MOĆ SVJESNOSTI ★ Neville Goddard

Izdavač: Budilnik izdavaštvo

Ocjena: 5/5 ★★★★★

Prevela: Nina Bućan

“Svijest je jedna jedina stvarnost, ne figurativno, već doista. Ta stvarnost se, radi jasnoće, može usporediti s tokom koji je podijeljen na dva dijela, svjesni i podsvjesni. Da bi se upravljalo zakonom svijesti na inteligentan način, potrebno je razumjeti odnos između svjesnog i podsvjesnog. Svjesno je osobno i selektivno; podsvjesno je neosobno i neselektivno. Svjesno je područje posljedice; podsvjesno je područje uzroka. Ovo predstavlja podjelu svijesti na muški i ženski aspekt. Svjesno je muški aspekt; podsvjesno ženski. Svjesno rađa ideje i utiskuje ig u podsvjesno; podsvjesno prima ideje i daje im oblik i izraz. Ovim zakonom - prvo začećem ideje, a zatim utiskivanjem začete ideje u podsvjesno - sve stvari evoluiraju iz svijesti.”

Od vitalne je važnosti prvo razumjeti što je to uistinu – svijest, a još važnije je osvijestiti sebe, tj. postati i ostati svjestan. A da biste se tako transformirali potrebno je da iz temelja promijenite vaše misli. No, vaše se misli neće promijeniti ukoliko nemate novih ideja. Čovjek bez ideja je čovjek bez vlastitih misli; sukladno time; ne razlikuje se previše od mehaničke lutke s ugrađenim programom. Transformacija je moguća tek kad je vaša stara paradigma na samrti; zapravo, tek nakon što umre i nakon što iz njezina pepela Feniks vaše goruće želje ne zamahne vatrenim krilima… Neville je dao jednu zanimljivu pričicu kako bi vam to dočarao:

“Baš kao što je leptir, u svojoj želji da upozna plamen, bio spreman uništiti sebe, tako i vi, postajući nova osoba, morate biti spremni umrijeti za vaše sadašnje ja.”


Kreacija je završena.. Ili možda ipak nije? Možda ju svi mi skupa, svjesno ilu nesvjesno – stvaramo?

Sve što postoji zbijeno je u jednom vječnom Sada… I zato… Ako možete zamisliti ono što želite i ukoliko su oblici vaših misli živopisni kao i oblici u prirodi, vi postajete snagom moći vlastite imaginacije; gospodar svoje sudbine.

“Vaše unutarnje „ja” oblikovano je u skladu s ukupnim zbrojem vaših uvjerenja. Kad ne bi postojala duboko ukorijenjena svijest da ono čemu se nadate ima supstancu i da je to moguće postići, ne bi to ni postigli.”

Ako ne prevladate onaj program u sebi koji nastoji postići lažnu vanjštinu koja će biti ugodna po svih; ukoliko vam ne prestane biti važno to da drugi o vama misle dobro, vječno ćete se poput hrčka vratiti na Kotaču života… Morate ovladati svojim fokusom, svojom pozornošću… Pozornost može biti privučena izvana ili usmjerena iznutra. Postoji ogromna razlika između objektivno i subjektivno usmjerene pozornosti. Naučite postići kontrolu nad kretanjima svoje subjektivne pozornosti.

Vi postajete, ukoliko to uspijete, nalik na svoju predanu volju, a ona je koncept koji imate o sebi i sve ono na što pristajete i što prihvaćate kao istinu.

Upravo tu je okosnica Nevilleovih knjiga o svjesnosti i moći imaginacije. Naime, tu dolazimo do te velike „tajne” – o kontroliranoj imaginaciji i dobro održavanoj pozornosti koja je čvrsto usredotočena na cilj koji želi postići.

“Vaša imaginacija je istrument, sredstvo pomoću kojeg se ostvaruje vaše otkupljenje iz ropstva, bolesti i siromaštva.”

Ona oblikuje sve vaše koncepte… Slobodni ste sami odabrati koji ćete koncept prihvatiti. Ako imate koncept sebe da ste neuspješni, u svojoj ćete imaginaciji naići na čitav niz zbivanja u skladu s tim konceptom. Iz toga jasno vidite kako vlastitom imaginacijom; konceptom sebe određujete svoju sadašnjost… Imaginacija je, kaže autor, sposobna učiniti sve, ali samo sukladno unutarnjem smjeru vaše pozornosti. Zato pripremite se na samodisciplinu, samopromatranje i brušenje volje do usijanja i fokusiranje na cilj, a ove Nevilleove knjižice neka vam budu zvijezde vodilje na tom putu vlastite transformacije.

“Svjetlost je svijest. Svijest je jedna i manifestira se u mnoštvu oblika ili razina svijesti. Objašnjenje životnih pojava nalazi se u stanju svijesti pojedinaca. Samo promjenom svijesti, samo stvarnom promjenom koncepta sebe, možete "graditi velebnije dvore" - manifestacije viših koncepata. Svijest je temeljna priroda primarnog uzroka svega, a ujedno i krajnja supstanca svih stvari. Proučavanje ove knjige, njezinih detaljnjih objašnjenja svijesti i primjena zakona pretpostavke glavni su ključ svjesnog postizanja vaše najviše sudbine.”
“Koliko god nam se činilo da živimo uronjeni u materiju, mi zapravo plivamo u moru imaginacije. Budući da je fizički svijet za koji vjerujemo da je stvaran, zapravo samo pretpostavljeni svijet, nije iznenađujuće da je on zapravo zapravo rezultat očekivanja ili pretpostavki. Naše pretpostavke ne određuju samo ono što vidimo već i ono što radimo. Silna goruća Želja pomiješana s Namjerom recept je za ostvarenje snova.” 

O imaginaciji možete pročitati više u drugoj knjizi “MOĆ IMAGINACIJE” čiji osvrt je isto tako na našem blogu.

Neville Goddard jedan je od prvih glasnika kreiranja i osobne preobrazbe; jedan od najpoznatijih duhovnih učitelja dvadesetog stoljeća. Održao je brojna predavanja i autor je deset knjiga u kojima je poučavao da je svatko kreator vlastita života.

Link za kupnju: https://www.budilnikizdavastvo.com/proizvod/neville-goddard-moc-imaginacije/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s