Voajer ★ Inna Moore

Izdavač: Innamorata

Ocjena: 5/5 ★★★★★

“Upalim si malo glazbe, namažem se uljem i legnem. Sunce me tako ugodno grije da bih mogla zaspati.

Opet mi se pojavi onaj osjećaj da me netko gleda.

Jesam li paranoična?”

O knjizi

“Doza erotike, romanse i drame, uz pregršt ljubavi, strasti i požrtvovnosti, čine ovu priču modernom bajkom. Ryan je pobjegao na osamu, u tamu zbog tuđeg sažaljenja, nemoćan da prihvati svoje stanje. Lucy je pobjegla na osamu od stvarnosti i veza u kojima nikad nije bila ona prava. Kuća do kuće, balkon do balkona. Od prvog dana svjetlo koje se ukaže sa susjednog balkona, učini da muškarac oživi, privuče ga sebi i stvori mu ovisnost. Žena koja ne nalazi dugotrajnu sreću, biva uvučena u nastrani svijet gdje pronalazi ono što je najmanje očekivala, a za čim je uvijek tragala. Nakon otkrivanja istine, privlačnost doseže maksimum između Ryana i Lucy, ovisnost postaje obostrana, a dani koje posvećuju jedno drugome u igricama, pohoti i nježnostima, polako idu prema kraju i prijete rastankom. U ključnom trenu kad se sve emocije priznaju, je li moguće samo tako zatvoriti vrata jednog svijeta i vratiti se u stvarnost kao da se ništa nije desilo? Može li ga ovisnost koja ga je bacala u očaj, vratiti u život, učiniti da bude potpun covjek i uvjeriti da čuda postoje?”

Sinopsis preuzet sa stranice Hoću knjigu

Moj dojam

Imamo dvije perspektive. Lucynu i Ryanovu. I to je ono što ovu priču čini živom. Dobiješ na pladnju dva uma u koja uploviš, s kojima se poistovjetiš i koje, na koncu, zavoliš… Da mi je netko rekao da ću zavoljeti nekog voajera, rekla bih mu da je lud… A eto, Inninog Voajera sam zavoljela baš onako – totalno…

Lucy ima 33 godine i nema sreće u ljubavi. Svim dečkima s kojima je bila nakon nekog vremena je dosadila…

“Zar se on samozadovoljava preda mnom?

Srce me izdalo i udara bez prestanka, tjerajući me da dišem plitko i ubrzano.

Zašto on to radi? Je li on normalan?

Ja sam toliko preneražena da se ne mogu pomaknuti s mjesta. Konačno u jednom trenu uspijevam pomaknuti pogled s njegove ruke na njegovo lice.

I dalje me gleda, dok mu se neko zadovoljstvo pojavljuje na licu, neka luda sreća, jer tip se ceri kao manijak!

Jebemu sve, imam voajera za susjeda!”

Ryan je dečko koji je nekad prije svirao u bendu, a sada dane provodi kraj prozora pasući oči na svojoj novoj zgodnoj susjedi… Iako veoma tvrdoglav, apatičan, depresivan i apokaliptičan po prirodi, polako raste i iz temelja ga mijenja sve više rastuća ljubav prema Lucy.

“Pomaknem malo zavjesu da ju bolje promotrim, iako riskiram da me uoči, alu ne mogu sad maknuti oči s nje i otići po dalekozor jer je upravo skinula svoje naočale i onim velikim očima gleda u moj balkon.

Osjećam njen istraživački pogled na sebi kroz zavjese i ovaj mali prostor kroz koji ju promatram. Neopisivo uzbuđenje teče kroz moje vene, dok me njene oči skeniraju, dok osjećam njen pogled na sebi kako prodire tako duboko, želeći otkriti što više toga o tipu iza zavjese.”

