SAM I JULIJA – KUĆA MIŠIĆ

Ocjena: 5/5 ★★★★★ Izdavač: Bodoni – slikovnice i klasici u modernoj izvedbi
Osmislila: Karina Schaapman
Fotografirao: Ton Bouwer
Prevela: Josipa Dvoraček Užarević

KUĆA MIŠIĆ projekt je studija Schaapman. Prizori iz fotografija izrađeni su posebno za ovu seriju slikovnica. Za interijer su upotrijebljeni autentični materijali iz pedesetij, šezdesetih i sedamdesetih godina te različite vrste otpadnih materijala.

Sam i Julija su glavni miševi ove slikovnice. Oni žive u Kući mišić koja je svijet za sebe. Julija, jako znatiželjna i prilično uporna mišica živi sama s mamom na šestom katu kuće. Sam živi s tatom, mamom, mlađom braćom i sestrama u prednjem i središnjem dijelu kuće. On je strašno stidljiv i popustljiv. Julija koja je uvijek u potrazi za novim avanturama uspije ga na sve nagovoriti. Njih dvoje su najbolji prijatelji koji dijele sve i zajedno se upuštaju u razne pustolovine.

Ova slikovnica je ne samo zabavna već i poučna, a prekrasni vizualni prizori očaravaju svakog malog (i velikog) čitatelja. Svako dijete će uživati u gledanju slika i otkrivanju novih detalja. Tekst je napisan na jednostavan i razumljiv način, što ga čini pristupačnim i zanimljivim za čitanje. Kroz pustolovine malih miševa, djeca uče važne lekcije o prijateljstvu, zajedništvu i važnosti rada.

Glavni likovi, miševi, su napisani na zabavan i simpatičan način, te će se djeca lako poistovjetiti s njima. Slikovnica je napisana s puno ljubavi i pažnje, što se vidi u detaljima priče. Svaka stranica ima smislenu i poučnu poruku, koja će pomoći djeci da razviju svoju kreativnost i maštu.

Prekrasni slikovni prizori, zanimljiva priča i poučne poruke čine ovu slikovnicu nezaobilaznom na polici svakog djeteta. Toplo preporučam ovu knjigu i vjerujem da će se i vama i vašoj djeci svidjeti!

Hvala Fraktura – najbolja literatura

Link za kupnju: https://fraktura.hr/sam-i-julija.html

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s