Želim ★ Jorge Bucay

– mala knjiga o ljubavi –

Izdavač: Fraktura
Prevela: Silvana Roglić
Ilustrirao: Gusti

Ocjena: 5/5 ★★★★★

Predivna slatka mala knjiga prepuna lijepih ilustracija i nadahnjujućih misli… Savršen poklon za nekoga tko vam je jako drag…

Jorge Bucay rođeni je pripovjedač, a međunarodnu je slavu stekao svojom knjigom “Ispričat ću ti priču”. Njegove knjige su ljubavne tematike i u njima se dotiče peijateljstava, tuge i osjećaja sreće…

Ovu malenu, bogato ilustriranu i riječima sažetu knjigicu inspirirala je davno, krajem osamdesetih, jedna od njegovih predavačica, doktorica Virginija Satir. Doktorica Satir je na mladog Jorgea ostavila dubok dojam, a njezine prve knjige Making contact i Self Esteem posijale su klice ove knjige koju sad imamo pred sobom.

Ova knjiga piše o ljubavi i slobodi i tome kako su one neraskidivo vezane.

“Trebam zrak za disanje više nego što trebam tebe, ma koliko boljelo izgovoriti to. Kao zatočenik tvojeg zagrljaja ne mogu ništa, čak ni vidjeti te, jer ljubav je čin slobode.”

Ova knjiga progovara o vjeri u druge i kako naša vjera u druge može biti najjači vjetar u leđa našim voljenima. I o zahtijevanju koje projiciramo na bliske ljude, a koje u njima, nasuprot motivacije, stvara bunt.

Ova knjiga govori o slušanju, onom istinskom terapeutskom slušanju koje je silno potrebno svima nama. Slušanje bez osuda. Slušanje koje liječi i povezuje duše.

“Kad uistinu slušamo nekoga, mi čujemo njegove riječi… Kad osuđujemo nekoga – čujemo samo svoje riječi koje čak nisu izvorno naše već u nebrojeno mnogo slučajeva potječu od onih koji su nas osuđivali ili nas osuđuju.”

Preporuka svima! Ova knjigica idealan je poklon za vaše najmilije; vašu bolju polovicu, drage prijatelje ili obitelj. Poklon koji progovara umjesto vas divnim rečenicama Jorgea Bucaya i spaja mostovima od riječi i najudaljenija srca.

Link za kupnju: https://fraktura.hr/zelim.html

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s