Krivi broj ★ Inna Moore

Izdavač: FOKUS na hit

Ocjena: 5/5 ★★★★★

Oni su vatra i led, oni su jedno drugome propast i spasenje, oni su Silas i Jade… ❤️

O knjizi

Dopisivanje jedne nesigurne žene koja pati od kroničnog manjka samopouzdanja i jednog odviše samopouzdanog silovitog muškarca koji uzima sve što želi rezultirat će neviđenim iskrama.

Silas je silovito silna sila, hahaha… Odlično razrađen lik koji budi u ženama želju da ga ošamare i potom poljube, i da to ponove još koji put.  Razigran iako mračne vanjštine, izravan, iako opako mističan, pohotan iako nježan, posesivan iako pun razumijevanja, Silas je neodoljiv.

On, takav kakav je, Jadein je kriptonit, njezina, kako ona kaže – propast, ali i njezin spasitelj koji ju u konačnici natjera da spozna svoj problem; nedostatak samosvijesti, samopouzdanja te da osvijesti bezrazložnost svoje kronične nesigurnosti u sve svoje vrijednosti, kao i da postpuno izgradi povjerenje u druge.

Jade, uvijek je bila sama, uvijek od svih ostavljana, uvijek svima nevažna… I uvijek u sebi preispitivana od sebe same pokušavajući dokučiti gdje to u njezinim dubinama leži problem koji svih odbija od nje… Jade je unatoč svemu izgrađena u pristojnu slatkicu pomalo suzdržanog ponašanja, ali velikog srca – koja čak i kad je na samom dnu, uvijek drugima daruje osmijeh, i čija snaga koje svjesna nije, leži upravo u tome… No doboko u njoj zacementirano je uvjerenje da nikome nije vrijedna i tako nekako životari dok joj  život na put ne stavi Njega…

Prvi put je nekome vrijedna… Tako se osjeća, ali Silas joj pomaže da shvati kako je oduvijek bila vrijedna i drugima; kolegama na poslu, prijateljima… Jade treba Silasa u jednakoj mjeri kao i on nju. On njoj liječi svaku ranu koju je zadobila od prethodnih partnera i drugih ljudi, a ona je njemu “samo takvo” otkriće koje ga oblikuje u teškog ovisnika.

"Neki ljudi jednostavno su stvoreni da budu skupa."

On je njoj posvećen potpuno i bezgranično. Raspamećuje ju poljupcima, napaljuje ju dodirima, razodijeva ju pogledima…
Ona njega voli u svim njegovim izdanjima i sa svim njegovim manama; i ljubomornog i žestokog i nježnog.

"Ona čini da moje mane izgledaju kao vrline."

Prekrasno ispletena ljubavna bajka kako to već vješto sastavi naša jedinstvena Inna Moore ni ovaj put neće vas razočarati. Velika preporuka!

"I sve je uvijek bilo tako, svaki trenutak borba u kojoj su bila dva pobjednika."

Ponekad je možda krivi broj zapravo – sudbonosan… i onaj istinski, pravi…

Citati

"Ne netko, Jade se nije zavaravala. Imao je ime, Silas. Taj divni posesivni i slobodoumni tip s kojim je provodila definitivno previše vremena na mobitelu. Sve je bilo sa svrhom da ga upozna. Ali upoznavala je i sebe, što je bilo daleko važnije."

“Moj si spas i moja propast, Silase.”

"Ne, ja ne odustajem, igram prljavo. Neka ti odmah bude jasno, Jade. Kad nešto želim, onda to i dobijem jer ti si predragocjena da bih odustao od utrke."

“Lutko, ti možeš dobiti sve što poželiš. Samo to trebaš tražiti.”

"Ti nisi dio koji mi je nedostajao, ti si… sve. Nisam imao ništa, ni slagalicu, nitu polovicu. Možda tek želju za komadić. I onda si došla ti i učinila me ovisnim."

“Živi život onako kako ti srce kaže. Ako ono želi voljeti, dopusti mu.”

"Moje si skriveno blago, ali ne veseli me samo ono što je na dnu škrinje, mene veseli put koji moram proći da bih te osvojio." 

“Ne suzdržavam se ni kad sam darežljiv ni kad sam loš, zato se neću suzdržavati ni kad ti ovo kažem: moje si odredište ti. Tvoj um, tvoje srce, tvoja duša, tvoje tijelo. Da budeš moja, da mi pripadaš.”

"S tobom bih dijelio svaki uzdah i izdah, svjetlo i mrak, vodu i vatru."

“Jade, rekla si mi da si prestala čitati one ljubavne bajke! (…) Ne događa se to u stvarnom životu! Ljubav na prvi pogled, iskre, zvijezde i slična sranja…”

O autorici

Photo by Dario Virtualprodukt, na slici: Inna Moore

Inna Moore pseudonim je pod kojim piše Ina Špiček. Udana je i ima dvoje djece. Živi i radi u Zagrebu. Porijeklom je iz malog mjesta pored Ploča, no često naglašava kako je pola Dalmatinka po ocu i pola Hercegovka, po majci.
Dosad je objavila 17 naslova, većinu u vlastitoj nakladi, a ovaj roman Krivi broj, izašao je u nakladi Fokusa na hit. Veliko je to priznanje za domaće autore u ovom žanru.


Inna je nedavno osnovala svoju malu izdavačku kuću imena Innamorata koja će nadalje objavljivati njezine romane te će ujedno nastojati pružiti priliku i svakom novom autoru da svoj roman drži u rukama.

Njezine knjige koje smo prethodno recenzirali:

Voajer

Dodir Zvijeri

Link za kupnju: https://fokusnahit.com/proizvod/krivi-broj/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s