Dodir Zvijeri ★ Inna Moore

Izdavač: Innamorata

Ocjena: 5/5 ★★★★★

Knjiga koju svaka istinska ljubiteljica dobre romanse MORA pročitati. 🖤

O knjizi/ Moj dojam

Bila jednom jedna djeva (nazovimo je Crvenkapica)…

I bila jednom jedna Zvijer…

“A onda je došla Zvijer i pojela Crvenkapicu.”

Šalim se… 😁

Ajmo sad ozbiljno…

Zaista imamo jednu predivnu mladu djevu imena Allegra. I jednu bešćutnu Zvijer imena (velo prigodnog) Hunter.

Hunter i Allegra.

Muškarac koji ne odustaje od svojih snova, žena koja sve svoje snove žrtvuje zbog njega.

On izvana bešćutan i hladan k’o špricer, a iznutra posesivan i ranjiv.

Ona izvana ranjiva i brižna, prepuna ljubavi, a iznutra snažna, odlučna i čvrsta unatoč svim ranama koje s ponosom nosi.

On… Lovac.

Ona… Lovina.

Allegra sebe smatra oštećenom i vjeruje da ju nikad niti jedan muškarac neće htjeti jer ima svega pet posto mogućnosti da postane majka. I manjak samopuzdanja i entuzijazma, kao i vidljiva apatija rezultiraju time da se u određenim situacijama ponaša kao otirač.

Divna priča o gubitku, usamljenosti, bliskosti, predaji i snovima. Priča je to o blagu koje se rijetko nalazi, o biserima skrivenim na osamljenom imanju, u čekanju na vlasnika koji će ih biti dostojan nositi.

Ljubav… Ljubav… Ljubav… Ta sila koja pokreće svijet u ovoj knjizi je stavljena pod brojna iskušenja. Ali ovo je Innina bajka. I makar bila bajka za odrasle, opet je bajka… A znamo da bajke sretno završavaju. I to je ono što očekujemo… što priželjkujemo…

Romansa, strast i akcijski elementi malo su me podsjetili na knjige Mussoa čije knjige, btw, obožavam. I ovo mi je samim time postala jedna od najomiljenijih Inninih knjiga, iako njezinog Voajera nije skinula s trona. Voajer ima posebno mjesto u mom srcu (ovo će možda zazvučati čudno nekome tko nije čitao knjigu Voajer naše Inne Moore, ali onome tko je čitao bit će sve jasno).

Od mene imate veliku preporuku za ovu romantičnu (i pomalo akcijsku) bajku.

“Mama, stani. Stani. Kakva je to bajka? Ima li sretan kraj?” Rečenice koje su me ranjavale čitala sam uz dnevnika, čitala sam ih iznova, ovaj put naglas svojoj kćerki. Prekinula me, gledajući s jastuka zabrinuto. Naslonjena na dlanove, ležala je potrbuške, i kao uvijek čekala svoju večerašnju priču… “Nemaju sve bajke sretne krajeve.”

I za kraj, naravno, znamo da će nam Inna pokazati kako i najstrašnija Zvijer može biti pripitomljena i kako i najveći lovci mogu postati lovina. I upravo to je smisao bajke. Zagrliti snove i pobijediti zmajeve.

Napisala: Martina (Knjiški Moljac)

U ovaj osvrt uvrštavam i dojam drage prijateljice koja je čitala ovu knjigu i obožava Innine knjige:

“Što reći o knjizi Dodir zvijeri osim da me oduševila… Dvije slomljene duše koje su izliječile jedna drugu !!! Nadasve, predivna ljubavna priča koja te drži budnom i ne da ti da ju prestaneš čitati! A kad ju pročitaš hoćeš još i još!!! Knjiga me je i nasmijala i rasplakala , naljutila (kao i njih dvoje). Ma obožavam ju do te mjere da je dobila posebno mjesto na polici !!! Inna Moore je toliko posebna spisateljica. Ona ni sama nije svjesna koliko je posebna… i sve njezine knjige koje sam do sad pročitala su mi bolje od većine svjetskih bestselera… ” ❤️Izdvajam najdraži citat:

“Sebičan do bola. Bio sam i ostao. Sebičan kad sam došao prvotno na imanje i tražio oporavak u samoći, sebičan kad sam je tjerao od sebe, a ona se uporno vraćala. Sebičan kad sam digao ruke od nje. A najsebicniji u ovom trenu dok je stajala ispred mene , jer u mojoj glavi opet smo bili samo ona i ja.”

Napisala: Ana Sopina

O autorici

Photo by Dario Virtualprodukt, na slici: Inna Moore

Inna Moore pseudonim je pod kojim piše Ina Špiček. Udana je i ima dvoje djece. Živi i radi u Zagrebu. Porijeklom je iz malog mjesta pored Ploča, no često naglašava kako je pola Dalmatinka po ocu i pola Hercegovka, po majci.
Dosad je objavila 16 naslova, većinu u vlastitoj nakladi, a posljednji objavljeni roman Krivi broj, izašao je u nakladi Fokusa na hit. Veliko je to priznanje za domaće autore u ovom žanru.


Osnovala je malu izdavačku kuću Innamorata koja će nastojati pružiti priliku svakom novom autoru da svoj roman drži u rukama.

Citati

“Ne znam tko ti je nanio ožiljke, ali imamo ih svi. Neki se ožiljci vide, a neki su oku nevidljivi. Vidiš, svatko od nas nosi neki ožiljak. To ne znači da moraš biti seronja…”

“Očekivanja ubijaju. Satru i otjeraju u grob.”

Nemoj od mene išta očekivati i onda možda nešto i dobiješ. Nemoj prizivati ljubav, nemoj umišljati. Možemo imati ovo što smo imali dosad.”

“Mi. Plamen koji titra i grije, ostavlja tragove voska, ali jednom kad dogori, prestane. I sve što ostane u tami su otisci koji su se ohladili. Samo tvrdokorni trag gdje je nekoć carevala vrelina.

“Postala je moje nebo.
Moj let.
Nisam više htio dodirnuti zemlju.”

“Drhtaj me stresao, ali hladnoća nije bila uzrok tog podražaja. Jedini muškarac koji je znao u meni izazvati proturječne reakcije, bio je on. Moja divna Zvijer.”

“Zvijer pitoma zbog ljubavi.”

“Što muškarac mora napraviti da bi mu žena rekla da ga voli?
Samo skoro umrijeti.”

“Ne čuje se lom, ne vide se krhotine kad se srce raspadne, ali tko god korača u nadi da će ga sastaviti nazad, osjeti ubod pri svakom koraku. Mnogi se ne usude, a rijetki nastave tim putem. Biraj pametno svoj put, dok je vrijeme.”

“Ne ispravljaj ti mene, sine, znam ja što govorim. Slušaj. Od olova ne vidiš kakvo blago leži na dnu. Ti tragaš za biserom, a možda dobiješ i više od toga.

Jesam li sve učinio pogrešno?”

“Navikne se čovjek na dobro, ali shvati što je imao tek kad to izgubi. Vrijedilo je to i za mene. Ona je bila jedina koja se u tih par mjeseci uvukla pod moju kožu, i to nije bila navika, bila je slatka opsesija.”

“Lovac je ulovljen.”

Preporuka svim istinskim romantičarkama. Ovu romansu ne smijete zaobići.

Link za kupnju:

https://www.facebook.com/innamorataIM/

Jedna misao o “Dodir Zvijeri ★ Inna Moore

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s