PLAVA ISTINA ★ David Deida

Izdavač: HENA COM

Ocjena: 5/5 ★★★★★
Preveo: Nenad Maljković

Što je plava istina?

Što god ti oslobađa srce. Što god ti omogućuje da osjećaš dublje.

„Još uvijek ne vidim zašto bih trebao davati ljubav ljudima ako ne osjećam ljubav.”„

Zato, dragi prijatelju, što ti jesi ljubav. Osjeti dublje od onoga što možeš vidjeti, osjeti dubinu plavoga.”


David na autentičan način donosi vječne istine i traži od nas da ronimo vlastitim dubinama u potrazi za plavom suštinom koje nismo svjesni… On progovara o potrebi da se svi otvorimo u potpunosti svakome trenutku svoga života. Poput školjaka da se otvorimo i ponudimo drugima kao dar vlastite bisere koje smo mukotrpno stvorili. David veli da naša patnja proizlazi kao nusprodukt našeg odbijanja da se otvorimo. Ako se duboko otvorimo, kaže, oslobodit ćemo sami sebe, a a ukoliko se zatvorimo, u zamku ćemo uhvatiti sami sebe. U svakom trenutku, dakle, izbor je na nama. Možemo i desetljećima živjeti zatvoreni i u strahovima; cijena toga je ‘samo’ naš život. Otvaranje svakom trenutku je navikavanje sebe na istinsko blaženstvo.

Knjiga je podijeljena na dva dijela. Jedan je učenje da živimo ljubav, da živimo poput stoika dočekujući i dobro i loše podjednako i da darujemo od srca svoje najdublje darove. A drugi dio je posvećen seksu. U tom dijelu David nas uči o muškoj i ženskoj seksualnoj biti i rasvjetljava nam obrasce koji donose konfuzije zbog kojih tapkamo i godinama na mjestu…

Na samom kraju knjige čeka vas poslastica u obliku jedne fantastično i mudro struktuirane priče.

David je nevjerojatan učitelj; Prometej modernog doba.

Preporuka!

„Pogledaj u nebo. Pogledaj duboko. Plava. Pogledaj u ocean. Što je voda dublja, postaje plavija. Plava je boja dubine. Onakraj svega što se vidi, dublje od svega što voliš ili ne voliš, postoji mjesto na kojem je sve plavo, toliko plavo kao beskrajno duboka voda... ”

„Jesi li ikada pažljivo pogledao plamen? Crvenu i žutu boju plamena lako je vidjeti, ali duboko je u središtu plava. Plavu je lako zanemariti, uopće je ne vidjeti ako pažnju usmjerimo samo na površinske boje. Ali plava je uvijek tu, dublje od pogleda. Evo i sada... plavo.”

Link za kupnju: https://hena-com.hr/knjige/cijena/plava-istina

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s