SUNCE, MORE I ZVIJEZDE ★ Iulia Bochis 🌟✨Ocjena: 5/5 ★★★★★
Prevela: Lada Furlan Zaborac
Izdavač: Stilus knjiga„Sve ima svoje vrijeme.“ rečenica je koja nas pozdravlja na početku ove vizualno i sadržajno očaravajuće knjige. To je savršeni uvod u drevne mudrosti kojima ćete biti obasipani svakim okretanjem stranice; mudrosti su to koje imaju u sebi moć da vas transformiraju i moć da iscjeljuju vašu dušu i um.

Vizualna priča Iulie Bochis njezin je pokušaj da nam približi svoje zvijezde vodilje; omiljene citate najistaknutijih mudraca koje je svijet vidio, poput; Lao Tzua, Rumija, Hafiza ukomponirane u moderni ilustrativni prikaz jedne žene koja se suočava s životinim prekretnicama, raznim turbulencijama i osjećajima.

Sa svake stranice doslovno vrište:

Radost
Ljubav
Prijateljstvo
Povjerenje
Prihvaćanje
Prepuštanje
Otpuštanje
Zahvalnost
Nada

Mirovanje koje autorica propagira nije mirno sjedenje već Ples sa promjenama; ples na valovima, ples u olujama zadržavajući mir unutar sebe… Samo kad sebe istinski spoznamo, tek onfa možemo i spoznavati druge; a time ih i prihvatiti.

Razmišljajte o ovoj knjizi kao o ogledalu koje će vam pokazati odraz vaše unutarnje ljepote i podsjetiti vas na svu ljepotu koja se skriva svuda oko nas. A na koju nerijetko ne obraćamo pažnju. Ovo je knjiga koja slavi promjene. Ovo je knjiga koja potiče odvažnost i hrabrost. Ovo je knjiga koja te gura na transformaciju. Prepuštanje promjenama nešto je što čovječanstvu sklonom kontroli najteže pada; otpuštanje starog i iskorak u nešto novo i nepoznato nemalo puta za nas predstavlja stres i nelagodu. Pa čak i – strah. Strah paralizira. Hrabrost nas otvara i gura naprijed.„𝘚𝘷𝘪 𝘤𝘷𝘫𝘦𝘵𝘰𝘷𝘪 𝘣𝘶𝘥𝘶𝘤́𝘯𝘰𝘴𝘵𝘪 𝘶 𝘴𝘫𝘦𝘮𝘦𝘯𝘬𝘢𝘮𝘢 𝘴𝘶 𝘴𝘢𝘥𝘢𝘴̌𝘯𝘫𝘰𝘴𝘵𝘪.“
𝘡𝘦𝘯 𝘱𝘰𝘴𝘭𝘰𝘷𝘪𝘤𝘢Svatko od nas nosi u svojem biću sjemenke s kojima je došao na ovaj svijet kako bi iste proklijale u predivne mirisne cvjetove ili pak u ukusne plodove… Problem je što mi moramo biti strpljivi jer sjemenkama je potrebna određena doza mraka kako bi proklijale, a potom moramo istrpiti bol njihova raspuknuća koja je apsolutno nužna da iz nje nikne izdanak. Četiri godišnja doba uče nas tom cikličkim ritmu za kojeg smo svi vezani nevidljivim sponama. Ne postoji laki put. I ne postoji prečac. Sve ima svoje vrijeme. Kraj nečega obično je početak nečega novoga. I obrnuto. Mi moramo naučiti uskladiti se s ritmom Prirode i plesati s njom kroz sva godišnja doba.

Meni se ova knjiga jako svidjela i smatram da je savršen odabir kao poklon dragoj osobi.

Hvala vam na čitanju osvrta! 💙😊

Original Edition ©iuliabochis
Original Edition ©iuliabochis
Original Edition ©iuliabochis
Original Edition ©iuliabochis
Original Edition ©iuliabochis
Original Edition ©iuliabochis
Original Edition ©iuliabochis

Link za kupnju: https://stilus-knjiga.hr/proizvod/sunce-more-i-zvijezde/?gclid=CjwKCAjwiOCgBhAgEiwAjv5whG_Qu2GjgrmfXNl_vwsZlVE1L_aIcyunl9TOitDI2fV_JqQPB8iDdxoC-asQAvD_BwE

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s