Ovo je prva Innina knjiga koju sam pročitala… A čitala sam je davne 2017. na platformi Wattpad. Bila je ovo i ostala – moja najdraža knjiga drage Inne Moore. I bila je ovo prva knjiga koja me doslovno – izula iz copela…
Tada, u to vrijeme, nisam mogla vjerovati da se ovakva priča nalazi na ‘izvol’ te’ svima… Znam samo da sam, nakon čitanja priče, tražila način kako da se na neki način zahvalim nesebičnoj talentiranih tajanstvenoj autorici… Kako da pružim barem mrvicu podrške nekome tko nesebično dijeli svoj talent sa svima… I tako sam došla na ideju da napravim hrpu meme-ova (citata uzetih iz knjige koje sam ukomponirala na pripadajuću sliku)… A nešto poslije, izradila sam i jedan video od isječaka raznih free gif-ova koji su na svoj vizualni način praćen glazbom prikazali ljepotu knjige Voajer. Poslala sam Inni video i tu je naše prijateljstvo dobilo startnu poziciju.

Ova naslovnica je ujedno i naslovnica njezine, prve ikad, knjiške bebice… Nikad neću zaboraviti naš timski rad na naslovnici te jedne divne, davne noći 2017. godine… I zbog toga, kao i zbog predivne posvete, ovaj prvijenac Voajer meni je najdraži od svih, usprkos svemu, i sitnim greškicama u tekstu, i unatoč tome što nije ispoliran kao njegovi nasljednici… mom je srcu posebno drag i krasit će moje police dok me bude…

Posveta koja mi je posebno draga

Piše ispod naslova: “Postala je njegova ovisnost”

…a ja mogu samo dodati da je Innino pisanje postala, kako moja, tako i ovisnost mnogobrojnih žena i djevojaka naše regije… i isto tako vjerujem da će Inna osvojiti i cijeli svijet kad odluči prevoditi svoje knjige na engleski i plasirati ih na strana tržišta…

Timski rad 🥰

Inna je inspiraciju za ovu knjigu dobila posve neočekivano, iz jedne, kako je rekla, neprikladne situacije. Nije se, kaže, sablažnjavala nad time već je situaciju odlučila iskoristiti i pretočiti u bajku. I u tome je uspjela!!!

Eh, da, da ne zaboravim – Inna veli da ona nije Lucy iz ove priče.

Photo by Dario Virtualprodukt, na slici: Inna Moore

O autorici

Inna Moore pseudonim je pod kojim piše Ina Špiček. Udana je i ima dvoje djece. Živi i radi u Zagrebu. Porijeklom je iz malog mjesta pored Ploča, no često naglašava kako je pola Dalmatinka po ocu i pola Hercegovka, po majci.
Dosad je objavila 16 naslova, većinu u vlastitoj nakladi, a posljednji objavljeni roman Krivi broj, izašao je u nakladi Fokusa na hit. Veliko je to priznanje za domaće autore u ovom žanru.


Osnovala je malu izdavačku kuću Innamorata koja će nastojati pružiti priliku svakom novom autoru da svoj roman drži u rukama.

Citati

“Ti si zaista posebna.”

“Hvala ti, i ti si.”

“Da, s posebnim potrebama.”

“Oboje smo s istim posebnim potrebama.”

“Slabi li ljubav s vremenom?”

“Znači, čuda se dešavaju.”

“Ne čuda, Vance. Ljubav.”

“Koliko puta u životu zastanete sa svime što radite, zaklopite oči i prisjetite se onih nekih svojih dana sreće, zadovoljstva i neizmjerne ispunjenosti?”

Čudo?

Nije čudo.

Ljubav. Samo čista i nemjerljiva ljubav.

“Ja nisam kompletan bez nje, niti je ona bez mene.”

“Hoće li ona opet biti moje čudo?”

Preporuka svim romantičarkama i romantičarima… Svima koji traže bajku sa sretnim završetkom u surovom realizmu današnje svakodnevice.

Link za kupnju: https://www.facebook.com/innamorataIM/

Jedna misao o “Voajer ★ Inna Moore

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s