ZADNJA KUĆA U NEPOTREBNOJ ULICI ★ Catriona Ward

Izdavač: Sonatina naklada
Ocjena: 5/5 ★★★★★
Preveo: Igor Rendić

“Ne budi čudak. Ljudi primijete kada je nešto čudno. Zapamte to.”

Ovo nije još jedna triler-limunada ispala iz šablone koju ćete pročitati u jednom dahu, ali koja će vam istom brzinom izbrisati iz sjećanja… U konzumerističkom društvu koje je odnedavno preplavilo književnost koja vrvi kao jaje jajetu sličnim knjigama – od naslovnica do sadržaja – ova se knjiga ističe kao crna mačka nasuprot bijele breze. Ekscentrični likovi zamagljenih percepcija. Misterija koja tek treba biti otkrivena. Čudesno čudnovata priča prepuna preokreta. Uznemirujuća i zastrašujuća gotička atmosfera… Nadasve mračna i klaustrofobična. Intrigantno užasavajuća. Isprava, teško je odrediti o čemu je knjiga zapravo; je li to priča o otmici djece, o osveti sestre i ubojici, o kući na kraju ulice… Je li to priča o jednoj mački?

💛🖤💛

Sve će vam biti otkriveno kada dođete do kraja knjige… Tada ćete razumjeti i motiv spisateljice da napiše ovu knjigu. Zato… Naoružajte se strpljenjem i počnite od prve stranice, jer i uz svu koncentraciju – moguće da ćete na momente biti dezorijentirani…

“Misli su mi poput mrava, raštrkane posvuda.”

Priča se vrti oko Teda koji introvertno živi u zadnjoj kući u Nepotrebnoj ulici ss svojom kćerkom Lauren i crnom mačkom Olivijom. Iza njegove kuće je šuma. On ima poteškoća sa pamćenjem i katkad mu sve izgleda kao da se događa sad, a u biti se dogodilo davno u prošlosti… No… Istina je da je prije jedanaest godina nedaleko od njegove kuće jedna šestogodišnjakinja nestala…
Još ću reći samo da sam odahnula kad sam vidjela da je Gospođa s čivavom… I dosta sam rekla. Ovo je jedna od onih knjiga za koju vam ne smijem pričati o karakterizaciji likova ni o samoj radnji jer ništa nije onako kakvim se čini. Savršeno unikatna, creepy poslastica za jesenje vrijeme.

Uvrnuta je ovo, konfuzna i jedinstveno inteligentno ispečena psihološka poslastica i pravi pravcati kaleidoskop riječi koji neprestano izvrće stvarnost. Imamo tri perspektive: Tedovu koja je zbrkana i nelinearnog vremenskog tijeka, mačke Olivije koja pršti sarkazmom, tinejdžerke Lauren prepune gorčine i mlade očajne žene Dee.

🖤💛🖤

“Koliko se puta netko može saviti prije nego što se slomi zauvijek? Morate biti pažljivi s polomljenim stvarima; katkad popuste i polome sve oko sebe.”

💛🖤💛

Preporuka za sve koji žele savršeni psihološki triler prepun obrata, jedinstven u svojoj originalnosti i uz to gotički atmosferičan. Dovoljno je reći da je zadivio i samog kralja ovog područja – Stephena Kinga.

Link za kupnju: https://sonatina.hr/proizvod/knjige/knjizevnost/romani-knjizevnost/krimici-trileri-i-misterij/zadnja-kuca-u-nepotrebnoj-ulici/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s