najneobičnija je od svih njegovih (a ima ih…). Don Juan budi u čitatelju galimatijas pitanja te ga tjera na koncizno razmatranje svakog odgovora koji mu se u svijesti pojavi.

Budite hrabri i zakoračite u svijet vračeva i inicijacija u svijet magije. Budite znatiželjni i prepustite se vrtlogu pitanja i odgovora tragajući za skrivenim značenjima dok ujedno pomičete svoju spojnu točku (percepciju).

Orlove emancije
Čovjekova čahura

Don Juan nas putem Castanede podučava: “Onaj vid poravnavanja koji spojnu točku drži na mjestu, rekao je, jest VOLJA; a onaj koji je navodi na pomak je NAMJERA.”

Knjiga obiluje humorom. Svjedoci smo Don Juanova i Genarova zadirkivanja Castanede prilikom njihovih metoda podučavanja.

Ako se zadubite u ovaj čudesni svijet vračeva, očekujte ushit, čuđenje, uvid u svijest o cjelokupnosti svega što postoji, nevjerojatne prikaze sklapanja svjetova…


Naučite mudrost drevnih šamana koji nas podsjećaju kako energija zatvorena u našim usnulim emanacijama posjeduje golemu moć i neodrediv doseg. I da smo u stanju tek donekle procijeniti domet te goleme sile uzmemo li u obzir da je energija koju koristimo za opažanje svakodnevnog svijeta i djelovanje u njemu proizvod poravnavanja nepune desetine emanacija zatvorenih u čovjekovoj čahuri. Kažu oni da se u času smrti sva se ta energija odjednom oslobađa. I da u tom trenutku živa bića preplavi nepojmljiva sila.

Castaneda je predan i gorljiv učenik i izvrstan autor. Cijela serija Castanedinih knjiga zapanjujuća su djela od čijih dubina se prosječnom čitatelju zavrti u glavi. Unutrašnja vatra razbuktava vatru u nama i širi oko sebe svjetlost koja ne zasljepljuje nego ostavlja bez daha.

Što bi, dakle, bila poruka ove knjige?

Sagorjeti u unutrašnjoj vatri i ustati novorođen poput Fenixa iz pepela.


Citati


“U ovim planinama ima dovoljno svjetlucanja da ti prodrma spojnu točku”, rekao mi je. “Prije nego sunce zađe za one zapadne vrhunce, imat ćeš nekoliko trenutaka da uhvatiš onoliko sjaja koliko ti je potrebno.”“Čarobni ključ koji otvara zemaljske dveri sačinjen je od unutrašnje tišine i bilo čega što svijetli.”“Mi smo ratnici u stanju neprekidnog rata. Za nas postoji samo akcija.”“Drevni vidioci su znali govoriti da ako već ratnik vodi unutrašnji dijalog, beka on bude svrsishodan. Za drevne vidioce to ne znači dijalog već hladnu manipulaciju namjere trezevnim zapovjedima.”“Nitko vam neće pomoći. Sada ste sami. Nemojte zaboraviti da namjeru potiče zapovijed.”“Jedino što umiruje one koji putuju u nepoznato je zaborav.”


Preporuka svima koji su inače privučeni ovakvim tipom duhovne/ezoterijske literature. Svaka knjiga Castanede plamen je koji će u vama razbuktati požar i nagnati vas da potražite i pročitate sve njegove knjige.Link za kupnju: https://www.vbz.hr/book/unutrasnja-vatra-2/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s