Najbolja zabava u životu ★ Claire Lombardo (darivanje)

Izdavač: Sonatina naklada
Prevela: Ivana Ostojčić

Ovo nije osvrt. Ovo je predstavljanje knjige koju darujemo na svojoj stranici.

O knjizi

"Najbolja zabava u životu slojevita je saga o nekoliko generacija čikaške obitelji Sorenson. U svom udobnom domu u predgrađu, David i Marilyn četiri desetljeća žive u bračnoj sreći i ljubavi. No, skladan roditeljski brak za njihove je četiri već odrasle kćeri nedostižan ideal, i gotovo provokacija! Najstarija Wendy mlada je udovica, a samoću i tugu liječi alkoholom i ljubavnim avanturama. Violet, nekoć perspektivna odvjetnica, sada se gorljivom predanošću posvećuje ulozi majke i supruge. Liza, mlada sveučilišna profesorica, očekuje dijete, no muči je to što ni sama nije sigurna želi li ga. Najmlađa kći, Grace, živi lažnim životom a da to nitko od njezine obitelji i ne sluti. No, kad se u njihovim životima nakon petnaest godina iznenada pojavi mladi Jonah Bendt, tajni sin jedne od sestara posvojen odmah po rođenju, obiteljska dinamika poprima sasvim novi ritam i smjer, a pred čitateljem se rastvara bogat, dramatičan akvarel života jedne nekonvencionalne američke obitelji, prožet trenucima začudne radosti i nježnosti, ali i dvojbama, strepnjama i tugom. Claire Lombardo u ovom nam romanu donosi savršeno iznijansiran ekvilibrij različitih emocija i stanja koji međuljudske odnose čine neiscrpnim vrelom patnje… ali i veselja."

Sinopsis preuzet sa stranice http://www.znanje.hr

O autorici

Claire Lombardo je diplomirala na Sveučilištu Illinois-Chicago i na Iowa Writers’ Workshopu. Njezina kratka fikcija pojavila se, između ostalih, u Playboyu , Barrelhouse Magazineu , Little Fiction i Longformu . Njezina priča, “Želim razgovarati samo o lijepim stvarima”, bila je jedna od najboljih na internetu 2016. i bila je broj 1 na Longformovom popisu fikcije iz 2015. godine.

Prije nego što je napisala The Most Fun We Ever Had , Claire je provela nekoliko godina radeći s djecom i obiteljima beskućnika u Chicagu. Također je bila šetačica pasa, dadilja, temp i pomoćnica u komunikaciji u neprofitnoj organizaciji drvenih puhača. Ona sama nije glazbenica na drvenim puhačima. Rodom iz Oak Park, Illinois, sada živi u Iowa City, Iowa, sa svojim psom, Renee.

Citati

“Mislim da si dopuštamo povrijediti one koje najviše volimo jer znamo da nas oni neće napustiti.

“Ponos dolazi prije uništenja i oholost prije pada.”

Preporuka onima koji vole opsežne romane koji se bave obiteljskim temama.

Link za kupnju: https://znanje.hr/product/najbolja-zabava-u-zivotu/428015

Link na darivanje: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=442701603884219&id=100044331499007

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s